Egy gyalogost magával ragadtak a durva esőzés miatt kialakult áradás, ennek következtében a hölgy beszorult egy parkoló busz alá Döbling városrészben (Bécs). A nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Másokat liftekből, illetve aluljáróban rekedt autókból kellett kimenteni.

Szombaton Bécs határában négyzetméterenként 110 liter csapadék esett, ami nyári rekordérték a 152 éve készített feljegyzések történetében. A mindenkori csúcsértéket 1885 májusában mérték négyzetméterenként 139 literrel.

 

Eső mellett jégeső is hullott az osztrák fővárosban, amelynek nyugati és északi részét sújtotta különösen az ítéletidő. Utcák, pincék és sínek kerültek víz alá, késlekedésekkel járó komoly fennakadások voltak a vasúti és a légi közlekedésben is.

 

Fontos megjegyezni, hogy a nagy mennyiségű víz általában nem tesz jót az autóknak, különösen akkor nem, ha az bekerül az utastérbe vagy a motorba. Ilyenkor jellemzően a cseppet sem tiszta víz beszivárog a legkisebb résekbe is, az ajtótömítések nem nyújtanak kellő védelmet, és lassan megtelik vízzel az utastér.

A különböző anyagokkal együtt érkező víztől büdös lesz a szőnyeg és a kárpit, a szivacsok mind magukba szívják, és az életben nem lehet kitakarítani. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos alkatrészeknek is annyi, hiszen azok nem viselik túl jól a nedvességet, pláne évekig.

Ha pedig a motor is járt, miközben a mély vízbe gurult egy autó, és a levegőszűrő vizet szívott, az a legnagyobb gond. A víz ugyanis nemhogy elégni nem fog a hengerekben, a dugattyú sem tudja összenyomni – leáll a motor, a benne rekedő mozgási energiáktól görbül, törik a hajtókar.