He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Swan Edgar : Beszámoló a baromfiudvarból

2024.08.09. 11:30 guma70

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap mindenféle adatok láttak napvilágot a KSH jóvoltából. Lényegében a számokból az látszik, hogy beleálltunk az anyaföldbe, az infláció gyorsul, a fogyasztás csökken, a gazdaság döglődik, a születések száma történelmi mélyponton van, és még a rohadt szamárköhögés elleni szérum is hiánycikk, holott felütötte a fejét a járvány, két kicsi már bele is halt. Bár ez utóbbi nem KSH statisztika, simán a magyar rögvalóság. Most az elemzőkön, szakértőkön és politikusokon a sor hogy megmagyarázzák, az ég zöld, a fű kék, Orbán Viktor Európa megmentője és vezére, a gazdaság szárnyal és a kisbabáknak kedvük támadt megszületni. Jól élünk, úszunk a pénzben, ám okosak is vagyunk, mert spórolunk, mint a güzü. Bár most azt hirtelen meg nem tudnám mondani, hogy a güzü szokott-e spórolni, de a népnyelvben a szorgalom szinonimája az állatka.

Érdekes helyzet alakult ki a honvédelmi miniszterné őnagysága, és Magyar Péter között. Magyar állítólag egyeztetésre hívta Szentkirályi Alexandrát, aki a maga kifinomult, kulturált, úriasszonyra jellemző modorában a közösségi oldalára köhögte rá a pártközpont mondandóját, hogy tudni illik:

Ma megkeresett Magyar Péter, a Tisza párt elnöke, egyeztetésre hívott.

A válasz egyértelmű: A Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják! Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt! (Facebook/Szentkirályi Alexandra)

Azt eddig is gyanítottam, hogy nem őnagysága a legélesebb kés a fiókban. Bár, ha jobban belegondolok, ez annyira nem biztos, ez a felfedezésem azonban nem Szentkirályi Alexandra érdemeit növelik. Az elgondolkodtató inkább az, hogy amikor egy ennyire korlátolt politikából élő családi vállalkozót tol előtérbe a Fidesz, akkor mire számítanak? Mármint legalább tennének úgy, mintha nyomokban értenék, hogyan működnek a dolgok egy látszat-demokráciának sem tűnő kamu-demokráciában, a kutyabőrért teperő pereputty tagja pedig megpróbálhatna kultúrembernek látszani. Nem a külsejéről beszélek – bár némi ízlés és önismeret ott sem lenne kimondottan ártalmas -, hanem a viselkedéséről. Így egy írni-olvasni alig tudó, de a mi rovásunkra gazdagodó gázszerelő sem viselkedik, az adónkból élő politikusnak pedig kifejezetten tilos. Alexandra, drága (mármint effektív drága)! Az emberek döntöttek. Szavaztak. Ezt szokták csinálni jogállamokban is, csak ott mindenki tudomásul veszi, és tiszteletben tartja a polgárok döntését, és alkalmazkodik hozzá. És a polgárok most úgy döntöttek, hogy éppen annyi mandátumot adnak a TISZA Pártnak, mint a Fidesznek. A fővárosi közgyűlésbe bekerült frakcióknak, és azok tagjainak közösen, együtt kell azon dolgozniuk, hogy lehetőleg jobban működjön a főváros. Ha őnagyságának duzzogni, hisztizni és beszólogatni méltóztatik, akkor talán célszerűbb lenne lemondani, hazamenni a családi kacsalábba, elheverni a légkondi alatt a hencseren és utasítani a cselédet, hogy sürgősen hozza a cukormentes limonádét. Ha nem ez történik, hanem az, hogy belemélyeszti a fogát a neki jutó székbe, akkor pedig nem a gazdáját és hűbérurát kell szolgálnia, hanem a választópolgárokat. Amihez az is hozzátartozik, hogy kommunikál a közgyűlés többi tagjával, és nem üzenget sem Facebookon, sem hülyécske videókon nem rázogatja a seggét, mert nem ezért fizetjük. Itt nem szépnek kell lenni, hanem okosnak. Az pedig egyértelmű, hogy egyik sem sikerül. És csak azért nem hozom fel példaként a tollas háziszárnyas szellemi kapacitása, és a pofátlanul nyomuló família nagyasszonya közötti hasonlatosságot, mert én hozzá képest kultúrlény vagyok.

Ha már a megőrülés különféle formáiról elmélkedünk, nem árt megemlékezni az egyház csodálatos, fantasztikus, még a politikusokat is kenterbe verő ámokfutásáról. Kezdve az evangélikus lelkésszel, aki azt találta hirdetni a templomban, hogy végtére is nem kell senkit antiszemitának nevezni csak azért, mert ez most divatos bélyeg. Hiszen Isten azért nem avatkozott be a második világháborúban a zsidóság kiirtásába, mert a zsidók árulták el az ő fiát. És ez még nem is volt elég, mert miután a sajtó beszámolt erről a sajátos holokauszt-értelmezésről, még ő volt megsértődve. Sőt, közleményben vádolta az ellenséget, hogy azok kiragadták a szövegkörnyezetéből az ő bölcs szavait. Jó, meglepődni nem szükséges, az antiszemiták, rasszisták, homofóbok és minden gyűlölködő többnyire nem csak alattomos, de gyáva is. Még ahhoz is, hogy felvállalja a torz nézeteit. Helyette magyarázkodik, és még ő van megsértve. És a másik béke és szeretet hírnöke:

A Transtelex portálhoz több napos késéssel jutott el egy Facebook-bejegyzés, amelyet Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperese július 27-én tett közzé. Ebben elképesztő kínzásokkal és középkori mértékkel mérve is brutális gyötrelmekkel fenyegeti az LMBTQ-közösség tagjait. „Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni” – olvasható a bejegyzésben, amelyet a párizsi olimpia megnyitójának sokat vitatott jelenetéből kivágott képkockákból összevágott kollázzsal illusztrált. (Transtelex)

Ezt mondjuk már kicsit nehezebb lesz kimagyarázni. Ilyenkor az szokott lenni, hogy az ellenség feltörte neki a Facebook-fiókját és az okádta oda ezt a mocskot. Mert neki soha, álmában sem jutna eszébe ilyesmit odairkálni. Nem úgy az esperes úr, aki felvállalta a művét – sőt, az összeset, mert nem csak ez az egy ilyen posztja van Isten emberének, mindössze annyit fűzött hozzá, hogy első felindulásában írta, és lehet, hogy túl erős volt. Én meg azt gondolom első felindulásomban, hogy az ilyen embert kényszer-gyógykezelni kell, és nem hogy gyerekek, de élő emberek, sőt, állatok közelébe sem lenne szabad engedni, mert közveszélyes.
Mielőtt megüt a guta, elbúcsúzom. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

https://www.kolozsvaros.com/2024/08/09/beszamolo-a-baromfiudvarbol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7118463449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása