He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Lázár János magyarázza miért akarja a Volánbuszt beolvasztani a MÁV-ba + DK: Közlekedés elleni bűn a Volánbusz MÁV-ba olvasztása

2024.07.28. 07:01 guma70

Olvasom itt-ott, hogy a régi volános világ temeti a céget. Pedig csak rendet teszünk!

Az integrációs folyamat nem most, hanem 10 éve kezdődött, a Volánbusznak a MÁV-ba történő beolvasztásával csak pont kerül a végére. A hatékony és fenntartható működéshez egyetlen nagy, integrált nemzeti közlekedési vállalatra van szükség, ami a magyar vasúttársaság bázisán épül fel. Egységes tarifarendszer és menetrend, kisebb, de hatékonyabb vezetés, a felesleges párhuzamosságok fenntartása helyett összehangolt közlekedési szolgáltatások.
Ennek megteremtéséről szól a vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer, a fővárosi agglomerációs megállapodás és a cégcsoport integrációs folyamatának lezárása. Egy a cég, egy a szolgáltatás és három a márkanév: MÁV, Volán és HÉV. A többi csak az eddigi átláthatatlan cégstruktúrán élősködő kisebb-nagyobb erőcsoportok utóvédharca.
https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/posts/1014646533348853?ref=embed_post

DK: Közlekedés elleni bűn a Volánbusz MÁV-ba olvasztása

A kormány arra készül, hogy megszünteti a Volánbusz Zrt-t, a távolsági buszközlekedés pedig a jövőben a MÁV-hoz fog tartozni. Az biztos, hogy a MÁV közlekedésben elért „sikerei” ezt nem indokolják. Pár hete épp az állami vasúttársaság könyörgött azért az utasoknak, hogy a kánikulában inkább ne vonattal, hanem busszal utazzanak. Röviddel ezután pedig több mint tízezer késésről, és ötszáznál is több el sem induló vonatról szóltak a hírek. Ha ez a modell jön a Volánnál is, akkor a magyaroknak már csak az autó marad – reméljük, nem erre biztatja majd őket a Volánbuszt bekebelező MÁV, áll a DK közleményében. 

A Demokratikus Koalíció szerint közlekedés elleni bűn a Volánbusz MÁV-ba olvasztása. Az ország jelentős részében eddig is csak a Volán jelentett alternatívát az elavult, lassú és bizonytalan vasúti közlekedéssel szemben. Most ez is megszűnhet, ha a kormány egy cégbe szervezi majd a kettőt. A DK szerint felháborító, hogy a kormány az összevonással is a közlekedésen és az ország működtetésén akar spórolni, hiszen a MÁV majd azt mondja, hogy bőven elég, ha csak vonat, vagy csak busz közlekedik valahol, ők ellátták a feladatukat.

A DK szerint nem megszorításokra, és nem a Volánbusz lerohasztására van szükség, hanem tisztességes, kiszámítható, szociáldemokrata politikára, hogy az állami feladatok ne csak papíron, hanem a valóságban is el legyenek látva.

https://ellenszel.hu/2024/07/25/dk-kozlekedes-elleni-bun-a-volanbusz-mav-ba-olvasztasa/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5418454329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2024.07.28. 09:58:28

"Pedig csak rendet teszünk!"

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

maszod jani, a máv arra kéri az utasokat, hogy ne vonattal menjenek!

mi a kurvaanyádról pofázol, te selejt?!

látjátok feleim szümtükkel 2024.07.28. 15:39:55

@taga20:

Fokozatot lépett a kormány. Mert ugyé azt tudjuk, hogy hóesésben üljön más autójába. Melegben felvennél a piros autódba, ha már azt javasolják , hogy ne vonattal utazzak?
Persze a volán felügyeleti minisztere szolgálati autójával, és nem vonattal jár munkába, én meg vonat helyett nem megyek autóbusszal, mert az jóval hosszabb ideig tart. Hidegben és melegben is. Sok más polgárra egy szolgálati autóba sem férek be, meg egyébként sem pirosak.;)

Ismerjük a rendtevést, legutóbb a volt elnök asszonyság fúrta meg. Nem hagyta az állami kastélyokat "rendbe" tenni.
Egyes vidékeken találós kérdés, kié a geszti kastély? Állítólag az államé. Jelenleg.Majd rendbe teszik, de melyikbe? A Volánt is hasonlóan akarják rendbe tenni?

taga20 2024.07.28. 15:57:02

@látjátok feleim szümtükkel:

haver tudod mi a legfurcsább?

hogy az elejétől kezdve utáltalak, erre te maradtál az egyik legértelmesebb kommentelő itt.
na erre varrjál, csomót!:)))

u.i.: zenével, hogy állsz vidékikertész? nesze egy, egy jó;)

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&pp=ygUZdG94aWNpdHkgc3lzdGVtIG9mIGEgZG93bg%3D%3D

látjátok feleim szümtükkel 2024.07.28. 15:59:44

index.hu/belfold/2024/07/28/vonat-mav-dizeljarmu-szerelveny-szekesfehervar-javitas/

A lepukkant kastélyok felújítása, majd renbe tétele a kormánynak fontosabb, mint pl. a tíz mozdony sokkal kevesebbe kerülő rendbetétele, hogy a szerencsétlen polgárnak ne mással kelljen utaznia. Miért? Hiszen a kastély helyben marad, a polgár viszont utazni akar.
süti beállítások módosítása