He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Csak úgy kérdezem én az adócsökkentő kormánytól

2024.05.27. 04:14 guma70

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

    A tíz legnagyobb adózó által befizetett adó teljes összege tavaly 1400 milliárd forint volt, amely jelenértékben is 20 százalékkal haladja meg a 22 évvel ezelőtti, 400 milliárd forintos összeget – ismertette a tárcavezető.

Varga Mihály 2002 után második alkalommal adta át a legnagyobb adózóknak járó emléklapot.
    A miniszter hangsúlyozta: az Európai Unióban Magyarország érte el az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést, az áfa-rés mértéke a 2010-es 22,3 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke 40 százalékról 35 százalékra csökkent.
    Tavaly Magyarország tíz legnagyobb adózója az Audi Hungaria Zrt., a K&H Bank Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., az MBH Bank Nyrt., a MOL Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Raiffeisen Bank Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Szerencsejáték Zrt. és az UniCredit Bank Zrt. volt. (MTI)

Én tényleg tiszta erőből örülök annak, hogy a kormány alacsony adókkal kényezteti a nagy cégeket – aztán meg rájuk veri a különadókat, ha úgy alakul -, de esetleg nem lehetne, hogy ne kelljen az unió legmagasabb fogyasztási adóját fizetnünk? Mármint nekünk, akik nem vagyunk OTP, meg MOL, csak Kovácsék, Kissék, Nagyék, egyszerű adófizetők. És nem lehetne, hogy a mi pénzünkből épült közutak használatáért ne kelljen fizetnünk a rommá adóztatott fizetésünkből azért, hogy mások hízzanak rajta? Aztán nem lehetne, hogy a befizetett adók, járulékok és mindenféle néven nevezett sarcok fejében kapjunk is valamit? Például normális egészségügyi ellátást. Azért, hogy miután befizettük a TB-t, ne kelljen másodszor is fizetni a magánellátásban azért, hogy el is lássanak. Csak úgy kérdezem én az adócsökkentő kormánytól.

https://www.kolozsvaros.com/rovidek/csak-ugy-kerdezem-en-az-adocsokkento-kormanytol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7218413787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása