He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Megoldódott az elveszett dalok egyik legnagyobb rejtélye, a Zoltán, Zoltán

2024.04.05. 07:23 guma70

Az internetnek léteznek olyan szegletei, ahol emberek olyan dalfoszlányok eredetijét próbálják kikutatni, amelyekkel még a Shazam sem bírt el. A régi adathordozókon maradt, újra előszedett kazettákon talált felvételek vagy rádióban hallott dalrészletek egyik legkorábbi turkálója a WhatZatSong, egy újabb változata pedig a Lostwave nevű aloldal a Redditen.

Utóbbi egyik felhasználójának sikerült megfejteni „egy évek óta idegesítő rejtvényt”, ahogy arra egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket, a dalnak ráadásul izgalmas magyar vonatkozása is van.

A szerzeménynek eddig csak egy rövid részlete volt ismert, ebben pedig a magyarok a nyelvükre egy nagyon hasonlító szöveget hallhattak. A rettenetes akcentussal énekelt refrénben jól felismerhető volt egy többször ismételt név: a Zoltán. Ezért az internet csak Zoltán, Zoltánként hivatkozott rá. Azt viszont senki nem tudta, mi ez az őrület.

Egészen péntekig, amikor az egyik felhasználótól érkezett a megfejtés, pontosabban a teljes dal és klipje, amit a Lostwave-en közzé is tett:

Ha erősen koncentrálunk, a szövegben valami olyasmi szöveg azonosítható, hogy:

„Zoltán, Zoltán oly’ délceg, szorgalmas és szerelmes, életre tökéletes /

Zoltán, Zoltán jó barát, akkor is ha hó esik, egy két há négy öt”

A teljesen értelmetlen, bár valóban költői szövegben aztán még előkerül „a csicseregnek a madarak és szépek a csillagok” sor is.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6818370015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.08. 07:31:02

@guma70:

Én már nem nevetek, mert bármikor benézek, rögtön megszólal ez a zene. Ez szándékos?

jaegtoer 2024.04.12. 14:46:41

@látjátok feleim szümtükkel: ez benne a lényeg. így aztán zicher hogy nincs elveszve. Próbáld meg a vízcsappal is:-)
süti beállítások módosítása