He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

VSquare: Habony Árpád és a Századvég a szlovák és szerb választásokon is segítette Orbán Viktor szövetségeseit

2023.12.23. 04:50 guma70

VSquare: Habony Árpád és a Századvég a szlovák és szerb választásokon is segítette Orbán Viktor szövetségeseit

Forrás: Juhász Péter Facebook-oldala

Az oknyomozó szervezet szerint ahogy Robert Fico pártjának nőtt a népszerűsége a közvélemény-kutatásokban, Orbán Viktor kampánygurui is mind többen lettek, sőt, források szerint a Smer-rel való magyar együttműködés még Fico választási győzelme után is erős maradt.Az oknyomozó szervezet szerint ahogy Robert Fico pártjának nőtt a népszerűsége a közvélemény-kutatásokban, Orbán Viktor kampánygurui is mind többen lettek, sőt, források szerint a Smer-rel való magyar együttműködés még Fico választási győzelme után is erős maradt

Habony Árpád és a Századvég munkatársai, például Faragó Csaba külügyi igazgató közvetlenül részt vettek a legutóbbi szlovákiai választásokon – írta a hvg.hu cikke szerint kormányközeli forrásokra hivatkozva friss hírlevelében a VSquare oknyomozó szervezet.

A magyar szakemberek tavaly tűntek fel először Peter Pellegrini pártja, a Hlas körül. A VSquare azt írta, Habonyék kapcsolata a pártban Matús Sutaj Estok volt, aki azóta Szlovákia belügyminisztere lett. Ahogy azonban Robert Fico pártja, a Smer népszerűsége nőtt a közvélemény-kutatásokban, Orbán Viktor kampánygurui is mind többen lettek, sőt – állítják a források – „a Smer-rel való magyar együttműködés még Fico választási győzelme után is erős maradt”.

A VSquare hírlevele szerint

a Századvég például közvélemény-kutatások és részletes felmérések sorát bocsátotta Fico pártja rendelkezésére, hogy segítsen meghatározni, mely politikai üzenetek működnek a legjobban.

A VSquare azt írta, hogy a Századvég a szerbiai választásokon is aktívan részt vett, Faragó segített a Vucic-párti Vajdasági Magyarok Szövetségének jó eredményt elérni. De a Fidesz kampánystratégái a lengyel választásoknál is dolgoztak, bár ott ez inkább ártott, mint használt. Orbán Viktor kulcsfontosságú kampányemberei – politikai stratégái és közvélemény-kutatói –, például Habony Árpád tehát titokban segítették a magyar miniszterelnök külföldi szövetségeseit a közelmúltbeli európai választási kampányokban – foglalta össze a VSquare.

A hírlevél kiemelte, hogy mindez azért is érdekes, mert Orbán Viktor kormánya rendszeresen vádolja a nyugati országokat a magyar belügyekbe való beavatkozással, ahogyan a hazai ellenzékkel összefüggésben is gyakran emleget megengedhetetlen külföldi befolyást, „külföldi ügynököket”. Éppen ezért hozzák létre a nemrég elfogadott „szuverenitásvédelmi” törvény alapján a Szuverenitásvédelmi Hatóságot, amelynek feladata a „külföldi befolyás” kivizsgálása Magyarországon.

https://nepszava.hu/3219692_szlovakiai-valasztasok-habony-arpad-szazadveg-farago-csaba

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr418286667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2023.12.23. 11:04:04

Azért is érdekes, mert ezen országokban biztosan emelkedni fog a magyar ellenes sovinizmus, tekintve, hogy egyértelmű bizonyítékkal szolgálnak erre a viktorék. A soviniszta pedig lehet szövetséges egy másik ország sovinisztájával, az idő röpke pillanatáig.
Ismét gratulálhatunk kormányunknak, hogy magabiztosan növelik országunk geopolitikai instabilitását!
süti beállítások módosítása