He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Fidesz ezt is benézte: nem csak a DK-nak ajánlott kedvezményes jegyeket a Katona + Orbán emberei is kaptak a Katonától kedvezményes színházjegyeket

2023.12.06. 07:12 guma70

A Fidesz ezt is benézte: más is kapott kedezményes jegyeket, nem csak a DK-nak ajánlották fel azokat.

A Katona József Színház nem csak a DK-nak, hanem például a MOL-nak is felajánlotta a kedvezményes jegyvásárlást

Napok óta hisztizik a fideszes sajtó, hogy a Katona József Színház miért ajánlott fel kedvezményes jegyeket a DK-nak. Nos, kiderült, hogy sokak mellett a fideszes MOL-nak és a Mathias Corvinusnak is járt ez a lehetőség.

A kedvezményes jegyvásárlás lehetőségét a fővárosi fenntartásban lévő Katona József Színház nemcsak a DK-nak, hanem számos szervezetnek és cégnek is felajánlotta már. Többek között olyan, Fidesz-kötődésű, illetve kormányközeli szervezeteknek és cégeknek is, mint a Matthias Corvinus Collegium vagy éppen a MOL.

A Katona József Színház azért kényszerült ezekre a kedvezményes ajánlatokra, mert az Orbán-kormány kemény megszorításokkal, pénzelvonásokkal sújtotta a színházat fenntartó Fővárosi Önkormányzatot, amely így nem volt képes teljesen ellentételezni az orbáni rezsiemelésből fakadó költségnövekedést, illetve a megélhetési válság miatt bezuhanó jegybevételeket. Emiatt a színház kénytelen kedvezményekkel több nézőt bevonzani az előadásokra. A Katona József Színházat nem érdeklik a munkáltatói igazolások, sem a párttagkönyvek, csak a nézők, hiszen minden kultúraszerető közösség előtt nyitottak a kapui.

Az Orbán-kormány szégyenteljes kultúrpropagandája miatt azonban Budapest és az ország egyik legjobb színházának számító Katona azoknak az állami és pályázati forrásoknak a töredékéhez sem jut hozzá, amelyet a fideszes vezetésű városok színházai, illetve a fideszes pártkatonák által vezetett színházak kapnak. Arról nem is beszélve, hogy tudomásunk szerint a Nemzeti Színházban – ahová sokkal kevesebb fizető néző jár, mint a Katonába – rendszeresen látogatnak előadásokat ingyenesen az Orbán-kormány tagjai. 

Napok óta hisztizik a fideszes sajtó, hogy a Katona József Színház miért ajánlott fel kedvezményes jegyeket a DK-nak. Nos, kiderült, hogy sokak mellett a fideszes MOL-nak és a Mathias Corvinusnak is járt ez a lehetőség.A kedvezményes jegyvásárlás lehetőségét a fővárosi fenntartásban lévő Katona József Színház nemcsak a DK-nak, hanem számos szervezetnek és cégnek is felajánlotta már. Többek között olyan, Fidesz-kötődésű, illetve kormányközeli szervezeteknek és cégeknek is, mint a Matthias Corvinus Collegium vagy éppen a MOL.A Katona József Színház azért kényszerült ezekre a kedvezményes ajánlatokra, mert az Orbán-kormány kemény megszorításokkal, pénzelvonásokkal sújtotta a színházat fenntartó Fővárosi Önkormányzatot, amely így nem volt képes teljesen ellentételezni az orbáni rezsiemelésből fakadó költségnövekedést, illetve a megélhetési válság miatt bezuhanó jegybevételeket. Emiatt a színház kénytelen kedvezményekkel több nézőt bevonzani az előadásokra. A Katona József Színházat nem érdeklik a munkáltatói igazolások, sem a párttagkönyvek, csak a nézők, hiszen minden kultúraszerető közösség előtt nyitottak a kapui.Az Orbán-kormány szégyenteljes kultúrpropagandája miatt azonban Budapest és az ország egyik legjobb színházának számító Katona azoknak az állami és pályázati forrásoknak a töredékéhez sem jut hozzá, amelyet a fideszes vezetésű városok színházai, illetve a fideszes pártkatonák által vezetett színházak kapnak. Arról nem is beszélve, hogy tudomásunk szerint a Nemzeti Színházban – ahová sokkal kevesebb fizető néző jár, mint a Katonába – rendszeresen látogatnak előadásokat ingyenesen az Orbán-kormány tagjai.

https://ellenszel.hu/2023/11/29/dk-nak/

Orbán emberei is kaptak a Katonától kedvezményes színházjegyeket

 

Katona József Színház. Orbán emberei is kaptak jegyeket. forrás: Wikipedia

Elhallgatja a fideszes sajtó, hogy nem csak néhány DK-tag, hanem Orbán Viktor közvetlen emberei is kaptak kedvezményes színházjegyet a budapesti Katona József Színháztól. Az Orbán politikai igazgatója által vezetett intézmény is részesült ilyen juttatásban. Máté Gábor, a teátrum igazgatója erről nem szól egy szót sem.

Egy embert kirúgtak a színházi munkahelyéről, mert a fideszes sajtó kisebb vihart kavart abból, hogy pár DK-tag kedvezményes jegyet kapott. Elhatárolódott saját kedvezményes jegyértékelési rendszerétől a Máté Gábor vezette teátrum. Senki nem foglalkozik azzal, hogy az Orbán Balázs által vezetett Mathias Corvinus Collegium is kapott olcsóbb jegyet, sőt, a Hernádi Zsolt által irányított MOL dolgozói is.

De jár kedvezmény a HVG- és a Magyar Narancs-előfizetőknek is.

A Katona József Színház ki is állhatott volna munkatársai, és az elosztási rendszer mellett, például azzal, hogy egy ellenzéki párt néhány tagja nem ér kevesebbet, mint Orbán Viktor politikai igazgatójának közpénz-milliárdokkal kitömött egyetemi gründolása, amely miatt például nem kapnak uniós támogatást, ösztöndíjat magyar kutatók és egyetemisták.

Az ő kedvezményes jegyük rendben van?

Még durvább a Katona József Színház diszkriminációja, ha eláruljuk: a teátrum honlapja szerint 20 fő fölött automatikusan jár a kedvezmény a jegyre. Bárkik igénybe vehetik. Mindegy, hogy az illetők DK-tagok, botanikusok vagy lepkegyűjtők. Nem történt más, mint hogy ezzel a lehetőséggel élt a párt néhány tagja.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere is a Fidesz propaganda gépezetével tartott. Kíváncsian várjuk, ír-e levelet Vidnyánszky Attilának, hogy az ő kerületében működő Nemzeti Színház hogyan és kiknek ajánl fel kedvezményes színházjegyeket.

Amúgy semmi kifogásunk nincs az ellen, hogy a színházak az elszegényített magyar embereknek olcsóbb áron is segít abban, hogy kulturális élményhez jussanak. Jól tette a Katona József Színház azt is, hogy néhány DK-tagnak is felajánlotta ezt a lehetőséget. Érdemes lett volna a sort más pártokkal is folytatni. A pártok tagjai is emberek, nem csak Orbán egyetemi mamelukjai, vagy lapok előfizetői.

https://ellenszel.hu/2023/12/05/orban-emberei-katona/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1718272335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása