He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Botrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-ról

2023.10.08. 04:09 guma70

Botrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-rólBotrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-ról. A Vakmajom nevű blog bejegyzése:

„Budapest-Bécs vonatjegy.

  1. MÁV, magyar állami, 2. osztályon: 14 060 ft

  2. Regiojet, cseh magán, 1. osztályon, inkluzíve víz, narancslé, Illy kávé, Bohemia brut pezsgő, napilapok: 18,7 eur, 7300 ft

  3.  

Magán alapon az 1. osztály extrákkal feleannyiba (!!) kerül, mint az állami 2. osztály. Akinek a suliban kimaradt volna a piacgazdaság és verseny előnyei fejezet: ennyike(h). Versenyt, versenyt és még versenyt. És minél kevesebb államot.

https://regiojet.hu/…/vonatokon-elerheto…/business…

(forrás: olvasótól kaptam, akinek a gyereke épp bécsi egyetemen tanul, Hollandiából hallgat át egy félévet, jellemző, vásárlás ideje tegnap és múlt héten, hiteles, és köszi)”

Az emberek reakciója

Van olyan kommentelő, aki Orbán-idézettel reagált a jelenségre: „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2006.

Akad olyan, aki már a budapesti nemzetközi repülőteret félti Orbánék kezétől: „Ezek nemhogy a vasutat privatizálnák, még a repülőteret is állami kézbe veszik 1600 milliárd forintért. Gondolom a jövőbeni fejlesztéseknek ezzel annyi a repülőtéren (is).”

„Valahol félrement nálunk az oktatás ezen a téren. A versenyről a piacgazdaságról sokan ugyanazt vallják, mint a szocializmusban, hogy az káros. A magántulajdon szintén. Minél több az állami, annál jobb. Ebben az olvasatban a rendszerváltás utáni magánosítás maga volt az ősbűn. Bezzeg most mindent viszavesz nekünk a kormány. Az persze már nincs meg hogy nem nekünk, hanem magának, de mi pénzünkből” – írta a poszt alatt valaki.

Megint más pedig a 10 éve tartó államosítást hozta fel rossz példaként: „Sokan tapsikolnak a 10 éve tartó államosításnak és központosításnak. Amikor az első vízművet einstandolták nagy volt az öröm, menjen haza a francia, ne vigye ki a hasznot az országból. Itt az eredmény, rossz minőség dupla áron, infrastruktúra romokban, telefon és internet verseny hiányában drágán. Most még repteret is kell venni miközben a költségvetés ott áll letolt gatyában.”

Vannak, akik viccesre vették a figurát:

Megannyi komment, de senki nem tudja a valódi magyarázatot, pedig roppant egyszerű. A RegioJettel csak a térben utazol, a MÁV-val az időben is. Ugye így már méltányos a különbség? Na ugye!

Erre érkezett a következő válasz: „Igaz, igaz, a nosztalgiajáratok mindig drágábbak.”

https://ellenszel.hu/2023/10/05/botrany-az-egesz-internet-ezt-a-kepet-osztja-a-mav-rol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3118228235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása