He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Akármit csinálsz, visszatükröződik az életedben – A karma szabályai

2023.09.14. 04:30 guma70

Hogyan működik a karma és a segítségével hogyan változtathatod meg az egész életedet – méghozzá pozitív irányba?

1/5 Te is alakítasz a világon!

Minden egyes cselekedetünk valamilyen hatást vált ki a környezetünkből. A gondolataid és tetteid rendkívül erősek, és hihetetlen energiát visznek magukkal. És hogy ez mit jelent?

Akármit csinálsz, az (néha rögtön, néha csak hosszú idővel később) visszatükröződik az életedben. A gondolataid és érzéseid a belső világodat képesek alakítani, míg a szavaid és cselekedeteid a téged körülvevő környezetre vannak kihatással. Akárhogy is: talán tudatodon kívül, de folyamatosan alakítasz a világon.

2/5 A boldogság és keserűség megteremtője

Maga a kifejezés a buddhizmusból származik, és arra utal, hogy valójában minden cselekedetedért kizárólag te vagy a felelős. Ez pedig azt jelenti, hogy te magad teremted meg a boldogságodat és a keserűségedet is, idővel pedig olyan helyzetbe kerülsz, amibe másokat hoztál.

Sokan úgy vélik, hogy minden, amit megtapasztalsz az életedben, azért van, mert a karma szeretné, hogy átéld őket. Minden gondolat és érzés már „elő volt készítve” számodra, hogy megbirkózz velük, és képes legyél tanulni is belőlük. Noha nem menekülhetsz el a múltad elől, ezáltal képes leszel megváltoztatni a jövődet.

3/5 Jó vs. rossz karma

Persze van különbség jó és rossz karma között. Gondolj egy olyan személyre, akit nem kedvelsz. Most képzeld el, hogy kitalálsz egy tervet, amivel lelki fájdalmat okozhatsz neki, és véghez is viszed ezt az ötletet. Így hozol létre magadnak úgymond „rossz karmát”, hiszen szándékosan bántottál valakit.

Még ha képes is vagy elhitetni másokkal, hogy nem ez volt a célod, az univerzumot nem tudod becsapni. És pont az ehhez hasonló elhatározások teremtik meg a karmát, amely ugyanilyen hatást ér el a te életedben.

4/5 Megváltoztathatom a karmámat?

A karmát sosem leszel képes megállítani, de szerencsére megváltoztathatod azt. Minden, amit a múltban tettél, „elfelejtődik”, és tiszta lappal folytathatod az életed – amennyiben jót cselekszel, és pozitívan gondolkodsz. Elvégre te magad teremtetted a sorsodat, ugyan miért ne tudnád átalakítani azt?

Az első lépés a megbánás: az univerzum látja az érzéseidet, ehhez viszont tényleg komolyan is kell gondolnod azokat. Ha ezt sikerül elérned, meg kell tanulnod az őszinte kedvességet és szeretetet, ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy megteremtsd a „jó karmát” az életedben.

5/5 A türelem a kulcs

Sokan épp azért nem hisznek a karmában, mert nem látják rögtön a változást. Viszont fontos, hogy türelmes legyél: olyan ez, mint amikor elültetsz egy apró magot, amiből idővel hatalmas bokrok nőnek ki.

Az univerzum is így működik, de egy biztos; a karma tökéletesen megfelelő időben jelenik meg az életedben. Nem számít, hogy a jó cselekedeteid után mennyit kell várnod, ugyanis ezek sosem maradnak hatás nélkül – akárcsak a rossz tetteid sem.

https://www.bien.hu/dolog-amit-tudnod-kell-karmarol/?oldal=5

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7018206755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2023.09.16. 23:56:10

"az univerzum látja az érzéseidet"

Aha. Meg lennék lepve, ha valóban így lenne. Az emberek időnként szeretnek belekapaszkodni efféle sületlenségekbe. Nem látja, okés? Azért nem, mert nem foglalkozik ilyesmikkel, és leginkább azért nem, mert nem gondolkodó lény. Nagyjából 7 milliárdan vagyunk mi, emberek. Túl nagy teher ez még magának az univerzumnak is, tehát a legjobban akkor járunk el, ha még csak nem is feltételezünk ilyesmit. Nehéz szembenézni saját jelentéktelenségünkkel és múlandóságunkkal, de tanácsos volna megtenni, mert egy röpke pillanat vagyunk csupán a közönyös univerzum történetében. Ez viszont még nem zárja ki, hogy jót mulassunk. Én pélául jókat derültem a karma és szabályai történeteken. Nem ennyire bonyolult. Csak jónak kellene lenni.

látjátok feleim szümtükkel 2023.09.17. 08:28:08

@s:

No de valamivel hülyíteni is kell a népet, ehhez pedig a karma pont jó. Aki hisz a karmában, az nem gondolkodik azon, hogy ki jó és ki nem jó. Ezért tűrik el a diktátorokat.
Szerintem a karma univerzuma minden emberbe benne van különböző mértékben. Aki gondolkodás nélkül jó, az nevesítés nélkül is az, aki meg gonosz, annak karmázhatnak, akkor sem lesz jobb.
Van egy érdekes emberi tapasztalás, miszerint vannak rosszmájú emberek. Ezt nem olyan emberre mondják akinek rossz a mája ( pl. alkesz ), hanem arra, aki gonoszkodik, másokat bánt. Az én tapasztalásom szerint az ilyen emberek közt sokkal többen szenvednek meg nagyon a halálukért, mint azok, akik jók voltak. Persze ez a régi világ megfigyelése, mert a karma a mai környezetszennyezés mellett még nem szürte le a tapasztalásból a megfelelő következtetéseket.

taga20 2023.09.17. 11:37:33

@látjátok feleim szümtükkel:

ez mekkora szümtük!:))):

444hsz.com/kommentek/nick_vujicic_nagyon_szereti_meszaros_lorincet_meg_is_irta_neki_24hu

a csávónak még térdre se kell ereszkednie, hogy leszopja a nert:)))

u.i.: elnézést kérek minden jóérzésű embertől, de én már elvesztem;)

uploads.disquscdn.com/images/16f1e48ba84e0cb427b5691d4eb457d165c3778e17ff20cbedea68fcd93d1d37.jpg

guma70 2023.09.17. 15:39:22

@látjátok feleim szümtükkel: :)

"a karma a mai környezetszennyezés mellett még nem szürte le a tapasztalásból a megfelelő következtetéseket. " :DDD

(A minisztérium azt szeretné, hogy tiltsák be a heresimogatást Budán )

látjátok feleim szümtükkel 2023.09.17. 15:46:38

@guma70:

Szerintem húzzanak gatyát arra a szegény lóra.
süti beállítások módosítása