He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bloomberg: Ajánlatot tett az állam a Budapest Airportra + Fél repülőtérnyi devizakötvényt bocsátott ki az állam

2023.09.10. 07:35 guma70

Hivatalos ajánlatot nyújtott be Magyarország a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül – írja a Portfolio.hu a Bloomberg értesülésére hivatkozva.

A lap névtelenséget kérő forrása szerint a repülőtér tulajdonosai úgy döntöttek, hogy további hivatalos tárgyalásokba kezdenek, de a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amely a kormány nevében a felvásárlási tárgyalásokat vezeti, nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az 2020-ban merült fel, hogy egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyal a Budapest Airport megvásárlásáról, amelynek tagja az egyik leggazdagabb hazai ingatlanpiaci befektető, Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa. 2021-ben már arról szóltak a hírek, hogy az állam venné meg a repteret.  Ez májusban hivatalossá is vált, amikor az Innovációs és Technológia Minisztérium közzétette, hogy megkezdődnek a reptér visszaszerzésének előkészületei: a kormány döntése alapján tárgyalások kezdődhetnek az üzemeltető cég többségi tulajdonrészének megszerzéséről, a meginduló folyamat koordinációjáért pedig Palkovics László felelt.

Kezdetben nem mutatott sok jel arra, hogy az AviAlliance megválna a budapesti reptértől. A cég többször hangsúlyozta, hogy a repülőtér „tőkeerős és hosszú távon elkötelezett tulajdonosa” és az akkori nagy vesztesége ellenére, amit a járvány idézett elő, a vállalat működése és finanszírozása stabil, likviditása folyamatosan biztosított. Ugyanakkor hangot adtak félelmeiknek, hogy a magyar kormány nyomást gyakorolhat rájuk, hogy meggondolják magukat, például elvághatják őket a pandémia alatt juttatott támogatásoktól, vagy megakadályozhatják a létesítményfejlesztések engedélyezését – idézte fel az előzményeket a Portfolio.hu.

2021 júliusában szintén a Bloomberg írt arról, hogy indikatív ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airport megvásárlására. Akkor az ügyhöz közel álló források szerint a piaci ár alatti ajánlat érkezett a budapesti légikikötőre.

2021 októberben már egy megemelt, 4,44 milliárd eurós vételi ajánlatról érkeztek hírek és akkor már arról érkeztek hírek, hogy bár az eladásról a végleges döntés még nem született meg, a tulajdonosok hajlanak rá.

2021. novemberében a többségi tulajdonos, az AviAlliance közölte, hogy elkezdődött az átvilágítási folyamat a reptérnél, miután a magyar kormány elfogadta a feltételeket a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez. De még ekkor is hangsúlyozták, hogy a tárgyalási folyamat kimenetele bizonytalan.

fotó: Szajki Bálint / 24.hu

https://24.hu/kozelet/2023/09/05/budapest-airport-magyar-allam-ruloter-vasarlas/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9418208897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2023.09.10. 11:35:36

köszönjük a sok hozzászólást, gazolótól, habától, jégtől, és a többi demokratáktól!

dánkesün!

elmentek a faszba!:)))

taga20 2023.09.10. 13:23:55

bocs mindenkitől, de ez belém éget! már akkor, mikor a kaffkába jártam;)

www.youtube.com/watch?v=MlqutZDbjls&pp=ygUMdsOtZyBtaWjDoWx5
süti beállítások módosítása