He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Newslooks: Nemzeti katasztrófa előtt áll Orbán Viktor és gengszterokráciája

2023.08.08. 07:40 guma70

Mindent figyelembe véve – azt követően, hogy 13 éven át fosztogatta a nemzeti vagyont, alaposan előkészített, látványosan törvénysértő, intézményesített és szisztematikus módon, ideértve az uniós pénzek ellopását és elsikkasztását is. – Magyarország visszafordíthatatlanul csődben van – erről írt Dr. Radványi K. Miklós, “A szabadság határai” elnevezésű amerikai alapítvány alelnöke, a George Washington egyetem professzora.

Matolcsy György, az MNB elnöke nemrég jelentette be, hogy a bank 2300 milliárd forint veszteséget halmozott fel, amelyet a magyar kormány nem tud fedezni. Ezzel kapcsolatban a Magyarországot kormányzó zsarnok jellemzően orbáni, hazug módon azt állította, hogy az MNB vesztességei függetlenek a kormánytól, és ezért nem szerepelnek majd az állami költségvetésben. Az összeg hatalmas voltát érzékelteti, hogy a magyar GDP 2022 negyedik negyedében 11.599.680 milliárd forintot tett ki, majd az idei év első negyedében meredeken lezuhant 9.921.680 milliárdra, miközben a magyar nép összesített adóssága 9000 milliárd forintos rekordot ért el.

Politikai téren a Fidesz, a kormányzó totalitárius párt – a rövidítés abszurd módon annyit tesz, hogy „Fiatal Demokraták Szövetsége” – összejátszva koalíciós partnerével, az álszent Kereszténydemokrata Néppárttal (KDNP) orwelli társadalmat épített ki, amelyben a normálist abnormálisra fordította, és azt nyilvánította az egyetlen hivatalosan jóváhagyott valósággá, ami

 

egyértelműen ellentmond a józan észnek.

A 2011-ben elfogadott alkotmánnyal, amelyet az elmúlt 13 évben 11 alkalommal módosítottak, és amely lényegében megalapozta a tekintélyelvű államot, Orbán Viktor és romboló gengszterokráciája tartós gazdasági és pénzügyi monopóliumokat, valamint rendőrállamot alakított ki azzal, hogy eliminált a kultuszszerű propaganda-gépezetével szembeni minden jelentős ellenzéket. Ez oda vezetett, hogy a magyar emberek többsége patologikus mértékben képtelen értelmezni a valóságot, mind az országon belül, mind kívül, és ezért a

 

fabrikált hírek, koholmányok, hazugságok és szégyentelen agymenések világában él.

Nemzetközi téren Magyarország gonosz páriává vált mind a NATO-ban, mind az Európai Unióban, miközben még a korlátozott mozgási lehetőségét is elvesztette a zsarnoki és korrupt orosz és kínai rezsimmel szemben. Közben Orbán azzal bizonyítja végletes hozzá nem értését, sőt, határtalan idiotizmusát, hogy megállás nélkül az Egyesült Államokkal és az EU-val szembeni gyűlöletet prédikálja, ezeket nyilvánítja új gyarmatosítóknak, az örök áldozat magyar nép fő ellenségeinek. Így Orbán Viktor és birka ügynökei azt hiszik, megszerezhetik és megehetik a tortájukat. Ez a rövidlátó és teljesen téves hit főleg Magyarország nyugati szövetségeseinek megengedő magatartására, valamint a magyarok szakadatlan identitásválságára épül.

Magyarország történelme lényegében az ország előjogokkal bíró kisebbségein belüli örökös birkózásról szól, ők próbálták kialakítani, aztán újra és újra kényük-kedvük szerint átalakítani a magyar identitást, miközben a jogfosztott többség nagyobb szerepre törekedett a haza politikai, gazdasági és kulturális életében. Az előbbiek tartották a kezükben a magyar vagyon túlnyomó részét, és az ő kezükben voltak az oktatási és az igazságszolgáltatási rendszer legfelső szintjei. Mi több, mindezt úgy tették, hogy elutasították a társadalom demokratizálását, ami lehetővé tette, hogy fenntartsák

 

a kiválasztott kevesek zsarnokságát a néma többség felett.

Amikor az előjogokkal bíró kisebbség lebutító projektjei szembekerültek a II. világháború utáni liberalizmus realitásával és a szovjet megszállás összeomlásával, újra feltámasztották a jó és rossz özönvíz előtti fogalmait, amellyel a gyűlölet emocionális erejét használták fel arra, hogy elfojtsák a hatalmon kívül lévőkkel való nyílt és őszinte vita lehetőségét. Ennek következtében Magyarország, amely a világ két legdemokratikusabb nemzetközi szervezetének tagja, az maradt, ami történelmileg volt: olyan ország, amelyben kiközösítették és megfosztották a megélhetéstől, valamint a még megmaradt csekélyke integritásuktól azokat, akik nem vetették alá magukat a kormányzó zsarnoki rezsim hazugságainak. Végül a romboló feltételek mellett az égig ért az orbáni gengszterokrácia mindent felégető, teljességgel erkölcstelen korrupciója, és a teljes nemzeti megsemmisülés szélére vitte az országot. Ez a korrupciós járvány egyben sürgető nemzetbiztonsági veszélyt jelent a NATO-ra és az EU-ra, mert az Orbán-kormány a túlélés érdekében egyre inkább Moszkvára és Pekingre támaszkodik.

Most nem csak az a közös feladat, hogy a magyar kormányzást áruló gengszterokráciából demokratikussá alakítsuk át, hanem hogy radikálisan átalakítsuk a társadalom szervezetét a mostaninál sokkal méltányosabbá és igazságosabbá. Mindenekelőtt a minden haladás alapját jelentő oktatás van kaotikus helyzetben, és nincs kilátás valós javulásra. Ezért a fokozódó politikai, gazdasági és kulturális feszültség közepette az oktatást kell a fő harctérnek és egyben a korszerű magyar nemzeti és nemzetközi identitás egyesítő kulcsterületének tekinteni.

Meg lehet-e menteni Magyarországot?

Nyilvánvaló, hogy országon belül a kompromisszumok egész láncolata szükséges.

Nemzetközileg azonban semmiféle kompromisszumnak nincs helye az orbáni gengszterokráciával kapcsolatban. A NATO, és mindenekelőtt az EU rendelkezik a szükséges politikai, pénzügyi és gazdasági eszközökkel ahhoz, hogy vereséget mérjen Orbánra és bűnöző bandájára. Valójában minden olyan változtatásnak vagy akár reformnak, amelyet Orbán bevezet, mulandó, és csakis az a célja, hogy félrevezesse a szövetségeseit.

“A rezsim az abszolút többségével az Országházban Orbán szeszélyei szerint változtathatja a jogszabályokat. Ezért a NATO-nak és az EU-nak fel kell hagynia azzal, hogy félrekezeli a magyarországi helyzetet. Realisztikus stratégiákat és arányos taktikát kell szigorúan alkalmazni ahhoz, hogy Magyarország újra a két szövetség méltó tagja lehessen – írta a szerző.”A rezsim az abszolút többségével az Országházban Orbán szeszélyei szerint változtathatja a jogszabályokat. Ezért a NATO-nak és az EU-nak fel kell hagynia azzal, hogy félrekezeli a magyarországi helyzetet. Realisztikus stratégiákat és arányos taktikát kell szigorúan alkalmazni ahhoz, hogy Magyarország újra a két szövetség méltó tagja lehessen” – írta a szerző.

(A forrás egy nem túl régen megalakult amerikai hír- és véleményportál, amely szándéka szerint a politikai spektrum minden részéből közöl cikkeket, elemzéseket és véleményeket – huppaszerk.)

 

Illusztráció: Orbán Viktor/FB

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3818187863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2023.08.08. 20:40:13

azért durva milyen világosan látja valaki, hogy mi zajlik tőle pár ezer kilométeren...

látjátok feleim szümtükkel 2023.08.08. 21:36:58

Orbán azt gondolja, hogy ő, és a kormánya a helikoffer, mindenki más a világban hülye.

s 2023.08.08. 22:09:08

@guma70: Ugyan miért? A francia forradalom előzményeit is tisztán látják a professzorok, pedig az sem volt közelebb, és ráadásul régebben is volt. Hozzáfűzném, hogy a vége valószínűleg nagyjából egyezni fog a történelmi eseménnyel.

jaegtoer 2023.08.09. 06:45:01

De hát minden jól van. Édes a dinnye, a krumplis tésztát is lehet akár cukrozni, akár borsozni, mint a káposztás tésztát, és a népesség gondtalanul dőzsöl 25-30 %-os infláció mellett, miközben repesve várja az augusztus 20-ai állami tűzi játékot, merthogy mindenre van, illetőleg jut pénz, amit a Főnök jó dolognak gondol. Azokkal az apró-cseprő dolgokkal meg csak merőben akadékoskodó szőrszálhasogatás foglalkozni, hogy hovatovább a gyógyszerészeket, tanárokat betanított segédmunkásokkal fogják helyettesíteni. Minek és miért is a diploma, ha egyszer elég egy gázvezeték és készülékszerelői vizsga is (már ha ugyan... ) a boldoguláshoz? Most komolyan, ilyen marginális dolgokon kell fennakadni? Mi ez a nemzethalál szörnyű víziójához, Brüsszel diktatórikus diktátumaihoz és Soros folytatólagos ármánykodásához képest? Hát van nekünk szívünk? Hát van nekünk eszünk? Komolyan, ilyenekkel akarjuk mi zsibbasztani magunkat? "Carpe diem!"- írta egykor Horatius, s memento mori- mondta a római, mi meg vekengünk legfőbb Védelmezőnk és legbátorabb Szabadságharcosunk ténykedésein akkor, amikor csak a javunkat akarja. Hát illik ezt? Hát szabad ilyet? Hát már nincs bennünk semmi tisztelet, semmi hála? Lássuk be: ritka hálátlan dögök vagyunk, akik még ahhoz izék, hogy ki iratkozzanak a nemzetből, és még arra is méltatlanok, hogy az arra érdemes elhivatottak ki írják őket a nemzetből. A kiirtás persze még mint opció fennáll, de lényegtelen apróságokkal, pondrókkal ugyan kinek van ideje foglalkozni? Naugye. Minden jól van. Definitely. There you are.

guma70 2023.08.09. 17:33:50

@jaegtoer: :)))

majdnem olyan jó vagy mint a Viasat Hystori, ahol eszméletlen jó összefoglalások mennek minden témában mostanában...

s 2023.08.09. 22:03:00

@jaegtoer: "ha egyszer elég egy gázvezeték és készülékszerelő"
Lássuk be, lölönek elég volt. Ennél többet kívánni pedig túlzás. Én például a felével is beérném, - andikát nyaktól lefelé, ha kérhetném, mert csak a használható részeire tartok igényt - a fele vagyon pedig okos beosztással kitart, ameddig szükséges.

BiG74 Bodri 2023.08.10. 10:57:54

@s:
Ezt a férfi soviniszta hozzáállást!
Andika feje maradhat!

s 2023.08.10. 16:29:09

@BiG74 Bodri: andika feje kissé selejtes. A lölöt pippantja le, ahelyett, hogy választott volna valami normális embert. A lényeg, ha már minden romlott rajta, akkor inkább csak a romlott teste kell.

taga20 2023.08.10. 20:09:16

@s: "A lényeg, ha már minden romlott rajta, akkor inkább csak a romlott teste kell. "

én inkább kiverném, mind hogy andit meghágjam;)

van az a szint, aminél nem megy lejjebb, kutyába az ember:))

uploads.disquscdn.com/images/9341efb69f040b538de1b0f552e4baf84f2e744be8211e8e97e0ba06e9f5d586.jpg

látjátok feleim szümtükkel 2023.08.11. 10:06:41

Mostanában Andikáról csak olyan képeket láttam, ahol nem mosolyog, pedig valamikor régen nagyon gyakorolta. Ezen elgondolkodtam, de nem jutott semmi okos az eszembe.;Đ

BiG74 Bodri 2023.08.14. 10:09:51

@s:
Azt a válogatós mindenit! Vagy viszed az egészet, vagy semmit!
Nohát szegény Andika is csak úgy jutott a luxus prostik szintjére, hogy Lölökét kapta egészben, mondjuk Lölöke biztos el lenne fej nélkül is évtizedekig, viszont ez kicsit sem javítana (rontana) a megjelenésén.
Úgyhogy részemről Andikát meghívom egy Mizo Cafe Latte -ra!

s 2023.08.15. 11:45:49

@BiG74 Bodri: "mondjuk Lölöke biztos el lenne fej nélkül"
Miért? Már most is úgy van, nem?

andika ott baszta el, ahol vajnatimike jól csinálta. Ő választott egy vén, bolyhos herezacskót magának, akiről lehetett tudni, hogy előbb-utóbb csak felfordul. Úgy is lett. Emez meg választott egy fekete hajú gázszerelőt, egészséges, mint a makk, tehát megdögleni egyhamar nem fog, andika meg szívhatja a faszát napestig.

BiG74 Bodri 2023.08.16. 11:33:55

@s:
Szerintem ott Andika az úr, Lölö meg nagyon vigyáz át ne essen egy vak komondoron. Meggyőződésem, hogy Andikát a ner tette a lölőke mellé felvigyázó, rabtartónak, hogy ne csináljon hülyeségeket.

s 2023.08.16. 13:02:50

@BiG74 Bodri: Szükségtelen ennyire túlgondolni. A mészároslölö nevű pénzeszsák tulajdonjoga orbáné, nekik egy okos - az egész ner vezérkarnál okosabb - nő úgy hiányzott, mint üveges tótnak a hanyattesés. Vele nehezebb dolguk lesz, mint vajnatimikével, aki egy pina körüli agyatlan húsdarab volt mindössze. Azt elhiszem, hogy abba beleszólnak, hogy egy miniszter (vargajucika) mikor váljon - kampány szempontból, de hogy egy esztelen gázszerelő kit vegyen végül feleségül, abba nem gondolom. Hiszen kelemen beatrix sem volt éppen segg hülye, és a maga egyszerű módján még akár csinosnak is vélhette magát (a faluban legalábbis). Én arra lennék kíváncsi, hogyan cselezi ki andika orbánt, akinek sokkal több esze nem nagyon van, mint lölönek. Osztálytárs volt ez a két fasz, kb. ők lehettek az iskola hülyéi. Az, hogy ebből a baromból miniszterelnök lett, ráadásul több, mint egy évtizedre, az nem az ő eszét jelzi, hanem sokkal inkább a magyarok többségének a butaságát.

BiG74 Bodri 2023.08.17. 08:20:28

@s:
Oké, bár engem szórakoztat ez a túlgondolás. Ezért teszem hozzá, hogy andika azért oké, mert pontosan tudja, hogy egy vonal átlépése után a ner maffia teljesen kicsinálja, viszont ha kiszolgálja őket busás jutalom lesz a része és érinthetetlenség. A viktátornak nem kell okosnak lennie, bőven eléggé gátlástalan, erkölcstelen, hatalommániás ahhoz, hogy ne kelljen.
Az utolsó mondatot pedig szóról-szóra kőbe lehet vésni!
süti beállítások módosítása