He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Swan Edgar : Nem lehetne, hogy nem kunyerálnak, hanem adnak?

2023.07.23. 07:27 guma70

Szép kezdeményezés, de nem lehetne egyetlen egyszer olyan, hogy az egyház – amit több mint bőkezűen, és nem is feltétlenül önként – támogatunk az adónkból, szóval hogy egyszer ne úgy akarjon jóemberkedni, hogy fogjuk meg és vigyétek?

Ha valaki látott már ilyet, az szóljon, de én még az életben nem hallottam olyasmit, hogy az akármelyik bevett egyház nem gyűjteni akarja a másét, hogy aztán átadja gangosan, hanem azt mondja, itt van, az egyház vette abból a pénzből, amit eddig összekuporgatott az adományokból és a kormány által hozzájuk vágott vagyonból. Nem lehetne, hogy nem kunyerálnak, hanem adnak? Csak egyszer ebben az életben. Ja, és szerintem mindenki talál elérhető közelségben olyan gyereket, akinek személyesen tudja támogatni az iskolakezdését, ha telik rá, és ha ilyen igénye van. Alig hiszem, hogy pár ceruzával érdemes külföldre futkosni, biztosan ott is vannak egyházak. Azonban ha látja maga a református egyház is, hogy ebben az országban vannak rászoruló gyerekek, akik szegénységben élnek, nem szólnának esetleg a miniszterek elnökének is a dologról? Mert ő nem tud róla, pedig ha tudna, nem engedné… (link kommentben)

Idén is meghirdeti nyári tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy iskolatáskával és írószerekkel segíthesse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat, 1358 kisdiákot szeretnének támogatni.

    A szeretetszolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: hosszú évek óta minden nyáron meghirdetik tanszergyűjtő akciójukat. A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családoknak megkönnyítse a tanévkezdést és csökkenthesse a kiadásokat.
    Az idei cél, hogy 1358 diák tanévkezdését segítse adományával a szeretetszolgálat. A támogatott diákok között nemcsak magyar, hanem erdélyi, kárpátaljai és délvidéki gyermekek is szerepelnek, valamint csaknem száz, nevelőszülőknél élő gyermek is részesülne tanszercsomagban – olvasható.
    A szeretetszolgálat rámutatott: komoly hátránnyal indulnak azok a tanulók, akik nem tudják beszerezni a tanuláshoz, feladataik elvégzéséhez szükséges eszközöket, és megterheli őket a nem megfelelő minőségű, szakadt, elhasznált iskolaszereik miatti szégyenérzet is.
    Kiemelték, pénzadománnyal és újonnan megvásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban folyó gyűjtőakcióhoz. Leginkább iskolatáskára, füzetre, tollra, ceruzára, radírra, tolltartóra, filctollra, zsírkrétára, vízfestékre, temperára, rajzlapra, vonalzóra, tornazsákra és körzőre van a legnagyobb szükség – írták.
    A tárgyi felajánlások hétfőtől leadhatók a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, augusztusban pedig országszerte több városban áruházi gyűjtéseken is lehet támogatni a kezdeményezést. Ezek időpontjai és helyszínei már megtalálhatóak a szeretetszolgálat honlapján.
    Aki nem tud ellátogatni a gyűjtőpontokra, anyagi felajánlással segítheti a tanszergyűjtést, a beérkező összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a hiányzó termékeket – olvasható a kommünikében.
    Az összegyűlt adományokat még az iskolakezdés előtt a szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családoknak.
    Az adományozási lehetőségekről az adomany.jobbadni.hu oldalon lehet tájékozódni. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/nem-lehetne-hogy-nem-kunyeralnak-hanem-adnak/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2218169407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása