He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A BalaLand tulajdonosa szerint azért hagytak csak három méternyi partszakaszt a helyieknek, mert a tízméteres előírás jogilag nem kötelezi őket

2023.07.19. 07:33 guma70

A BalaLand melletti szabadstrand Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A szántódi BalaLand luxustelepet március végén átadó cégcsoport tulajdonosa, Szepesi Richárd szerint nem volt kötelező számukra, hogy tízméteres, szabad bejárású partszakaszt alakítsanak ki a Balaton mellett. Szepesi a 24.hu-nak adott interjút, melyben a sokat vitatott, zsebkendőméretű szabadstrandról is beszélt.

Amikor megvették a telket, Szepesi szerint tényleg volt egy 10 méteres, szabadon hagyandó földcsík a papírokon. Erről azt mondták az önkormányzatnak, hogy sétálásra használhatják a helyiek, akik be is ülhetnek a kávézójukba és az éttermükbe, a fürdést és napozást viszont nem engedélyezik a külsősöknek a partszakaszon.

Az ominózus, folyosónyi méretű szabadstrandot Szepesi szerint az önkormányzat igényelte, és a területet az ingatlanoktól elválasztó kerítést is amiatt építették, hogy teljesítsék a szántódi vezetés kérését. Szepesiék ráadásul olyan nagylelkűek voltak, hogy saját költségükön le is térkövezték az odavezető utat.

Az ösvényről a Balaland területére vezető kapu Szepesi szerint nyitva van. Amennyiben mégsem, az valószínűleg a luxusapartmanok lakói miatt lehet. Szerinte viszont felesleges ebből problémát gyártani, a kapunak nyitva kellene maradnia.

A kérdésre, hogy miért nem a parttól 10 méterre építették meg a kerítést, Szepesi azt válaszolta, senki sem húzna fel a saját telke elé egy kerítést, ha nincs rá jogi kötelezettsége. Márpedig a jogászaik szerint nekik nincs ilyen, mert a Balaton körbejárhatósága megvalósíthatatlan.   A BalaLand ingatlan-komplexum Fotó: Németh Dániel/444

Szepesi az interjúban beszélt még arról, hogy - habár többen Tiborcz Istvánra tippelnek - fogalma sincs, ki fektetett be a BalaLandbe több milliárd forintot egy magántőkealapon keresztül, nem tartja magát Mészáros Lőrinc ingatlanosának, és habár elismeri, hogy az elmúlt években gigantikus állami támogatásokat kapott, ezek mögött a sokéves tudását és tapasztalatát látja.

https://444.hu/2023/07/12/a-balaland-tulajdonosa-szerint-azert-hagytak-csak-harom-meternyi-partszakaszt-a-helyieknek-mert-a-tizmeteres-eloiras-jogilag-nem-kotelezi-oket

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4718166080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2023.07.20. 07:08:54

Nálunk a "nagy" emberek egyvalamit tudnak: szégyentelenül hazudni, szemérmetlenül lopni. De az átlagember meg meg irgalmatlanul buta, így ez lett az etalon. Igy jól benyalnak egymásnak, mert a "nagy" ember okosnak nevezi primitív, hülye választóit, azok meg államférfinak, csodálatos vezetőknek az előbbieket. Kár, hogy az idióták világa pusztulásra ítéltetett. A "nagy" emberek meg mennek más nációba a pénzükkel.
süti beállítások módosítása