He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Trump egy hangfelvétel szerint tisztában volt azzal, hogy titkosított iratok vannak nála

2023.06.28. 04:23 guma

Vendégeinek mutogatta Irán megtámadásának terveit. És arról beszélt, elnökként feloldhatta volna a titkosítást, de most már nem teheti meg.

Hétfő este a CNN közölte azt a 

körülbelül 2 perces hangfelvételt, amely még 2021 nyarán készült, és amin Donald Trump egy szigorúan titkos, a Pentagon által készített Irán elleni támadás tervét mutogatja New Jerseyben található birtokán.

A felvétel szerint Trump az iratokat lapozgatva arról beszél, hogy szigorúan titkos iratok vannak a kezében, és ugyan elnökként feloldhatta volna a titkosítást, de most már nem teheti meg, vagyis azok továbbra is titkosak.

A beszélgetés során az is hallatszik, hogy Trump és köre jól hallhatóan elröhögcsél Hillary Clinton emailjein is. 

A kiszivárgott hangfelvételből több mondat is szerepel abban a vádiratban, amely alapján Donald Trump ellen büntetőeljárás zajlik június 13-a óta.

Trump ellen 37 vádpontot hoztak fel, ő természetesen ragaszkodik ahhoz, hogy mindenben ártatlan. Az ügyészek szerint viszont titkosított iratokat vitt magával a Fehér Házból, ezeket korántsem megfelelően kezelte, hamisan tanúzott, de még az igazságszolgáltatást is akadályozta. Trump akár 10 év börtönt is kaphat, ha a vádakkal egyezően valóban megsértette az 1917-es kémtörvényt is azzal, hogy atomtitkokat lopott ki a Fehér Házból.

Az ügyészség nem kommentálta a CNN megkeresésére a hangfelvétel kiszivárgását.

https://magyarnarancs.hu/kulpol/trump-egy-hangfelvetel-szerint-tisztaban-volt-azzal-hogy-titkositott-iratok-vannak-nala-259790

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2418154488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása