He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Stefano Bottoni: A NER több a lopásnál – lapszemle

2023.06.25. 07:05 guma

A hét legkeserűbb pirulája – és még csak csütörtök van

A történész szerint nem csak a magyar politikai elittel, hanem a magyar társadalommal szemben is elfogyott az Európai Unió türelme és egyre elképzelhetetlenebbnek tartja, hogy belátható időn belül nyugati típusú demokrácia legyen hazánkban.

Elkapkodták a Magyar Hang által kiadott Orbán Viktorról szóló Bottoni-könyvet

A Magyarországon is élő olasz történész Orbán Viktorról szóló műve május végén jelent meg, és sokáig egyszerre vezette a Líra, a Bookline és az Ekönyv toplistáit, a Librinél pedig a második helyen állt. Most már értjük, ugye?

Mihez kezd az MCC a magyar könyvpiaccal?

Az MCC adott már ki könyvet, egyebek közt Kovács Ákos novelláit, meg eddig összesen – az MCC Press honlapja szerint – még további hetven címet.

Van mááásik:

Olyan hangulat alakult ki, hogy a legártatlanabb kérdésben is célszerűnek tűnt Orbán mellé állni

“Egy ponttól kezdve Orbán és köre kisebbségként is dominálni tudta a frakció többségét, és pár év alatt olyan hangulat alakult ki, hogy a legártatlanabb kérdésben is célszerűnek tűnt Orbán mellé állni, a tartalmi viták így pedig ellehetetlenültek. Ma ezt mindenki ismeri, mert így működik az ország.”

És ki mellé áll Orbán?

Tizenegyedik alkalommal is megszavazta a magyar kormány az Oroszországgal szembeni szankciókat

Magyarország azzal zsarolta az EU-t, hogy vétózni fog, ha az ukránok továbbra is a háború szponzoraként emlegetik az OTP-t, végül a vétó elmaradt, és az OTP is a listán van még.

Az ellenzék a giga büntetéstervről

Az ÁSZ tervezet egy közel 3,5 milliárdos büntetést helyezett kilátásba azoknak az ellenzéki pártoknak, akik közösen indultak 2022-ben a parlamenti választáson. Érdekes, a Fidesz költéseiben semmi kivetnivalót nem találtak…

Az Orbán családdal is üzletelő állami megbízottat azonosítottak Schadl György oldalán a nyomozók

A felszámolók királya a célkeresztben. Őszintén kíváncsiak vagyunk, hogy azt a mocskot, ami az ügy kapcsán kiömlött, miként fogják eltüntetni.

Nemcsak profitot, szavazatokat is gyűjt Szijjártó

Kiss Róbert Richárd szerint nagyon sok olyan szervezet van a világban, ahol szavazni kell. Magyarországnak pedig megéri szavazatokat gyűjteni, ha például egy sport- vagy kulturális esemény – akár az olimpia – helyszínének odaítéléséről van szó. Hiszen minden országnak egy szavazata van, függetlenül attól, mekkora a területe és diktatúra van-e ott vagy sem.

Így válik Magyarország akku-szemét gyártó nagyhatalommá

Az Átlátszó hónapok óta gyűjti a bizonyítékokat, hogy bemutassa az akku-feldolgozó üzemek körüli életveszélyes mulasztásokat, amiket a hazai laza szabályozási rendszer tesz lehetővé. Rákkeltő anyagoknak kitett dolgozók, ismétlődő robbanások és tűzesetek, meghamisított címkék, tűzvédelem nélkül tárolt gyúlékony akkumulátorok – a szép új nagyhatalmi álmok árnyoldalai.

Szijjártó közeli ismerőse szerezte meg a céget, amely állami milliárddal támogatott gépgyárat épít Kecskeméten

Nem a Dzsudzsák… egy másik.

Szijjártó Péter beismerte, hogy a kormány tudtával érkezett Magyarországra 11 kárpátaljai hadifogoly

A magyar kormány tagadta, hogy köze lett volna a fogolycseréhez. Mi több, Szijjártó Péter a minap még felháborodott az ukrán külügyminiszternek a magyar kormány előzetes tudását feltételező nyilatkozatán.

Még itt: Szele Tamás: Kinek jó ez a hadifogoly-ügy és mire?

Elszalasztott diplomáciai lehetőségként értékelik a Magyarországra hozott ukrán hadifoglyok ügyét

A történteket körülvevő homályt arra lehet visszavezetni, hogy a két külügyminisztériumnak fogalma sem lehetett a fejleményekről. Ennek pedig az lehet az oka, hogy fogolyszabadításban kulcsszerepet játszott az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes személyes barátsága. De szerephez jutott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

Brüsszelben tájékoztatást kérnek Magyarországtól az ukrán hadifoglyok ügyében

(Van nekünk egy igen hangos szomszédunk, akire néha a felesége megpróbál rászólni, hogy halkabban, zavarja a többi lakót, rendre ez a válasz (ordítva): “Leszarom, kapják be a f@szomat! – szerk.)

460 ezer forintért bérel lakást az Országgyűlés Toroczkai Lászlónak Wáberer György feleségétől

Alig tíz politikus bérleményéért fizet hasonló nagyságrendű összeget az Országgyűlés…

Súlyos támadások a magyar sajtó ellen: mi történik?

Hogyan történik egy ilyen támadás? Mennyibe kerül mindez a támadónak? Hogyan lehet védekezni ellene, mekkora kárt okozhat és ki állhat a hátterében? A cikkben ezt járják körbe.

Moszkva merényletre készült az Egyesült Államokban

Potyejev megölése amerikai földön példa nélkül álló cselekedet lett volna Moszkva részéről. Bár az orosz hírszerzés több disszidens ellen is elkövetett merényletet, az Egyesült Államokba menekülő és ott letelepedő orosz kémek abban a tudatban élhették és élhetik le az életüket, hogy nincsenek életveszélyben.

Fotó: OV/FB

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6618151326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása