He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

És ez nem vicc?!: Novák Katalin kegyelmet adott a Hunnia-perben elítélteknek – A pápalátogatás miatt szabadulhatnak a terrorszervezet tagjai + Kegyelmet adott Budaházy Györgynek Novák Katalin a pápalátogatás alkalmából

2023.04.27. 19:45 guma

Kép: Facebook/Novák Katalin

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért Novák Katalin arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet – közölte csütörtök délután a Sándor-palota.

Közleményükben hozzátették, hogy a köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A vád szerint a csoport 2007 és 2009 között hajtott végre molotov-koktélos és robbantásos támadásokat az akkori szocialista-liberális kormánytöbbség tagjainak ingatlanjai ellen, „meleg” szórakozóhelyek és egy jegyiroda ellen, valamint

bántalmazták a magyar Hír Televízió egyik műsorvezetőjét, Csintalan Sándor egykori szocialista politikust.

A Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Budaházy büntetését idén márciusban aztán másodfokon, jogerősen 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték.

 Forrás: MTI

https://propeller.hu/itthon/3921054-novak-katalin-kegyelmet-adott-hunnia-perben-elitelteknek-papalatogatas#v3644952

A köztársasági elnök a Hunnia-perként ismertté vált ügyben a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött a jogerősen elítéltek számára.

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet - tette közzé a Sándor-palota csütörtökön a honlapján.

A közleményben az áll, hogy

a köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

Az évek óta húzódó ügyben a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt elítélt Budaházy György büntetését márciusban másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték, illetve 5 év közügyektől való eltiltást is kapott. Akkor nemcsak Budaházy, hanem több vádlott büntetését is csökkentette a bíróság.

Novák Katalin tavaly decemberben már elnöki kegyelmet adott az ügy hét vádlottjának. Mivel Budaházy György esetében korábban már született elsőfokú ítélet, ezért nem volt azok közt, akik elnöki kegyelmet kaptak. 2022 márciusában ugyanis a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhét év börtönre ítélte, tavaly októberben viszont a Kúria döntése alapján kiengedték a börtönből, és házi őrizetbe helyezték.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/kegyelmet-adott-budahazy-gyorgynek-novak-katalin-a-papalatogatas-alkalmabol/

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr918112376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2023.04.27. 19:59:50

teljes lenyomata a rendszernek,ennek a luvnyának és az előzményeknek!
hányok!

guma 2023.04.27. 21:03:12

teljesen ledöbbentem... :(

taga20 2023.04.27. 21:10:24

@guma: gondolom, csintalansanyi most odavanmegvissza.

én nem döbbentem le, mert itt magyarországban, egy bűnöző a belügyminiszter, egy maffiafőnök a miniszterelnök, stb.

guma 2023.04.27. 21:11:11

biztosan a pápa látogatásra tekintettel menesztették a vezérkari főnököt, a teljes máv-volán vezérkart, és ezért mondott le schadl és az egész vh. kamara stb, stb...

komolyan egy köpedelem, ha jogállam hazánkkal kapcsolatban szóba kerül...

guma 2023.04.27. 21:13:56

@taga20:

azért sajnos mindig azt gondolom, hogy ennél már nincs lejjebb - de pofán csap a valóság.

látjátok feleim szümtükkel 2023.04.27. 21:52:41

Egyszeű ez, mint a faék. Szüksége van a fidesznek a jobbik oldal minden egyedére. Fogyik a békemenete, pótolni kell a lemaradókat.

guma 2023.04.27. 22:18:53

Lóháton jött ki a börtönből Budaházy György

Első útja pedig a kocsmába vezetett.

hvg.hu/itthon/20230427_budahazy_gyorgy_lovagol_majd_iszik_a_borton_utan#rss

s 2023.04.27. 23:35:02

Két dolog jut az ember eszébe ezzel kapcsolatban. Az egyik, - és ez lesz a jobb - hogy annak idején Villon mester is így úszta meg a büntetést, pedig ő gyilkolt, sőt kifosztott egy templomot. Egy főember látogatása azonban kihúzta a vesztett helyzetéből. Sajnos budaházy költészete nem fogja gazdagítani irodalmi életünket, mivel egyetlen verse sem ismert - gondolom mások előtt sem.
Akkor lássuk a rosszabb változatot. A müncheni sörpuccs után hitlert a hazaárulásnál akkor kiszabható legkisebb tételre (öt év fegyház) ítélték. Kilenc hónap után szabadult, összesen tizenhárom hónapot töltött büntetésben. Volt akkoriban egy közhangulat, ugyebár. Most is mintha lenne. Nem akarom tovább mondani, elég okos itt mindenki, hogy tudja értelmezni az eseményeket.

jaegtoer 2023.04.28. 05:16:32

Mi bajotok a tehénkével? Olyan bájos boci tekintettel csügg gazdáján, ahogy az elvárható.

jaegtoer 2023.04.28. 05:25:04

@guma: Nem ledöbbenni kell, hanem el kell mélyedni a türk és egyéb keleti gyökereink gyökérségeiben és mindjárt, vagy ha nem is mindjárt, de hamarosan rálelhetünk valami jól hasznosítható kapaszkodóra, amelybe kapaszkodva aztán stallumokban, jól megszolgált baksisban realizálja helyesbített nézőpontunk gyümölcsöző megítélését.
süti beállítások módosítása