He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tragikus rákhalálozási adatok: miénk az uniós elsőség

2023.04.23. 07:35 guma70

A DK meghívta az egészségügyi államtitkárt a Népjóléti Bizottság ülésére, hogy magyarázatot adjon arra, hogy a kormány miért csak az EU-átlag mindössze 69%-át költi a daganatos betegekre.

Tragikus adatokat hozott nyilvánosságra az OECD: friss jelentésük szerint az egész Európai Unióban lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben rákban, miközben a magyar kormány az EU-átlag mindössze 69%-át költi a daganatos betegekre. A DK ezért hívta meg az egészségügyi államtitkárt az Országgyűlés Népjóléti Bizottságába, hogy megmagyarázza a tragikus adatokat.

A Demokratikus Koalíció szerint ugyanis ezek az adatok is bizonyítják, mennyire lezüllesztette a kormány az egészségügyet. Az átalakítások és pénzelvonások mostanra annyira tönkretették az egészségügyi intézményeket, hogy olyan betegek sem jutnak időben ellátáshoz, akiknek minden elvesztegetett nap az életükbe kerülhet.

Az Árnyékkormány ezzel szemben felkészült a kormányzásra: le kell rövidíteni a várólistákat, több szűrővizsgálat és megelőzés kell, és az orvosok és egészségügyi dolgozók nagyobb megbecsülésére van szükség. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy európai, modern és hatékony egészségügye legyen Magyarországnak.

- jelentette ki közös sajtótjékoztatóján Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke és Dr. Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi árnyékminiszter.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1518098666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása