He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Minden harmadik magyar a létminimum alatt vegetál

2023.03.28. 04:32 guma70

Pixabay

Legalábbis 2020-ban, a nemzeti együttműködés rendszerének tizedik évében  az volt a helyzet Magyarországon, hogy minden harmadik magyar létminimum alatt él. Ez mindennél többet elmond az ország állapotáról és Orbán Viktor rendszeréről, melyet a nyomorgó államfüggő milliók tartanak fenn.

A Policy Agenda kiszámolta: a létminimum 124 ezer forint volt 2020-ban. A KSH 2015 óta nem tesz közzé adatokat a létminimumról. A Kádár rendszer utolsó éveiben ifjabb Fekete Gyula illetve Andorka Rudolf kutató csoportja végzett szegénység kutatást a Központi Statisztikai Hivatalban, ahol betiltottak akkor is minden hasonló vizsgálatot. Andorka Rudolf kutató csoportját felszámolták. Nem a szegénységet hanem a szegénység kutatását igyekezett felszámolni a Kádár rendszer, amelynek hű tanítványa ebben a tekintetben is Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszere.

A kétségbeejtő statisztika egyben választ is ad az Orbán rendszer politikai stabilitására.

A létminimum alatt élők a rendszer sziklaszilárd támaszai

A községekben az emberek 40%-a a létminimum alatt vegetált 2020-ban. Itt szerezte a legtöbb szavazatot Orbán Viktor 2022- ben. Nem azért minthogyha a nyomorgó milliók ne tudnák, hogy a rendszer teljesen igazságtalan: míg a felső tízezer dőzsöl addig nekik semmi sem jut! Csakhogy a szegénység államfüggővé varázsol mindenkit: aki nem alkalmazkodik szervilisen a helyi kiskirályok –  Csák Máték mondaná Ady Endre – uralmához az éhhalálra ítéli nemcsak saját magát, de a családját is.

Orbán politikai tehetsége épp az adagolásban van: a létminimum alatt vegetálók pontosan annyit kapnak, hogy életben maradjanak addig amíg rá szavaznak.

Azután az elhanyagolt egészségügy gondoskodik arról , hogy ne éljenek túlságosan sokáig, mert az pénzbe kerül az államkincstárnak, melyet az elit akar lenyúlni.

A rendszer jól van ki számítva csak az európai pénzek hiányoznak. Ha sokáig nem jönnek, akkor Orbán Viktornak még több szeretett honfitársát kell a létminimum alá szorítania, mert különben nem marad elég pénz arra, hogy a hűséges pretoriánus gárda ellophassa a magáét. Orbán szerencséjére a következő választás messze van, az ellenzék agyhalállal küszködik. Az ellenzéki pártok jó része politikai innovációjuk, felkészültségük és tehetségük hiányában jelszavakat puffogtat átfogó jövőkép felvázolása helyett, illetve akinek még erre sem telik ők Gyurcsány fóbiájukkal üldözik választóikat, már ha maradt néhány százaléknyi belőlük.

https://fuhu.hu/minden-harmadik-magyar-a-letminimum-alatt-vegetal/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2118080836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2023.03.28. 06:47:49

"_A Policy Agenda kiszámolta: a létminimum 124 ezer forint volt 2020-ban._"

Röhögnöm kell. Ez afféle politikai létminimum lehet. 2020-ban egy 50 nm-es lakás bére 120-130000.- Ft volt.
A leírtakhoz képest elég csak megfigyelni a sátoros ünnepek előtti össznépi költekezések mértékét.
Manapság magyarországon az üzletláncok rádöbbentek arra, hogy a túlárazásokkal veszélyesen eldobták a kalapácsot, ezért most kedélycsillapítónak jönnek az akciózással Húsvét előtt. (jövőre kussvét lesz.)
Régi, ősrégi igazság: Magyar magyarnak magyarja. Hozzájuk képest a sakálok is kultúrnép.

BiG74 Bodri 2023.03.28. 15:03:48

@jaegtoer:
És a sakálok hihetetlen együttműködésre képesek, miközben a rangsoruk ellenére sincs nagy különbség közöttük.

látjátok feleim szümtükkel 2023.03.28. 18:09:03

Nincs itt kérem semmi kalapácseldobás. Egyszerűen túltermelési válság van, mert ez a hüje nép nem akar kétszer annyi húst enni, háromszor annyi tejet inni stb, mint amennyit el bír a családja fogasztani, ráadásul horibilis áron. Érdekes módon mindig akkor jön a madárinfuenza is, amikor már nem fogy a csirke, liba, pulyka a boltokban, és nem vásárolja a feldolgozó konzervipar sem a megtermelt húst. Diák koromban a szomszédos falu lakossága jácint és tulipán hagyma termesztéséből élt, nagyon jól. Mire befejeztem az oskolákat, már visszaesett a termelés.
Mintegy 10-15 éve pedig arra, a jobb föleken nemzetileg védett terület lett a rózsa termesztéséhez használható földterület (eredetvédettséget kapott a rózsa). Most meg már alig megy a termesztés, mert az akkori 40-50 évesek már belerokkantak a sok munkába, a fiatalok meg nem akarnak belerokkanni, ezért elmennek iparba, hivatalba.

s 2023.03.28. 22:27:06

"A rendszer jól van ki számítva"
Tévedés. Ez a rendszer össze fog omlani, mert nem a lakosság érdekeit szolgálja. Eddig minden ilyen konstrukciónak vége lett, ez sem lesz kivétel. Hogy mikor? A kádár rendszer elzörgött 40 évig (egy nagyhatalom /Szovjetúnió/ árnyékában). Ez szembe megy egy nagyhatalommal /EU/, kérdéses, hogy mennyi lehet vissza még neki így.

"orbán viktornak még több szeretett honfitársát kell a létminimum alá szorítania"
Ez nem fog sikerülni. Van egy réteg, ami felett már önjáróak a népek. Magam is egy ilyenbe tartozom. Nem a politikai rendszerektől függ a jólétem. Nekem mindig ment a szekér, mert olyasmim van, ami függetlenséget biztosít. Ahogy a gyengék elhullanak, már csak a magunkfajták maradnak, akikkel orbán semmit nem tud kezdeni. Neki akkor vége lesz.

"az ellenzék agyhalállal küszködik"
Tisztázzunk valamit: nem az ellenzék küszködik agyhalállal. A választó az, aki agyhalállal küszködik. Más dolgunk sincs, mint kivárni azt, hogy ez egyben fizikai pusztulás is legyen. Úgy látom - az írás is erről szól - ez már nem lehet annyira messze. A fidesz kinyírja saját szavazóit. Nem olyan rossz ez, voltaképpen ez a minimum, amit elvárhatunk egy ilyen rendszertől.
süti beállítások módosítása