He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

6 trükk, amivel a legmakacsabb szennyeződések is lejönnek az edényekről

2023.02.27. 07:35 guma

Az edényeken lévő makacs szennyeződésektől hétköznapi eszközök segítségével sem lehetetlen megszabadulni. Mutatjuk, hogyan.

Megoldások a makacs szennyeződésekre

A legtöbben egyszerűen vízbe áztatják a ráégett ételmaradékokkal szennyezett edényeket, ám ez sok esetben nem elegendő a sikerhez, így csak hosszas súrolás árán lehet visszanyerni tisztaságukat, ami nagyon utálatos feladat tud lenni. Az egyetlen szerencse, hogy erre a problémára is létezik néhány kitűnő házi praktika.

1. Sütőtisztító

A sütőtisztító rendkívül hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket, és nem csupán a sütőről: a tepsiről vagy más edényekről is leszed mindent, ami a sütés-főzés közben ráégett. Csak arra kell figyelned, hogy használata előtt kesztyűt húzz, illetve pontosan kövesd a csomagolásán szereplő gyártói utasításokat.

2. Ecet és szódabikarbóna

Ha idegenkedsz a vegyszerektől, akkor a háztartási munkák során széles körben alkalmazható ecet és szódabikarbóna kombinációja lehet az egyik legjobb opciód. A HGTV azt javasolja, hogy a megtisztítandó edényt töltsd fel egyenlő arányban ecettel és vízzel, egy percre forrald fel, majd öntsd ki a tartalmát a lefolyóba. Ezután szórj bele egy evőkanálnyi szódabikarbónát, és dörzsöld át vele.

3. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna önmagában is képes megbirkózni a makacs, ráégett ételmaradékokkal. Ehhez melegíts vizet az edényben, hagyd forrni néhány percre, add hozzá a szódabikarbónát, majd egy fakanállal kapard le róla a szennyeződéseket.

4. Citrom

A szódabikarbónához hasonlóan használhatod a citromot is. Ha felvágsz 2-3 darabot, majd beleszórod a citromszeleteket a vízzel feltöltött edénybe, akkor egy rövid forralás után annyira fellazítja a szennyeződéseket, hogy azokat súrolás nélkül is le tudod törölni.

5. Mosogatógép-tabletta

A mosogatógép-tabletta talán a létező legegyszerűbb megoldás. A teendőd csupán annyi, hogy megtöltöd meleg vízzel az edényt, majd beledobsz egy tablettát. A benne lévő tisztítószer fokozatosan fejti ki hatását, lebontva a szennyeződéseket, amelyek az edény falához tapadnak.

6. Só

A koptató hatású só különösen hatékony zsíros felületek esetén. A szennyeződések eltávolításához használhatod önmagában vagy egy kevés mosogatószerrel megtámogatva is, hogy utána könnyebben letörölhesd a zsírt.

https://divany.hu/lajfhekk/makacs-szennyezodesek/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6618053984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása