He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezek meg majd elviszik a balhét helyette

2022.12.08. 05:55 guma70

Zajlik az élet Orbán királyságában. Most nem arra gondolok, hogy addig védték a védhetetlent, addig áltatták magukat meg a közönséget, hogy tegnap még az éjfélt sem bírták megvárni a 480 forintos benzinársapka megsemmisítésével, hanem arra, hogy a minap a változatosság kedvéért Matolcsy jegybankelnök verte magát hisztibe, és ment neki hangosan és érthetően a kormány gazdaságpolitikájának. Óva intek mindenkit attól, hogy maga alá pisiljen örömében ettől az őszinteségi rohamnak tűnő kirohanástól. Kicsit déjà vu érzésem van az üggyel kapcsolatban, és Simicska Lajos alakja elevenedik meg előttem. Olyan, mintha Matolcsy kezdene kiesni a pixisből, az általa vezetett unortodox MNB-vel együtt. De hát elvtársak, a maffia már csak ilyen. Így működik. A stratégiai jelentőségű intézmények élén, a stratégiai fontosságú pozíciókban addig maradhat valaki, ameddig hűségesen szolgálja a capo di tutti capi-t. A mi szemtengelyferdüléses gazdasági félistenünk azonban mintha ezt az evidenciát figyelmen kívül hagyta volna, amikor hétfőn a parlament gazdasági bizottságában élesen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját, és arra hívta fel a kedves közönség figyelmét, hogy Magyarország, a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van.

Mint ismert – de azért ismételjük át -, olyan, orbánista káderektől szokatlan, semmilyen körülmények között nem hallható állításokat tett, mint hogy Magyarország „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”; hogy az EU-ban a miénk „hátulról a 4. termelékenységi szint”; hogy „a második legmagasabb az ikerdeficit Románia után”; hogy „jövőre 15-18 százalék lesz az infláció”, amely nem „szankciós” vagy „háborús” infláció, hiszen az már 2021 nyarától kezdődően megugrott az energiaárak miatt; hogy „az Unióban Magyarországon a második legalacsonyabb a mezőgazdaság termelékenysége Bulgária után”; hogy „az ársapkák 3-4 százalékos inflációs többletet okoznak, azonnal ki kell vezetni ezeket”; hogy „Magyarország az egyetlen ország, amely több benzint és gázolajat fogyaszt, mint az energiaválság előtt”, vagy hogy „2010 után nem hoztuk meg a jó döntéseket, 2021 után rossz döntéseket hozott a kormány”.

Így állunk, hölgyeim és uraim! Kint kúrnak a nyulaim! – mondá vala az ismeretlen költő. Azzal a különbséggel, hogy itt most éppen bent zajlik az aktus, az ország aranytartalékkal és egy kicsit megcsappant devizatartalékkal kibélelt Nemzethy Bankjának vörös perzsaszőnyegén. De hogy ezekre mindig karácsony előtt jön rá az exhibicionizmusig terjedő szereplési vágy, az egészen hihetetlen.

Amit Matolcsy előadott (és most hagyjuk azt, hogy sértettségből, vagy milyen egyéb okokból, hogy kérte, hogy ő lehessen a jegybankelnök élete végéig, vagy nem kérte, hogy ki hazudik, és ki nem), az egyébként csak azoknak lehet újdonság, akik a közmédiából, kiemelten Orbán péntekenként előadott közmédiás delirálásából tájékozódnak. Magyarul: akik hisznek a nagy hazudozónak. Hazai és külföldi szakemberek ezeket a tényeket tulajdonképpen folyamatosan megállapítják, szinte napi szinten elmondják erről a kleptomán kormányról, mégis az a vád éri őket, hogy fake news, hogy Soros, hogy Brüsszel, hogy dollárbaloldal. Vagyis hogy hazudnak, hogy álhíreket terjesztenek a témában. Mondjuk sokkal könnyebb dolga lenne minden, a témával foglakozó szakértőnek, ha nem találgatniuk, jósolgatniuk és nyomozgatniuk kellene az ország valós gazdasági állapotával kapcsolatban, hanem mondjuk tényszerű és korrekt tájékoztatást kapnának a jegybanktól vagy a pénzügyminisztériumtól, magától a kormánytól. De ez 13 éve sajnos lehetetlen küldetés. 2016-ban imígyen válaszolgatott Gyuri bácsi (nem az, hanem a mi Dagobert bácsink) az újságírók kérdéseire:

Ezen a szinten körülbelül egy 8 éves kisgyerek szokott kommunikálni, ha nem akar válaszolni a szüleinek arra kérdésre, hogy miért hozott haza egyest matematikából. De nem, ez a csávó már akkor is, hat éve is jegybankelnök volt, és így köpött a nép szeme közé. Mondhatni pontosan ugyanúgy, mint a főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök. Mert kommunikálni, lopni és hazudni nagyon jól tudnak, csak akkor szokott a szó beléjük szorulni, amikor éles kérdést kapnak valakitől. Szerencsére ez ritkán fordul elő velük, mert életvitelszerűen menekülnek az éles kérdések elől.

Most látom mindenütt – amellett, hogy az olajembargó tehet a benzinársapka repüléséről, ami alól Magyarország mentességet kapott -, hogy sokan elemezgetik ezt a jegybankelnöki kinyilatkozást, ami homlokegyenest szembemegy az ismert kormányzati lózungokkal. Amelyek szerint itt minden fasza, szárnyalunk, nincs munkanélküliség, növekszünk mint a gomba, a habzsi meg a dőzsi érezhetően beköltözött az otthonainkba, és soha nem volt még ennyire jó senkinek, mint a magyar családoknak. Ehhez képest Gyurink kvázi kifeszítette a fekete lobogót és gyászos jövőképet festett az ország állapotáról. Sokan ezt egy belviszálynak tulajdonítják, a Varga-Nagy-Orbán tengelyen kialakult nézeteltérések gépház zajának. Orbán egyelőre kussol, alig hogy hazarepült Szlovéniából, máris elrepült Albániába, onnan meg sürgősen vissza, hogy aláírhassa az üzemanyagárstop kivezetéséről szóló rendeletet. (És igen, tényleg beleírták egy rendeletbe, hogy a szankciók hatálybalépése felelős a benzinárstop haláláért, hihetetlen.) Gondolom, hamarosan megy Katarba a vébé-döntőre, és ezzel le is tudta a havi 15 milliós kerozinkártyája költségkeretét. Aztán majd elkezd ájtatosan karácsonyozni, ahogy szokta. Ezek meg itt majd elviszik a balhét helyette. Pontosan úgy, ahogy ezt is szokta: a kényes dolgokból általában kimarad, elbújik a függöny mögé. De visszakanyarodva: úgy gondolom, hogy ez megint csak egy magától kellőképen elszállt, közpénzből feltőkésített NER-fejes felelőtlen támadása volt Orbán ellen. Ez van, amikor valaki azt hiszi, hogy ő bármit megtehet. Simicska is azt hitte, hogy O1G, aztán most vidéken él és állatokat tenyészt.

Azon sem csodálkoznék, ha Matolcsynak és az ő népes, kistafírungozott családjának – Ádámkától kezdve az összes volt és leendő luxusfeleségig – jövőre valami eldugott zsákfalu lenne az új otthona. De ezt majd megtudjuk a következő fejezetekből, amelyeknek a forgatókönyvírója természetesen Orbán Viktor, a rendezője Rogán Antal, a producerei pedig mi magunk vagyunk. Mi, akiknek a zsebéből ezt a kutyakomédiát finanszírozzák az urak. Az urak, akik a mi pénzünkből dőzsölnek, repkednek, urizálnak és rázzák a rongyot. Ők valószínűleg gond nélkül tankolnak, fűtenek, világítanak, és luxuskörülmények között tengetik a mindennapjaikat. Matolcsyt nem kell piedesztálra emelni, ugyanannyi van a bűnlajstromán, ha nem több mint az összes gazembernek akik tudatosan fosztogatják az országot 13 éve. Mi meg annyiszor, de annyiszor hittük, hogy majd most, hogy majd ebbe biztos belebuknak, vagy ezt nem lehet kidumálni. Dehogynem. Borkai, Szájer, Kaleta a sok szemétkedés, az oroszokhoz való dörgölőzés, semminek nem volt, és ezek után sem lesz következménye, hiszen ez egy következmények nélküli ország. Egy jó keresztény mindent megbocsát, főleg ha az elkövető Orbán Viktor, a 13. apostol, akkor még örül is neki, mert a szektásoknak kell a fájdalom. Vezekelnek, de közben élvezik az áldozati bárány szerepet, bégetnek lelkesen és azt sem tudják, hogyan aléljanak el gyönyörükben a miniszterelnök úr oldalán. 

Mondjuk a lényegen nem változtat semmit ez a csörte, hiszen ettől még nem lesz benzin a kutakon (ja, de, most állítólag lesz), nem lesz cukor a polcokon, a villany és a gáz sem lesz olcsóbb. De legalább még mindig hatósági áron tudunk csirkesegget venni.

https://kolozsvaros.com/2022/12/07/ezek-meg-majd-elviszik-a-balhet-helyette/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8117997070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása