He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Természetesen a mi bőrünkre, a mi kárunkra

2022.12.07. 06:15 guma70

Az feltűnt vajon másnak is, hogy az élet írja jelenleg a napi történéseket, nem annyira a pártpropaganda? Vagyis hát a pártpropaganda is próbálkozik hajlítgatni a valóságot, és sikertörténetként beállítani a szarkupacot, amit saját maguk ürítettek e kifosztott ország fejére. Nemigen sikerül nekik. Például itt van a 480 forintos üzemanyag kérdése. Ugye aki autóval jár, annak tankolnia kell, hacsak nem elektromos autója van. De egyelőre a többség kénytelen vagy benzint vagy dízelt vásárolni, hogy eljusson A-ból B-be.

Persze ez csak a plebszre vonatkozik, a mi két vadászsólymunk, az Orbán meg a Szijjártó kerozinnal jár, feltételezem, hogy abból nincs hiány. Ráadásul azt (is) mi fizetjük, úgyhogy nekik semmi sem drága. Ekkora aljas trollkodást utoljára a saját fizetésük megemelésével hajtottak végre a közelgő inflációs és energiaválság közepette a szemünk láttára, most meg 350 km-tesznek meg uszkve 4 millió forintért a honvédségi Airbusszal Szlovéniába.  Aminek még mindig kíváncsi lennék a belsejére, mert kívülről láttuk már egy párszor, de a belsejéről sajnos nem készültek még propagandafotók. Gondolom, nem úgy néz ki, mint bármelyik közönséges csapatszállító, aminek a belseje egy hangárra hasonlít, és a gép két oldalán egymással szemben ülnek az utasok. Olyan katonásan.

De visszakanyarodva a benzinhisztériára. Nekem a gyerekkorom jutott eszembe, amikor apám Trabantjával elindultunk a bolgár tengerparthoz, de útközben kényszerpihenőt kellett tartanunk Herkulesfürdőn, Romániában. Nem azért, mert annyira ráértünk, hanem mert nem tudtunk tankolni. Régen Románia kurva olcsónak számított, csak egy baj volt vele. Hogy nem lehetett kapni semmit. A boltok nyitva voltak, csak nem volt bennük semmi. Mármint a polcokon. Aztán ha előkaptál egy Rubik-kockát vagy némi dollárt, esetleg cigarettát, akkor hirtelen lett minden. A pult alól. Ez jutott eszembe péntek délután, amikor itt Pécsett elmentem én hülye, naiv tankolni. Kurva hosszú kocsisor és türelmetlen, enervált emberek hada fogadott. Pont mint a románoknál. Ahol azt csinálták a nélkülözéshez kényszerűségből hozzászokott rutinos lakosok, hogy egész egyszerűen leparkoltak a kocsisorba, és otthagyták az autóikat az út szélén. Aztán amikor jött üzemanyag a kútra, akkor közelebb araszoltak. Mindenkinek volt Daciája, csak éppen benzint nem lehetett kapni bele, pedig hozzánk képest az is fele annyiba került. De apám megoldotta: adott Rubik-kockát meg némi dollárt is, és azonnal előkerült egy fémkanna, és a sor legelejére állva tele tudtunk tankolni, és tovább tudtunk haladni. De szép is volt. Meg kalandos. Eljutottunk oda, ahova szerettünk volna? Végül is eljutottunk, az más kérdés, hogy miképpen.

Most ugyanez az égető kérdés kínoz engem is, és a Telex is ezt feszegette, amikor arra kérték az olvasóikat, írják meg, hogy mi a helyzet országszerte a benzinkutakon. Mert ugye a közmédia ilyen és ehhez hasonló rémhírekkel nem foglalkozik, csak a migránsokkal, Gyurcsánnyal és Sorossal. Illetve ez utóbbival most éppen nem, most a dollárbaloldalas lemez forog reggeltől estig. A visszajelzések alapján azt írták, hogy sokan inkább átmennek Szlovákiába tankolni, mert ott ugyan drágább, de legalább van üzemanyag. Az írás alatt az Apáti nevű címeres udvari költő is kommentelt egy öblöset, igen tanulságos a szekta működése szempontjából:  

Ott igen, mert Szlovákiában nincs ársapka az üzemanyagon. Ez ugye nincs benne a cikkben. Ügyes. Ahogyan is, hogy az ilyen írások természetesen még nagyobb pánikot okoznak, és még több ember rohamozza meg a kutakat.

Értjük, ugye? Lényegében a Telex tehet az üzemanyaghiányról, mert pánikot kelt azzal, hogy próbálja összeszedni azoknak a kutaknak a listáját, ahol nincs benzin. Azaz tájékoztatja a nyilvánosságot a valóságról. Ezek meg tényleg azt hiszik, hogy mindenki sétakocsikázásra használja az autóját. Idióta barmok, bocsánat. Holott sok embernek az autó munkaeszköz, szükségszerű használati tárgy. De ezen túlmenően: 2022-ben, év vége előtt egy hónappal ott tartunk a tejjel, mézzel, benzinnel folyó Kánaánban, hogy se tejet, se vajat, se cukrot, se benzint nem lehet kapni. Úgyhogy felmerül a kérdés: mennyire kell kreténnek, gazdasági ismeretekből felmentettnek lenni, vagy egyáltalán minek kell lenni ahhoz, hogy az ember ne értse azt az alapvető összefüggést, ami itt most valósággá változik a szemünk előtt? Miszerint a kereslet határozza meg az árat, és nem fordítva. Ha valami olcsó, akkor nyilván többet veszünk belőle, főleg akkor, hogy el is tudjuk spájzolni későbbi időkre. Ha viszont drága ugyanaz a termék, de azért napi szinten használjuk, akkor meg inkább takarékoskodunk, spórolunk, vagyis nem pazaroljuk, hanem beosztjuk. Állítólag a százhalombattai finomító még mindig nem úgy működik, ahogy kellene, az olajra tegnaptól az Európai Unió sapkát tett, ami azt jelenti, hogy maximum 60 dollár lehet a plafon, amennyiért orosz olajat lehet vásárolni. Hurrá! Nekünk közben van egy olajvezetékünk, aminek a másik vége Putyinnál van. Szijjártó és Orbán kihisztizték, hogy mi vehessük továbbra is a véreskezű orosz háborús bűnöstől az olajat, annyiért amennyiért ő adja nekünk, és továbbra is támogathassuk a háborúját. Az ember esze megáll. Eladta megint az ország becsületét, és az hagyján, de megint kiszolgáltatott minket az orosz idióta kényének és kedvének. Mert ha Putyin esetleg nem tudja eladni az olajat, akkor a kieső profitot vajon hol fogja behajtani? Pontosan. Megint csak nem kell közgazdasági diploma ahhoz, hogy az ember átlásson az orbáni szitán.

Továbbra is az az álláspontom, hogy ezek kretének, de annyira nem, mint aminek látszanak. Itt vastagon zsarolásról van szó, itt az orosz érdekek kiszolgálása zajlik, természetesen a mi bőrünkre, a mi kárunkra, mert mint mondani szokás, semmi sincs ingyen. Mindennek ára van. Vagy lesz. Ha most nem is, de később be fogják rajtunk hajtani a tartozást. A rezsicsökkentésnek hazudott lopás mögé bújva, újabb bőrt lehet majd lehúzni, a keményen dolgozó kisemberekről (via Rogán). A szekta meg bégető nyájként fog helyeselni, és isteníteni ezt a nyakunkon élősködő autokrata diktátorkezdeményt. Mert nekik semmi sem drága, főleg akkor nem, ha a saját hatalmuk és jól kiépített lopási rendszerük megvédéséről van szó.

https://kolozsvaros.com/2022/12/06/termeszetesen-a-mi-borunkre-a-mi-karunkra/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4617996236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2022.12.07. 16:00:10

ideje kicsit felbosszantani Tagát, most. hogy eltűnt a benzinársapka:

"Gyurcsány alatt volt benzin és cukor, gáz és tüzifa, munkanélküli segély és hitel, új autó és új lakás, tanár és orvos, de azt a 300 forintot nem bírta a kis lelkük megemészteni.
Meg kellett tudniuk, ki felelős ezért."
süti beállítások módosítása