He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Balkan Insight: Budapest, ahol a kémek jól érzik magukat

2022.12.04. 07:35 guma70

Ezzel a címmel közölte a portál Panyi Szabolcs cikkét.

Panyi beszámol arról, hogy titkos adatokat tartalmazó pendrive-ot találtak egy Ukrajnából Magyarországra utazó ügynöknél, és ez is mutatja, milyen mértékben vált Budapest az orosz kémkedés egyik csomópontjává. Az eset november végén történt egy ukrán-magyar határátkelő helyen. Az ukrán különleges erők gépfegyverekkel felszerelt emberei őrizetbe vettek egy férfit, akiről feltételezték, hogy ügynök, és éppen át akarta lépni a határt Magyarország felé. Az illető az ukrán belügyminisztérium volt munkatársa, aki az ukrán SBU biztonsági szolgálat közlése szerint „titkos információkat gyűjtött az ukrajnai rendfenntartó erők vezetőiről és munkatársairól”, és ezeket személyesen akarta elvinni a budapesti orosz nagykövetségre (képünkön). Az adatok egyrészt az SBU és a GUR (katonai hírszerzés) tisztjeiről, az Azov mozgalom vezetőiről, és az ukrán fegyveres erők egy bizonyos gépesített dandárjának személyzetéről szóltak. A másik részben titkos katonai adatok szerepeltek az ukrán hadsereg támaszpontjairól, fegyvertárairól, raktárairól és ezek helyéről.

Az ukrán sajtó részletesen tálalta, hogy a férfi a pendrive-ot az ánuszában rejtette el. Az SBU közleményében ennél sokkal fontosabb azonban, hogy kiemelte Magyarország és az itteni orosz nagykövetség szerepét, amely utóbbit a szereplők nyilván kellően biztonságos helynek tekintették egy ilyen találkozó megtartására.

A szerző a továbbiakban részletezte mindazokat az utóbbi időben feltárt „történeteket”, amelyek arra utalnak, hogy Magyarország az orosz hírszerzés egyik új regionális központjává vált. Szergej Nariskin orosz főkém fiának magyarországi letelepedési engedélyével kezdte – aki az újabb információk szerint Rogán Antal egy barátjának lakásában lakik -, a magyar külügyminisztérium belső informatikai rendszerének orosz hackerek által történt feltörésén át egészen odáig, hogy a többi uniós tagállamtól eltérően Magyarország nem utasított ki orosz kémeket.

Végül Panyi az igen hosszú cikkben azt elemezte, hogy a magyar biztonságot fenyegető veszélyek számos okból

az EU-ra és a NATO-ra nézve is veszélyt jelentenek.

A Budapesten diplomataként dolgozó orosz kémek ugyanis egyáltalán nem korlátozzák a tevékenységüket Magyarországra, és például a külügyminisztérium „Védett Külügyi Hálózat” rendszerében sem csupán Magyarországgal kapcsolatos információkhoz jutnak hozzá, mert ott találnak az EU-val és a NATO-val kapcsolatos „bizalmas” és „titkos” jelzésű anyagokat is. A szerző szólt arról, hogy mindezt a magyar kormány nem csak nem kompenzálja szövetségi partnerei felé, hanem ellenkezőleg.

„Orbán legutóbbi bomlasztó akciói nagy hatással lehetnek, ha ezek nyomán a nyugati védelmi szövetség végre tudomásul veszi, hogy Magyarország vált a NATO leggyengébb láncszemévé” – írta Panyi Szabolcs.

Mindössze 3000 eurónyi orosz vagyont zárolhatott Magyarország, de a kormány erről is kitartóan hallgat

 

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5617994284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása