He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Biciklihajtással bárki karácsonyi fényeket varázsolhat a II. kerületben

2022.11.27. 11:30 guma70

A megoldás nemcsak fenntartható, de egy nemes célt is szolgál azzal, hogy a kerület lemondott a hagyományos ünnepi kivilágításról.

Őrsi Gergely és Soproni Tamás polgármesterek közösen jelentették be október végén, hogy a II. és a VI. kerületben idén nem lesznek karácsonyi fények, mert ennél fontosabbnak tartják, hogy senkinek ne kelljen szűkölködnie otthon.

A két kerületben a díszvilágításra szánt összegből megemelik a rászorulóknak nyújtott támogatásokat és egyszeri rezsitámogatást nyújtanak azoknak az önkormányzati alkalmazottaknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

A támogatásból olyanok részesülnek, mint a bölcsődei dajkák, utcaseprők, szociális gondozók, ápolók és orvosi asszisztensek.

Már akkor ígéretet tettek arra, hogy alternatív megoldásokat keresnek, hogy mivel tehetik színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban.

„Ezúttal nem kivágott fa áll majd a liget közepén, hanem egy karácsonyi installáció. Másrészt a világítás és a fényforrások egy része megújuló energiával üzemel. Ez azt jelenti, hogy számos fényfüzér energiáját napelem biztosítja, sőt... Van olyan része a térnek, ami csak akkor világít, ha jó gyorsan megtekerjük az energiaellátást szolgáló bicikliket”

– írta közösségi oldalán a II. került polgármestere.

Őrsi Gergely azt is elárulta, hogy a töltőbiciklik használatával mindenki megtapasztalhatja, hogy mekkora energiára van szükség már egy-egy fényfüzér világításához is.

Az installáció vasárnap lesz teljes, a látogatók akkor használhatják először a kerékpárokat, és akkor kezdődnek az adventi programok is. A bicikli működését pedig be is mutatta a polgármester:

 

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/budapest/biciklihajtassal-barki-karacsonyi-fenyeket-varazsolhat-a-ii-keruletben/ 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5917988576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása