He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Egész Európában nálunk drágult legjobban a kenyér

2022.09.20. 10:35 guma70

Krizsán Csaba / MTI

Európában 2022 augusztusában átlagosan 18 százalékkal kellett többet adni a kenyérért, mint 2021 augusztusában – szúrta ki a Népszava az Eurostat közleményét.

Egy évvel korábban még más volt a helyzet: 2020 augusztusa és 2021 augusztus között a drágulás mértéke három százalék volt. A legnagyobb emelkedést Magyarországon mutatták ki: ez 66 százalék volt. Utánunk jön Litvánia 33 százalékkal, valamint Észtország és Szlovákia. Mindkét helyen 32 százalék volt az árnövekedés mértéke. A legkevésbé Franciaországban (8 százalék), valamint Hollandiában és Luxemburgban (10 százalék) érezhető a drágulás – írja a Népszava.

Az Eurostat megjegyzi, a kenyér árának emelkedése elsősorban Oroszország ukrajnai inváziója miatt alakult így, mely jelentősen megzavarta a globális piacokat, tekintve, hogy a két ország a gabona, búza vagy éppen kukorica jelentős exportőrének számított – írja a lap.

Kiemelt kép: Pékek dolgoznak a Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programról tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Lipóti Pékségben Lipóton 2021. január 22-én. MTI/Krizsán Csaba 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6817935664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása