He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Több kistelepülést is magára hagy a Mészáros-féle gigabank

2022.09.10. 07:15 guma70

Bezárja Magyar Bankholding Zrt. a hozzá tartozó Takarékbank fiókait több kistelepülésen is. Hogy pontosan hány helyen, azt nem közölték, szerintük modernizálás miatt van szükség összevonásokra.

Összevonással, modernizálással indokolja a Magyar Bankholding az egyes kistelepüléseken található Takarékbank-fiókok bezárását. Az RTL Híradó Berekböszörményből jelentette, hogy egy hónapot kaptak az emberek, hogy vagy oldják meg másként, ahogy pénzükhöz jutnak, vagy járhatnak át a szomszédos települése, 10 kilométerrel odébb. Ez főleg a nehezebben mozgó idősek számára okoz majd jelentős kényelmetlenséget.

A Híradó szerint július végén több kistelepülés vezetését is arról értesítette a Bankholding, hogy augusztus 25-vel bezárják a helyi Takarékbank-fiókot. Azt az RTL-nek nem árulták el, hogy pontosan hány bankfiók és települése érintett, de jelezték, számos településen ott marad az ATM. Mondjuk pont Berekböszörményben azt is kikapcsolják hamarosan:

A fiókbezárások azonban nem most indultak, már 2019-ben is írt erről a hvg.hu. Azóta azonban a Takarékbank, pontosabban a MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel együtt a Magyar Bankholding része lett, amelynek az egyik legnagyobb tulajdonosa Mészáros Lőrinc, és amely ezzel az ország legnagyobb bankjainak egyike lett.

hvg.hu HVG Kiadó Zrt.

Se posta, se takarék, se ATM: még a nyugdíjfelvétel is veszélybe kerül a kis falvakban

Aláírásgyűjtésbe fogtak a békési Lőkösházán, hogy ne zárják be a takarékszövetkezeti fiókot. Szerintük megint a falvakban élőkön csattan az ostor. Több kistelepülésen is felháborodást okozott a helyi fiókok bezárása, pedig a racionalizálásra hivatkozva a TakarékBank fiókjainak harmadára is lakat kerülhet.

https://hvg.hu/kkv/20220902_takarekbank_bankholding_fiokok_bezarasa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1817923003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása