He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Qrvajók! Magyar nemzeti hip-hopot! | Bëlga - Őstörténet

2022.08.21. 06:15 guma70

Uj Péter a pusztában állva szavalja el a Magyar ember magyar bajusszal című költeményt a Partizán Bëlga-filmjében

Augusztus 20. alkalmából a Partizán a Bëlga alakulásáról és a 20 éve megjelent Majd megszokod című, forradalmi lemezről szóló, 79 perces filmmel jelentkezett.

A film végigveszi a buddhista főiskolai ökörködésektől kezdve a Tilos Rádió-s marháskodásokon át a lemezfelvételen keresztül a végleges felállás kialakulásáig az összes apró részletet, amiről eddig leginkább legendák keringtek. Kiderül, hogy Sickratmannel a kezdetektől furcsa volt a viszony, és láthatóan máig nem békült ki a zenekarral, Lord Cursor viszont rituális kutyakajaevéssel békében távozhatott.

Ahogy azt is megtudjuk, hogy az Ovihoz egy Ganxsta Zolee-számból vettek át sorokat, míg a Nemzeti hip-hop Katona László jobboldali költő (aki nem azonos az Akela frontemberével) Magyar ember magyar bajusszal című költeményén alapul. A film egy pontján Uj Péter, a 444 és az egykori Wanted főszerkesztője el is szavalja a minden értelemben eredeti verset a Miskahuszár előtti pusztában állva.

Sajnos egy büdös szó sincs benne Zsoltiról, de szerencsére róla mindent összeszedtem már egy 2015-ös tényfeltáró, oknyomozó, indítékhajhászó, ürügykereső cikkben.

https://444.hu/2022/08/20/uj-peter-a-pusztaban-allva-szavalja-el-a-magyar-ember-magyar-bajusszal-cimu-koltemenyt-a-partizan-belga-filmjeben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3417912307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása