He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IVDB: “A cowboy fasiszták számára Orbán egy kemény férfiú”

2022.08.20. 09:15 guma70

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) köszöntik az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (CPAC) megnyitója elõtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor rasszista és tekintélyelvű – az amerikai jobboldalnak fel kell hagynia azzal, hogy piedesztálja emelje – mutatott rá a Los Angeles környéki helyi orgánum, az Inland Valley Daily Bulletin.

Senki nem tehet úgy, mintha meglepődne azon, hogy a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC), amely már régen nem konzervatív a szó semmilyen értelmében, teret ad az olyan tekintélyelvű vezetőknek, mint Orbán.

A magyar autokrata a nemzetközi szélsőjobb bálványa.

Orbán többször élvezte Tucker Carlson (Fox News) talpnyaló figyelmét, és Matt Schlapp, a CPAC elnöke idén elvitte a bandáját, hogy Budapesten ünnepeljék Orbánt. Orbán az amerikai szélsőjobboldal szemében illiberális volta miatt népszerű, és azért, mert az előző bálványukkal, Trumppal ellentétben, olyan alaposan sikerült korrumpálnia a magyarországi demokráciát, hogy garantálni tudja további uralmát.

Trump megpróbálta elcsalni a 2020-as választást sokféle taktikával, amelyben szerepelt az erőszak is, de kudarcot vallott – bár ő és hívei újra fognak próbálkozni. Trump panaszkodik a médiára, míg Orbán elfoglalta a sajtót, és kíméletlenül lenyomta a bírálóit. Trump rasszista és antiszemita utalásokat tesz, de Orbán nyíltan helyesli a zsidókkal, bevándorlókkal, LMBTQ emberekkel szembeni bigottságot, és tesz is a maga keresztény nacionalista dogmája sérülékeny célpontjai ellen. Ez a dogma a hazáját egykor uraló fasiszta ideológiát visszhangozza. Az akkori és a mostani populisták a globalizmust szidják, bármi legyen is az, és amit jelent, az bármikor változhat az egyik pillanatról a másikra a politikai szükségleteknek megfelelően.

Röviden: az Orbán-rezsim pontosan az, amit a Schlapphoz és Carlsonhoz hasonló republikánusok álmodnak Amerika jövőjének Trumppal vagy nélküle.

A budapesti főnök agresszív retorikája mögött azonban kevésbé imponáló valóság van.

Orbán Dallasban felszólította a CPAC-közönséget, hogy kövessék a „globalisták” elleni dühödt mozgalmát. Ez az „összeesküvés-rovat” természetesen magában foglalja az EU-t, annak a kényelmetlen ténynek az ellenére, hogy Magyarország az EU tagállama. „Vissza kell vennünk a washingtoni és brüsszeli intézményeket” – dörögte. A cowboy fasiszták számára Orbán minden bizonnyal úgy hangzik, mint egy kemény férfiú – kivéve, hogy most éppen térden csúszik az európai hatóságok előtt, és a pénzügyi támogatásukat kéri, miközben szavakban támad. Inkompetens kormányzásának évei fiskális és monetáris katasztrófát hozott Magyarországra, és a „globalistáknak” könyörög, hogy mentsék meg.

Nyugati csodálói azonban túlságosan udvariasak és túlságosan őszintétlenek ahhoz, hogy megemlítsék ezt a súlyos valóságot. Vegyük csak az inflációt, azt a témát, amelytől a republikánusok azt remélik, hogy majd hatalomra segíti őket. Biden elnököt és a demokratákat támadják az emelkedő árak miatt. Soha nem fogják elismerni, hogy az inflációs nyomást valójában a pandémia és az Ukrajna elleni orosz támadás okozza, azt sem ismerik be, hogy az árak máshol sokkal gyorsabban emelkednek, így Magyarországon is, és további emelkedés várható. Orbán legutóbb még meg is nehezítette a helyzetet az átlagos magyar családok számára azzal, hogy ársapkát tett néhány cikkre, de rossz gazdálkodása nem hagyott számára más választást. E könyörtelen erők vitték rá arra is, hogy extra adókat vessen ki a kisvállalkozásokra, amelyek ezeket áthárítják a lakosságra. A magyar forint az egyik mélypontról a másikra esik, miközben a hatalmas államadósság is nő. A középosztály- és munkásosztálybeli választók, akik újra megválasztották, természetesen dühöngnek Orbán kudarcai miatt, és ezrek mentek ki az utcákra.

Dallasban ezt sem említették.

Brüsszelben az EU vezetői közben hosszú követeléslistát adtak át a magyar pénzügyminisztériumnak, és Orbánnak ezeket a követeléseket teljesíteni kell ahhoz, hogy elkezdjenek folyósítani bármilyen megmentő pénzt. A feltételek között szerepel a jogállamiság helyreállítása, a kormány diktatórikus tendenciáinak visszafogása, és az, hogy átláthatóbban kell kezelni a dühöngő magyarországi korrupciót. Orbán Dallasban azt mondta, szembeszáll az EU-val, de valójában felhagyott Brüsszel támadásával az LGBTQ-témákban, viszont kinyilvánította, hogy nagyon szeretne megállapodásra jutni.

Igen, mint általában a szájhősök, Orbán is visszavonulót fúj, amikor valaki visszaüt.

Az amerikaiaknak óvakodniuk kellene az Orbán mintájú gengszter politikusok által kínált populista csábítástól. Az ígérik, hogy felemelik az „elfelejtett embert”, de valójában mindig elárulják azt a plutokrata haverok és a korrupt fosztogatók javára. Emellett folyton arra törekednek, hogy a polgárok dühét a kisebbségek, a bevándorlók, a feministák, a melegek, a tanárok és bármilyen olyan más bűnbakok felé fordítsák, amelyeket elég gyengének ítélnek ahhoz, hogy ellenállást tanúsítsanak.

Orbán nem sokkal a dallasi fellépése előtt Romániában mondott beszédet, és ebben kijelentette, hogy az európaiak „nem akarnak kevert fajú népekké lenni”. Az egyik régi tanácsadója ezt annyira ijesztőnek találta, hogy lemondott, és a beszédet „Göbbelshez méltó, tisztán náci gyalázkodásnak” minősítette. (A sztori végét ismerjük…. huppaszerk.) Ez a hányingert keltő incidens persze egyáltalán nem zavarta Orbán: mindenki tudja, hogy éppen ezt szeretik benne – írta a szerző.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9617911801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.08.20. 19:44:09

Azért annyiban hasznos ez az erőre kapott illiberalista, náci, elmeháborodott irány, hogy jól lehet látni, kik azok a szemétládák akiknek ez bejön. És a világ is rácsodálkozhat, hogy a boldog békeidőknek pikk-pakk vége lehet, mert mindig van annyi elmerogyant nyomorult, aki ugyan nem tudja mi és miért viszket, de mindenképpen rombolva akar jót alkotni.
süti beállítások módosítása