He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

“Gyurcsány és a baloldal tönkretette az országot” – lapszemle

2022.08.14. 07:55 guma70

Vajon ki mondta?

Varju László, a DK országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal, és jelezte, a párt szerint a hónapok óta tartó drágulás “az évtizedes forintgyengítés, a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye”. Erre reagált a Fidesz:

“Egész Európa és Magyarország is szenved a háború és a brüsszeli szankciók következményeitől, háborús infláció, háborús energia- és gazdasági válság van. Gyurcsány Ferencnek azonban most is kizárólag csak azon jár az esze, hogyan tudna újra hatalomra kerülni. (…) Gyurcsány és a baloldal tönkretette az országot.” Forrás: MTI

57 millió forintba kerülhetett Orbán Viktor amerikai kiruccanása a honvédségi luxusrepülővel

Hardy Mihály repülési szakértő, a Budapest Airport Zrt. korábbi kommunikációs igazgatója megosztott az Átlátszóval néhány érdekességet is a honvédségi Falconokról.

Budapesten már repedezik a Fidesz támogatottsága

Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója arról beszélt a Klubrádióban, hogy a kutatásuk alapján megállapítható, a pártpreferencia sokkal jobban befolyásolja az emberek gondolkodását, mint az életkörülményeik. Most olvassuk újra…

Társadalmi elégedetlenségre élesített gyűlöletkampánnyal reagálhat a kormány

Tényleges kormányzás helyett megint jöhet a szabharc.

Szentkirályi Alexandra mellébeszél

A tűzifarendelet magyarázza, és olyan feltételekről beszél, amik nem szerepelnek az eredetileg megjelent kormányrendeletben.

Hatalmas kereslet lenne az erkélynapelemre, az áramszolgáltatók mégis tiltják a használatát

Németországban az erkélynapelem egy szimpla műszaki cikk, és két egyszerű regisztráció után be lehet dugni a konnektorba.

Letarolták a fákat a Velencei-tónál épülő kajak-kenu akadémia telkén

Az építkezés egyik legnagyobb pikantériája az ára: a tó megmentése ugyanis szintén 40 milliárd forintból lenne megoldható – vagyis nagyjából pont annyiba, amennyit a beruházásra költenek.

Tényleg több mint hatezren jelentkeztek már határvadásznak?

Az ORFK három hét elteltével megküldte a választ, ami erősen árnyalja a több ezres számokat. Lehet, félreérthetően fogalmaztak…

Az Azonnali.hu szerkesztősége a hírekből tudta meg, hogy bezárják a lapot

Gyalogáldozatok.

Távozott az Indextől a budapesti városháza állítólagos eladásáról cikkező újságíró

Az Index előtt olyan lapoknak írt mint a Magyar Nemzet és a PestiSrácok. Vajon hol bukkan fel?

Kínába fognak rohangálni Kósáék

Így fogják felügyelni a Liu-testvérek felkészülését, akik az edzőjük után mentek…

Asztalcsapkodással és hallgatással indult el a Putyin utódlásáért folyó harc

Putyin maga semmi jelét nem mutatja, hogy hátra akarna lépni, ám egyre inkább a múlt emberének látszik. Az elitek és a lehetséges utódok figyelik a háború alakulásának minden hírét, és egyre inkább úgy láthatják, hogy a jelenlegi államfőnek nincs helye a háború utáni víziójukban. Egyedül azt a szerepet osztanák rá, hogy megjelölje utódát, majd távozzon a politika porondjáról.

CNN: Érzékeny adatokat tartalmazó iratokat foglaltak le júniusban Trump birtokán

Csütörtökön Merrick Garland igazságügyi miniszter bejelentette, az illetékes floridai ügyészségnél kérvényezni fogják az augusztus 8-i házkutatási engedély nyilvánosságra hozatalát.

A ráadás:

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3817907671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.08.14. 08:08:41

Ez a magyar politikai rendszer, sajtó és közösségi média egészen utópisztikussá vált.

Meglehetősen furcsa egy valóság.

Persze belegondolva, hogy régebben boszorkányokat, manókat, mindenféle ördögöket keresgettek, csak az a fura, hogy a tudomány fejlődése ellenére az emberiség felénél semmi sem változott évszázadok óta, mimagyaroknál ez az arány kicsit több, olvasgatva a sok marhaságot van az 80% is.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 08:35:21

Deutsch nertárs inkább arról értekezzen hogy hová tűnt a szélessávú internet minden háztatásból, valamint a sok milliós beléptetőrendszeren kik lépnek, be és hová!

A fidesznek meg torkán akadt Gyurcsány, mert sem lenyelni, sem kiköpni nem bírják. De azért nem annyira hülyre a magyar választó, hogy elmúlt 12 és fél év után is bevegye, hogy Gyurcsány a hibás. Arról meg Orbánnak kéne mesélni, hogy első cilkusána elbukása után miért akart visszatérni a hatalomba? Netán ki kellett stafirozni a rokonokat, haverokat? Mesélhetne arról is, hogy miért a bukott Tramp a barátja, hiszen bukása előtt szóba sem állt vele. Esetleg a demokratáknak dolgozik, nehogy megint megválasszák a barátját?

habakuk000 2022.08.14. 09:27:44

@látjátok feleim szümtükkel: Nem a fidesz torkán akadt meg gyurcsány, hanem a miénken.
A fidesz nem akarja se lenyelni, se kiköpni, szívesen elcsócsálja még néhány cikluson át, ellentétben pl velem.
Az istensetudjanárhanyadik 2/3 után még mindig az a téma, hogy a magyar választó nem olyan hülye, hogy ne tudná, nem gyurcsány a hibás? De ilyen hülye. És de: gyurcsány a hibás, ő az okozója a kétharmadoknak

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 09:46:53

@habakuk000:

Úgy emlékszem ezen már többször átrágtuk magunkat. Orbán sem egyedül kormányoz, az ő madzagjait is rángatják elvtársak, nertársak, meg az állítólagos barátai, és ez Gyurcsány esetében sem volt másként. Nem kell a bilit mindig más nyakába borítani, elég lenne azokéba, akik belerottyantottak. Persze azoknak a szociknak a nagy része már nem rúg labdába, aki Gyurcsányt irányították, de a fiatalabbak sem tudtak még azoktól a béklyóktól megszabadulni, amiket örököltek. Pl. attól, hogy az elvtársaknak nem illenék nertársaknak látszani.

guma70 2022.08.14. 10:04:37

valahogy ezzel értek egyet:

"Nekem mindig az volt a véleményem, hogy Ferenc nem hülye. Akármit is akartak/akarnak róla bebizonyítani jobbra. Az, hogy manapság megint vele kelnek-fekszenek a bajerista megmondóemberek, jól mutatja: máig tartanak tőle szarháziában. Elvégre kétszer kirántotta alóluk a szőnyeget, pedig már a választások előtt elitták a medvét szőröstül-bőröstül. A jobber médiát figyelve - de nem nézve - úgy tűnik megint első számú közellenséggé próbálják előléptetni, miközben nem győzik hangsúlyozni, hogy egy politikailag, emberileg, erkölcsileg, meg a fasz tudja még milyen módon bukott embernek tartják. Egy hiteltelen bukottat miért is mószerolunk trafiktársak?
Szóval, az a véleményem, a maszop a legnagyobb tévedései egyikét követte el, amikor kihátrált GYF mögül, és piacra dobta a Beszédet. Ha beállnak mögé, és véghez viszik, amit eltervezett (amúgy fideszesen összezárva), a csúti most vagy nem lenne hatalomban, vagy legalábbis nem 2/3-dal. "

habakuk000 2022.08.14. 10:05:00

@látjátok feleim szümtükkel: Beleuntam a mentegetésbe, a felelősség elkenésébe.
Mik a tények?
1, gyurcsány volt az, aki bevezette az alkotmányos jogrendszert semmibe vevő kormányzást.
2, gyurcsány volt az, aki katasztrofális kormányzással ugyanolyan csupasz seggre vetkőztette válság előtt az országot, mint ma orbán.
3, gyurcsány volt az, akinek sikerült szétvernie a baloldalt.
4, gyurcsány volt az, akit annyira meggyűlölt a nép, hogy sikerült kétharmadot kapni orbánnak
5, gyurcsány az, aki a második kétharmad után sem vonta le a kontekvenciát, és nem ment el emberbaráti jótékonysági tevékenységet végezni, hanem folyamatosan alájátszik orbánnak, lehetetlenné téve valóságos ellenzék kialakulását

A gyurcsány mosdatás semmivel sem kevésbé nevetséges, mint a fidesz birkák bégetése.

Amúgy meg kit érdekel, cukkinis lasagne lesz ma az ebéd Krusovice mézízű serbettel.

habakuk000 2022.08.14. 10:09:09

@guma70: Kedvellek titeket, ezért nem mondom ki, mit gondolok az ilyenféle írásokról.

Maradjunk abban, hogy nem birkázok, hanem azt mondom, hogy álomvilágban éltek.

Azt viszont kimondom, hogy az ország állapotára ugyanolyan károsak ezek a gondolatok, mint a laposföldhívők lidércnyomásai.

taga20 2022.08.14. 10:18:48

@habakuk000: kedvellek téged vidéki búmer, de néha össze-visszakamuzol.

kezdjük az első ponttal!

"1, gyurcsány volt az, aki bevezette az alkotmányos jogrendszert semmibe vevő kormányzást."

ez mikor volt, és mi volt?

guma70 2022.08.14. 10:54:08

@habakuk000:

kedvelek! sőt élvezem a tapasztalataidat...
ezért az sem bánt amikor "szögletes" vagy.

de látod, @taga20: aki komolyan tapossa ezeket - még neki is van kérdése...

habakuk000 2022.08.14. 10:55:56

@taga20: Most főzök és sütök - fokhagymás cukkinilevest, paradicsomos, ricottás, cukkinis lasagnet - még nem untuk meg a cukkinit :) úgyhogy nem nagyon érek rá keresgélni, de itt egy rövid cikkecske a valódi kormányzás pártkomisszárokkal történő helyettesítéséről.
www.es.hu/cikk/2021-11-26/szabo-gabor/gyurcsany.html

Tavaly ősz körül olvastam egy tartalmas elemző cikket az és-ben, de nagy gyorsan nem találom, az konkrét és teljes elemzést ad róla.
Nem ideológiai, hanem szakmai alapon.

Tegnap is volt fúvós zene délután. Tetszett, hogy a nagy semmiből ilyen klassz múzeumokat csináltak, ötletes. Illetve nem a nagy semmi, mert tényleg járt ott vagy kétszer Bethoven, Brunszvik Teréz is csinált óvodát. :)

taga20 2022.08.14. 11:28:50

@habakuk000:

ja, ahogy kubertenbáró a zolimpiát:)))

u.i.: arra vigyázz csak főzés közben, hogy az elvakult gyűlöleted félre ne vigyen, asztán ráfogod gyurcsányra!:))

www.youtube.com/watch?v=zOFnzesg5-c

taga20 2022.08.14. 11:34:15

@habakuk000: köszi!

"De a szerző kerüli a gyurcsányi demokratikus intézményrendszer működésének a minősítését, és erre jó oka van. Az akkori és a mai rend között hatalmas és minőségi a különbség,"

haver, remélem ezt a részt megjegyezted!:)))

röhögök rajtad, amikor a gyurcsány és a csutigeci közt egyenlőséget teszel napmintnap;)

habakuk000 2022.08.14. 11:37:33

@guma70: Ez a baj, hogy csak kérdése van a sok uncsi zenéje mellett. :)
Sebaj, megtanítjuk az öregecske búmert a ma depeshére. :)

www.youtube.com/watch?v=mgI_pH8TOVY

habakuk000 2022.08.14. 11:47:15

@taga20: Egy lótetű (lótücsök) és egy darázs közé épeszű ember nem tesz egyenlőségjelet.

De ha rákérdezel Gazoló kollégára, nagy valószínűséggel ugyanolyan lelkesedéssel zavarná a kertjéből mindkettőt.

Felhívnám a figyelmedet az orbán nem talált ki új rendszert csak átvette a gyurcsány félét valami ilyesmit írt a cikkben, hivatkozva Sárközy Tamásra.
(Nagyon jó tanár volt, tanított a közgázon, kifejezetten kedveltem az előadásait.)

Ed Sheerer és Andrea Bocelli sem említhető egy lapon. Mégis csináltak közös cuccot. Igaz, ez pozitív cselekedet volt ellentétben az orbán-gyurcsány tandemmel.
www.youtube.com/watch?v=eiDiKwbGfIY

B+, zsinórban a negyedik kétharmadban mentegetitek gyurcsányt? Bizonyisten fészbukos laposföld-oldal szint.

taga20 2022.08.14. 11:58:07

@habakuk000: kérdések, amik minden magabiztos személyt zavarnak!

én inkább kiiszom, mint hogy bevegyem a hülyeséget:)))

"Szókratész gyakran hangoztatta: „tudom, hogy semmit sem tudok”. Két legjellemzőbb módszere az elenkhosz (cáfolat ill. vizsgálat) és az irónia (ezekhez Platón a Theaitétoszban a bábáskodás művészetét csatolja, ugyanis Szókratész előszeretettel nevezte magát a gondolatok bábájának). Az elenkhosz a dialektika (gör. dialogosz = beszélgetés) speciális formája. Szókratész nem előadásokat tartott, hanem párbeszédek keretében rendítette meg beszélgetőpartnerei magabiztosságát, és ezek során fejtette velük együtt ki azt, hogy valójában miről is vannak ők meggyőződve, még abban az esetben is, amikor első közelítésben ennek épp az ellenkezője mellett akartak érvelni. A szókratészi irónia azt az eljárást jelenti, amikor Szókratész úgy állítja be, hogy érdeklődik beszélgetőpartnereinél valami iránt, hiszen ő nem tud semmit, de persze a beszélgetés során hamar világossá válik, hogy sokkal alaposabban átlátja a beszélgetés tárgykörét, mint azok, akikkel szóba elegyedik. A Theaitétoszban említett bábáskodás művészete (gör. maieutiké tekhné) arra utal, hogy Szókratész kérdései segítségével képes a beszélgetőpartnerben rejtőző véleményt napvilágra hozni, majd az így napvilágra hozott álláspont életképességét is tüzetesen megvizsgálja beszélgetőpartnerével együtt."

ja és zene vidéki, ha fulban toljátok a pörköltöt, ako néha kell egy kis kultúra:)))

www.youtube.com/watch?v=RQAKLUSIH1A

habakuk000 2022.08.14. 12:48:22

@taga20: Ez jó válasz. :)
És jó terelés is a gyurcsány féle történetről, mert abban aztán nincs olyan jó kérdés, amire ne adhatnék rossz választ. :)

Nesze neked kultúra::)
www.youtube.com/watch?v=zOFnzesg5-c

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 13:10:04

@habakuk000:

Amit az 1,2,3. pontban írtál, így nem igaz. Sőt talán sehogy.
A többit meg a fidesz mantrázta a nép agyába, és úgy látszik a tiedbe is. Vagy talán valami más okod is van, hogy ennyire ellensége lettél? De talán ezt is kiveséztük már, kár rágni, nem rágógumi.
Tudod nem csak te voltál anno olyan pozocióban, hogy láthasd a hatalom intézkedéseit, talán még azt is, hogy a hatalomban ki, és mit döntött. Mások is dolgoztak, és esetleg pont azzal a jogrendszerrel, aminek a semmibe vételét Gyurcsány bevezette. No ez a részedről hatalmas tódítás. A szocik kormányázsa meg sem közelítette azt amit a fidesz művel a jogszabályokkal. Talán még emlékszel rá, a szocik deregulációt hírdettek, ami nem azonos a te állításoddal. Nagyon sok idejét múlt jogszabályt kigyomláltak, és jobbakat alkottak, ráadásul előzetes konzultációk után. Ma kivel konzultál a fidesz, amikor Orbán este lefekszik éjjel álmodik, reggel meg bejelenti a rádióban az új törvényt?

Nálam a a parasztreggeli lett ebéd szintjére emelve , sült krumpli és habart tojás segítségével. Leves pedig egy frissen turmixolt pradicsomos szőlőlé.

jaegtoer 2022.08.14. 13:26:38

Feri a NER nélkülözhetetlen része. Brüsszel, Soros csak zenei aláfestés.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 13:30:36

Mellesleg Gyurcsánynak nem volt kétharmada, és úniós zsozsója sem. Viszont nem volt benne elég kurázsi sem, hogy ne csak az ővéinek mondja el, hogy nem kéne hzudni, de ezt azóta mindenki elfelejtette. Továbbá a Gyurcsány kormányzása alatt még tanultuk a kapitalizmust, Orbán meg az elmúlt 12 évben már maga alakította valami régi szoci módon, amit a szocik és Gyurcsány nem mertek megtenni. Sárköziről meg inkbb semmit, mit jót. Kb. olyan volt ő is, mint Matolcsy, csak utóbbi pénzt és hatamat is kapott a kezébe, nem csak egyetemi széket.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 13:32:10

@jaegtoer:

Talán ha Gyurcsány nem lenne, akkor a fidesz már régen a kardjába dőlt volna.;Đ

habakuk000 2022.08.14. 13:38:25

@látjátok feleim szümtükkel: Az ebéd királyságos lehet, főleg a leves.

A többit hagyjuk. Vannak tények és vannak hitek.

Igaza volt Jégtörő uramnak a tavasszal, amikor lelkesedtem a nyomtassteissel, hogy jobban járok ha valami értelmes dologgal, - főzés, kert - foglalkozom.
Én a naiv, inkább talán hatökör azt feltételeztem, tudnak az emberek elemezni.

( Ha van kedved cáfolhatod tényekkel az öt pontot, a baj az, hogy nem fogod tudni. Istenigazából ugyanúgy nem is érdekel, mint egy fideszes vagy egy putyinhívő agymenése, bármennyire nem is helyes viselkedésforma. )

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 14:51:16

@habakuk000:

Majd egyszer meghívak egy kávéra, és amíg iszod, megcáfollak. Addig maradjunk abban, hogy te sokkal jobban félreismersz itt mindenkit, mint amennyire mi megismertünk téged. De azért jó ismerős vagy, és a hitedhez való hűséged példaértékű. Talán amiben többször nézetkülönbség alakult ki, az nem a hiteddel, hanem az ahhoz vezető úttal kapcsolatos volt. A kerted, tapasztalataid, meg az ételeid csudásan jók, kár lett volna elmulasztani a megismerésüket.

Egyébként beért több fajta csemege szőlőm, muszáj volt leszedni, mert a hangyák jobban szertik, mint a darazsak. Nagyon édesek, finom nyers leves lett belőle. De van két lugasom, melyeken van kb. 120 fürt, így lesz még őszi szőlő szüret is.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 14:54:23

@habakuk000:

Ja a nyomtassteis az mifene? Kiket talált meg, vagy el? Én nem hallottam róla. Talán ezért is van igaza a jeges embernek?

taga20 2022.08.14. 15:04:28

@látjátok feleim szümtükkel:

"Én nem hallottam róla."

és amiről te nem hallottál, az nincs is!

margit, soha nem voltál egy éles kés a fiókban, de az évek még jobban tompították az elmédet;)

habakuk000 2022.08.14. 15:40:00

@látjátok feleim szümtükkel: Van egy nagyon szemléletes táblázat a v4-ek gazdaságának változásáról, többször linkeltem a gyíkon, most nincs türelmem keresgélni, v4-ek gdp összehasonlítása 2004-2011 között -de nem csupán én látom úgy, hogy gyurcsány óta van baj a gazdaságban.
Bokrost követően szinte mindenben vertük a szomszédokat, 2004 óta folyamatos a lejtmenet, orbán Bokros után még suhanc volt, nem volt képes komoly károkozásra.
http://www.zsiday.hu/blog/recesszióban-magyar-gazdaság.

habakuk000 2022.08.14. 15:44:22

@látjátok feleim szümtükkel: Sárközy kritikai elemzése esetleg? Tényleg érdekel, mi volt a bajod vele.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.14. 18:03:52

@habakuk000:

Nem sok, de az nagyon. Egyébként meg hiteltelen előttem az az ember-tudós, aki évtizedeken át nyomatta a szocialista gazdságtant, utána meg egyik napról a másikra a kapitalista gazdaság szakértője lett. Ennek is köszönhető sok rossz jogszabály, amiről már nem érdemes még szót ejteni sem, mert eső után nem kell köpönyeg. A mai eső meg csurog a nyakunkba Orbán képében, aki szerintem "jó" tanítványa volt.

Tudod ha egy párt, vagy bármilyen más alakulat tagokat akar toborozni, akkor nem üzengetni kell, hanem aktivistákat küldeni és agitálni, hogy lépjen be. Valahogy úgy, ahogy a fidesz csinálta, és nem volt krupulusa, hogy azon túl lépve nyomást is gyakoroljon a kinézett személyre. Én pl. azt sem tudom milyen pártoknak van nálunk szervezete, mert a fideszen kívül egy sem propagálja magát. Választási árva vagyok, de azért csak megerőszakoltam magam és rászavaztam az összefog(s)ásra, mert naívan azt képzeltem van.

habakuk000 2022.08.14. 20:35:31

@látjátok feleim szümtükkel: Nem ezt tapasztaltam. Rendszerváltás előtt tanultam a közgázon és igencsak korrekt ismereteket oktattak, még véletlenül sem pártszemináriumot.
Sárközy egyébként gazdasági jogot tanított, sokan szerették, én is. Az igaz valóban az ő vezetésével hozták létre a társaasági jogot, amire egyébként egészen gyurcsányék ámokfutásáig büszkén lehetett regélni a haveri országokban.
Bácskai Tamás volt a másik akit igencsak kedveltem, ő pénzügyes volt.

Szóval a problémád: "nem sok, de az nagyon".

Az enyém gyurcsánnyal: lejtmenetbe állították a gazdaságot, visszacsempészték a pártkomisszárokat az államigazgatásba, elkezdődött a minisztériumok, önkormányzatok tönkretétele, egészen káprázatos volt a korrupció - ezt is személyesen tapasztalhattam - és ami a legnagyobb bűn: nemzedékekre kibékíthetetlenül összebarmolták két, egymással át nem beszélő világra a magyarságot.

Úgy érzem, az én problémáin talán több vitaképes információt szolgáltatnak, mint a "nem sok, de az nagyon".

Ezekre a felvetésekre nem jó válasz az, hogy "nádde orbán is ezt csinálja".

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.16. 10:56:38

@habakuk000:

Ettől sokkal érdkesebb téma is van, én ezt hanyagolom a továbbikban.
Viszont van kérdésem, nálatok járnak-e óriási tőrösdarazsak? Én kb. fél órája láttam, amint egy ilyen darázs kivégzett egy fecskefarkú lekpét ( nyári orgonára jönnek ), levágta a szárnyait, lábait, potroha végét, és a test egyéb részeivel elrepült. Gondolom ebédet vitt a családjának.

habakuk000 2022.08.16. 20:20:56

@látjátok feleim szümtükkel: Nem nagyon van időm kertbe menni, egy új ukrán szállítási vonalat szervezek, sokat mászkálok.
Nem tudom, hogy néz ki a tőrösdarázs. :( Sima darazsak meg szoktak csipkedni.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.16. 21:07:30

@habakuk000:

Ez sem nem csíp, sem nem szúr, ártalmatlan, és szép is. Azért ha időd engedi figyeld a kertben a bogarakat, madarakat, lepkéket, virágokat, és mindent. Megéri.

taga20 2022.08.19. 19:43:25

@guma70: margarita, flaszter kéccáz nem lesz?
pedig még tótawé is volt, és jó volt:)))

www.youtube.com/watch?v=alRxz8vGT7c

s 2022.08.19. 21:39:17

@habakuk000: A gyurcsótányt tizedannyiért küldték el a retek faszba, mint amit orbán azóta csinált. Nem mondom, hogy rosszul tették. Azt nem értem, hogy mi a kurva anyjukért nem teszik ezt orbánnal is. Persze okos vagyok, tudom a választ. Mert a népek segghülyék. Majd rádöbennek szépen lassan erre is. És hogy ki fogja leváltani orbánt? Hát a nép. A többség. Annak idején mussolinit is a többség szavazta a hatalomba. Aztán a többség kötötte fel Milánóban, egy Esso kúton, fejjel lefelé, miután levizelték, és szétvágták bicskával.

Hiszek a demokráciában. Vannak túlkapások, igaz, de én mégis hiszek benne. Nem az illiberálisban. Az igaziban. Remek dolog az.

"El fogsz pusztulni, korcsult nemzedék,
E nagy világ most tisztuló szinéről."

Madách

"Óh, jő-e kor, mely e rideg közönyt
Leolvasztandja, s mely új tetterővel
Szemébe néz az elavult lomoknak,
Biróúl lép fel, büntet és emel,"

"Nem retten vissza a nagy eszközöktől,
Nem fél a rejtett szót kimondani,
Mely majd hatalmas görgeteg gyanánt
Haladni fog a végzetes uton,
S lezúzza tán azt is, ki őt kimondta."

s 2022.08.19. 21:46:11

@taga20: Már nagyon hiányzott az attikai só. :-)

s 2022.08.19. 21:53:35

@látjátok feleim szümtükkel: A szocik a bokros csomag után voltak. Akkor nem csapkod annyira hevesen az ember. Pedig kellett volna. Az mszp-nek volt egy választása:
1. Vagy úgy bukik meg, hogy belekezd a reformokba.
2. Vagy úgy bukik meg, hogy nem kezd bele a reformokba.
A 2. választották. Végülis mindegy. A népet kellene leváltani. Minden más csak azután jöhet.

taga20 2022.08.19. 22:25:30

@s: meg a hofi, mek a bödöcs;)

persze, ha szarrá fagyunk karácsonykor, akkor ki a faszt szidjunk?

gáspárt, menyhárt, orbánt?:))

jaegtoer 2022.08.20. 06:16:47

@habakuk000: Viszont egy mákszemnyi lelkifurdalásod nem lehet abban, hogy ne tettél volna meg minden tőled telhetőt.
Bennem van egy kis tüske, de szerencsére honfitársaim nap mind nap elég elviselhetővé teszik azt a kis folytonos szúrást.

jaegtoer 2022.08.20. 06:23:24

@taga20:

Kit szidjunk, kit szidjunk? Gyurcsányt, Sorost, Brüsszelt.

s 2022.08.20. 06:46:35

@taga20: Sajnálom azokat, akiknek nem lesz pénze tüzelőre. Viszont attól tartok, hogy sokan vannak közöttük olyanok is, akiknek már krumplira sem volt. Ha érted, hogyan gondolom.

Szeretem a demokráciát. A demokrácia alapvetően jó. Annak ellenére, hogy gyakran elfelejtik, hogy az csak okos polgárok esetén működik. Tanulatlan, ostoba barmok esetén a csőcselék uralma lesz a kevés értelmes ember felett.

Tudnék példákat is mondani, de tekintettel az ünnepi alkalomra inkább visszafogom magam. Legyen elég annyi, hogy szeretünk egy hírhedt történelmi személyt okolni egy nép katasztrófájáért, miközben ahhoz a tragédiához kellett maga a nép is. Ez fontos. Azért, ami ma Magyarországon történik mind felelősek vagyunk. B+, én is, pedig az összes létező alkalommal dacolni próbáltam ezzel, mindhiába. Túl sok hülye volt. Mit tehettem volna?

s 2022.08.20. 15:42:37

István király köszöntése

Mivel István napja vagyon,
egy talicska szar basszon agyon,
de nagyon.

Egyéb zöngemények:

Meteorológia

Záporeső, zivatar,
megázott a libaszar.

Szocialista szomorkodás

Nyugdíjasnak nincsen lángos,
nem él mam már kádárjános.

Téli tanács

Szergej fasza gyerek, nem fázik,
minden reggel tornázik.

Végül pedig

Csikkszedő Gergő éneke

Reggel, este egy kis konyak,
ettől leszünk hajlékonyak.
süti beállítások módosítása