He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Iránymutatás irány nélkül: kétségbeesett Orbánt hallottunk Tusványoson - a beszéd videon + válogatás innen, onnan

2022.07.23. 16:45 guma

Rövid távon csak reménykedés, hosszú távon a magányos farkas víziói. Így összegezhető Orbán Viktor Tusnádfürdőn elhangzott, az eddigi egyik legkevésbé lelkesítő előadása. A kicsi, de hangos Magyarország mára csak egy vitorlás, a szelet a nagyok fújják, mi pedig imádkozunk, hogy arra fújják, amerre szeretnénk.

Amikor Orbán Viktor már csak gumicsontként húzza elő a migrációt, a gendert és Soros Györgyöt, és azt is csak azért, hogy egy picit megnyerje a hallgatóságot a rossz hírek előtt, akkor baj van.

A miniszterelnök 2019 óta először tért vissza Tusnádfürdőre, hogy hagyományos politikai-ideológiai iránymutatását megtartsa. A múltban ez a nagymúltú fórum adott teret többek között az illiberális állam kikiáltásának, szombati beszéde viszont sokkal inkább árulkodott arról,

hogy az elvek megbuktak, magunk maradtunk, és a világ dolgai talán úgy alakulnak majd, ahogy azt szeretnénk.

Külső tényezők: barátból ellenség

Az áprilisi választásokig egészen magabiztosan lehetett azt állítani, hogy a külpolitikai körülmények Orbán Viktor kezére játszanak. A háború segített a választási békeüzenete megtalálásában, az EU gondjai a Fidesz különutasságának érvényét húzták alá, az illiberalizmus járható útnak bizonyult. Sőt, még a Covidot is sikerült átvészelni olyan intézkedésekkel, amelyek jórészt nem voltak szinkronban az uniós fő iránnyal.

Orbán Viktor tusványosi beszédében alulról felfelé építette a problémapiramist, s ugyan a legfontosabb, alsó rétegeknek a népesedést, a társadalomcserét (erről a népszerű szélsőjobboldali konteóról még később), és a gendert említette meg, a tényleges problémákról csak ezután beszélt.

A problémák alatt pedig azt kell érteni, amire nincsen válasza.

©

Ez volt elsőként a háború, amelynek felvezetését gyakorlatilag burkolatlan orosz propagandával kezdte még úgy is, hogy kétszer is elismételte: a megértés és az elfogadás között nincs feltétlenül egyenes út. Elmondta: az oroszok "egy nagyon világos biztonsági igényt fogalmaztak meg", amikor azt kérték a NATO-tól és az Egyesült Államoktól, hogy Ukrajna sose legyen NATO-tag, és ne telepíthessen olyan fegyvereket, amelyek hatósugara elérheti Oroszországot. „A Nyugat ezt elutasította, az oroszok pedig fegyverrel akarnak érvényt szerezni a biztonsági igényeiknek.” A NATO – és ezt Orbán meg is említette – ezt pont azon „nyitott kapuk elve” alapján utasította el, amely lehetővé tette, hogy a szovjet blokkból kiszakadt országok is a tagjaivá váljanak, és ne felejtsük el: a háború elején még az is elhangzott az orosz külügytől, hogy az elmúlt három évtized összes bővítését vonják vissza.

A háborúval kapcsolatos, Orbán szerint béke-, a gyakorlatban annál inkább oroszpárti szövegek célkeresztjében egyértelműen a Nyugat (és leginkább az EU) állt, amíg azonban a múltban mindig volt orvosság Orbán zsebében, most csak a reménykedés maradt.

A miniszterelnök elmondta: az Európai Unió és a Joe Biden vezette Egyesült Államok szankciós háborús politikája „mind a négy kerekén defektet kapott.” Szerinte tévesen hitték azt, hogy a fegyverszállítások segíthetnek legyőzni egy jóval erősebb orosz hadsereget, a szankciók csak erősítették Oroszországot miközben a Nyugat szenved tőlük, és a világ többi része sem állt mellénk.

Bár azt vártuk volna, hogy ezt követően elhangzik: miénk a végső igazság, és erről bárki meggyőzünk (emlékezzünk Orbán Viktor moszkvai „béketárgyalására”), a miniszterelnök belátta:

keveset számít a mi szavunk, és nem tudunk befolyásolni semmit.

Annyit tudunk tenni, hogy megkérjük a Nyugatot: tervezzenek új stratégiát és törekedjenek a béketárgyalások megindítására. Azon béketárgyalásokéra, amelynek szerinte csak Oroszország és az Egyesült Államok lehetnek a meghívottjai. Orbán szerint „mi európaiak ezt nem tudjuk befolyásolni, mert eljátszottuk az esélyeinket a 2014-es minszki megállapodással”.

Orbán úgy látja, a háborúhoz az járult hozzá, hogy Németország és Franciaország nem tudta kikényszeríteni a 8 évvel ezelőtti harcokat lehűtő egyezmény betartását. És nem az, hogy Oroszország semmibe vette azt.

A miniszterelnök a kétségbeejtő háborús okfejtés után tért rá a gazdasági és energetikai témákra – és gyakorlatilag feltett kézzel adta elő a helyzetet.

Míg a választások előtt alappillérnek tűnt, a választások után már csak „jó esetben megtarthatónak”, az elmúlt hetekben pedig „bizonyos korlátozások mellett stabilnak”, addig az energiaválságból fakadó rezsicsökkentésről, és annak átírt szabályairól Tusványoson már csak úgy esett szó: „ha sikerül megvalósítani, az hatalmas siker”, hallgatóságával mindenesetre azt is igyekezett elhitetni, hogy a magyar kormány válságmegoldása mennyivel jobb a romániainál.

A gazdasági kilábalásra sincs recept, csak egy kérdés: van egy globális recesszió - lehetséges-e egy lokális kivétel? A miniszterelnök szerint a terv erre igennel válaszolni, csakhogy amíg a korábbi válságoknál tudtunk „kanyarban előzni”, most „kaptunk egy ónos esőt.”

Magyarország célja kimaradni a háborúból és a gazdasági visszaesésből, az egyetlen eszköznek pedig a remény tűnik.

A remény egyik lába, hogy két éven belül megoldódik minden, ezért érdemes a mostani négyéves ciklust is kettébontani Orbán szerint, aki úgy látja: ebben segít az is, hogy félúton van az amerikai elnökválasztás, ha pedig Donald Trump visszatér, a béke is eljön. A Trump-fétisről lejjebb értekezünk részletesebben, de az biztos: a kulcs nem a mi kezünkben van.

A remény másik lába az, hogy a hosszabb távú jövő majd nekünk kedvez. Orbán megint 2030-at említette céldátumként, ám amíg ez a csodavárás eddig csak a magyar vagy közép-európai fejlődés fontos lépcsőfokát jelentette számára, most új elemet is behozott: miközben szerinte „mi közép-európaiak ekkortájt leszünk nettó befizetők” az Európai Unióban, ekkora halmozódnak fel az Egyesült Államok és az eurózóna gazdasági problémái.

A narratívák: az Nyugat végső elengedése, fájó búcsú a V4-től, Trump istenítése, és a nem létező baloldal

Nem csak tartalmában volt rendhagyó; mondhatni, hívei számára demotiváló a beszéd: a narratívák sem egy erős és önálló országot, hanem

egy magányos, és a mondvacsinált elveibe a végsőkig kapaszkodó kis államot, illetve annak vezetését írták le.

Már nem arról van szó, hogy majd mi megváltoztatjuk Európát belülről – csak a kőkemény ellenkezés maradt. Orbán szerint tranzitország vagyunk, és ha a világ blokkosodni kezd – ahogy ezt a hidegháború többszöri felelevenítésével előrevetített –, nekünk az a célunk, hogy ne menjen végbe.

Orbán Viktor hallgatósága Tusnádfürdőn
©

Orbán abban téveszt ütemet, hogy az általa vizionált blokkosodásnak nem a jó oldalán akar állni, hanem ki akarja kerülni azt – mondja annak ellenére, hogy elismeri, Magyarország geopolitikai súlya semmire nem elegendő. Így hát a Nyugattal kapcsolatos kommunikáció sem (a most egyébként ha más nem, az EU-s források miatt szükséges) közös útkeresésről, hanem az ész nélküli támadásról szólt:

  • Orbán szerint azért rosszabb a világ, mert elhittük a „nyugati életérzést”, miközben annak teljesítőképessége hanyatlik, a Kelet pedig azért tud előretörni, mert a technológiát átvette, de az ideológiát nem. Kuriózuma volt a beszédnek, hogy a korábbi évek keleti nyitása után szinte egyetlen baráti mondat sem hangzott el akár Kínáról, akár más keleti nagy játékosokról, legfeljebb gazdasági elismerések.
  • Mindeközben a Nyugat szerepe az energia terén is visszaesett, és rájátszik erre az is, hogy az Egyesült Államok „külpolitikai fegyverként” tekint az energiára, és egyre nagyobb függőségbe taszít minket is. Bár jó lenne a megújuló energiára való átállás, ezt felülről irányítaná Brüsszel – mondta Orbán, és elindult a gyűlöletlejtőn.
  • Újfent felemlegette a „nagy népességcsere” elméletét, avagy azt a szélsőjobboldali víziót, amelyet fehér felsőbbrendűséget hirdető tömeggyilkosságok elkövetői rendre emlegetnek, és arról szól, hogy ha nem sokasodnak a keresztény, fehér emberek, ki fognak szorulni a saját hazáikból. Szerinte 2070-re 50 százalék fölé fog emelkedni a nem európaiak aránya nyugaton, de a „poszt-nyugat” ideje már most is itt van, és a klasszikus nyugati értékekért csak Közép-Európában tesznek.
  • Orbán szerint Európa félreérti a népességkeveredést, ahogy fogalmaz: „egymással akarunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.” A nem kultúrai, hanem etnikai megkülönbözetésre következtetni engedő mondat egy eddig még meg nem ütött szintet ér el.
  • Nem meglepő módon az előző témával összefolyt a gender-kérdés is: szerinte „a nyugati bolondériának soha nem lesz Magyarországon többsége”, mert a magyar embernek sem a transznacionalitás, sem a transzszexualitás nem fér a fejébe. Ez az eddigi talán leguniverzálisabb elhatárolódás a szexuális nyitottságtól.

Ezeken kívül volt még egy dolog, amit Orbán a Nyugat számlájára írt: a V4-ek, most már a miniszterelnök által is beismert szétesését.

Szerinte az Európai Unió eddig is küzdött az érdekképviseleti csoport szétveréséért, a háborúval pedig sikerült is. Az orosz invázió éket vert Magyarország és Lengyelország közé: "míg mi hisszük, hogy ez két szláv nép harca, a lengyelek azt érzik, ez az övéké is". Orbán szavaiból kiolvasható, ebben nem lesz egyetértés, és a legfőbb partnerünktől is elválnak útjaink, hiszen annyit mondott: igyekezni kell átmenteni az észalapú kapcsolataink maradékát. Ami pedig a cseheket és a szlovákokat illeti: ott kormányváltás volt, és Brüsszelnek akarnak tetszeni, és "ez olyan, mint amikor bekötik a lovakat egy égő istállóba."

Szinte világosan kiolvasható: a V4 tartópillére szerinte nem a régióspecifikusság és a közös múlt volt, hanem a kőkemény rombolás és demokráciaellenesség.

A beszéddel kapcsolatban két dolgot érdemes még megemlíteni. Az elmúlt években, és főleg az elmúlt hónapokban egészen szürreálisan szoros ideológiai kapcsolat alakult ki az amerikai Republikánus Párt és a Fidesz között. Egészen pontosan: a Donald Trumpot követő republikánusok és a hibrid rezsimet építő kormánypárt között. A két fél a konteóktól kezdve a homofóbtörvényeken át a Biden-adminisztráció szidásán keresztül a radikális szélsőjobboldali fajfenntartó nézetekig millió találkozási pontot talált,

Orbán tusványosi beszédében pedig világmegváltói szerepet bízott a Trumpra.

Egészen pontosan azt mondta: ha ő (és Merkel) hivatalban marad, nem lett volna háború, és a béke (így elvileg Magyarország felvirágzása) is attól várható, ha 2024-ben újraválasztják. A V4 és Putyin elvesztése mellett a távolban és ellenzékben lévő szövetséges létezése pedig aligha okoz azonnali megnyugvást a kormányon belül.

És az is fontos, mi az ami nem, vagy alig hangzott el. Azt megszokhattuk: Orbán a vízióit általában itt-ott humorosnak szánt, de mindenképp PC-döntögető köntösbe csomagolja. A tálalás a rajongókat feltüzeli, a kritikusokat leköti, a problémákról pedig javarészt eltereli a figyelmet.

Orbán idei tusványosi beszéde azért volt rendhagyó, mert ugyan voltak benne a bunkóság határát sokszorosan átlépő megjegyzések (például az, hogy "narkós hídfoglalókhoz" hasonlította a beszédét megzavarókat, vagy éppen az a kijelentés, hogy a gázzal kapcsolatban van know-how-ja a németeknek), a miniszterelnök mintha érezte volna: a baj akkora, hogy ez most kevés lesz.

Orbán migránsozott, genderezett, liberálisozott, baloldalazott is, meg nem is. A miniszterelnök megpróbált lelket önteni az emberekbe az egység és a 2030-ig kitartás víziójával, és minél jobban igyekezett, annál inkább érződött:

nagyon egyedül vagyunk, és ez azt jelenti, hogy a bajban is egyedül vagyunk.

https://hvg.hu/itthon/20220723_Iranymutatas_irany_nelkul_ketsegbeesett_Orbant_hallottunk_Tusvanyoson

A faji alap

„Ez már nem a Nyugat, hanem a poszt-Nyugat. 2050 körül be is következik a végső demográfiai váltás, a kontinens azon részén a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya” (Orbán Balie Tusnad-on öt perce)

“Ez teljesen hülye? (Töhötöm vezér Ond vezérnek most)

UPDATE: Román polgárok egy csoportja jelezt Orbánnak, hogy szerintük Tu Ardeal, tu Ardeal ősi román föld. Orbán arról beszélt, hogy be fogják lakni előlünk (tőlünk?) a Kárpát-Duna-Nagyhazát (Kárpát-medencét mondott, mert túl fiatal versenyzők is csápolnak neki) . Nacionalista papagáj nacionalista papagájnak nem vájja ki a szemét. De, kivájja.

https://www.orulunkvincent.hu/a-faji-alap/

A legízléstelenebb mondatot a németek kapták Orbántól Tusványoson

A gázzal kapcsolatban a náci Németországra célozgatni viszonylag ritkán szokás már a világpolitikában.

A beszédben amúgy Orbán elkanyarodott a migráció kapcsán a fajelmélet felé is.

A miniszterelnök szerint az internacionalista baloldal csele, hogy Európában eleve kevert népesség él. Orbán azt mondta, ez szemfényvesztés. Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és

van, ahol európai népek keverednek, mint a Kárpát-medence. A kettő között szerinte nagy különbség van.

„Mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk azok lenni” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

 https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/a-legizlestelenebb-mondatot-a-nemetek-kaptak-orbantol-tusvanyoson/

Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta, hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció

Tabudöntögető beszédet mondott Tusványoson a miniszterelnök. Azt reméli, hogy az őt követő generáció már nem állampolgársági, hanem etnikai alapon választja szét az embereket.

https://444.hu/2022/07/23/orban-fajelmeleti-fejtegetesbe-fogott-es-megjosolta-hogy-2030-ra-megbukik-a-nyugati-civilizacio

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor: Én már kifelé tartok

Orbán Viktor 2022-es tusnádfürdői beszédének lényegi pontjai: 

  • Elvesztette a nyugati világ az ellenőrzését az energiahordozók többsége fölött. Az amerikaiak a tőlük érkező energia megvásárlására ösztönzik szövetségeseiket.
  • Az első és legfontosabb kihívás továbbra is a népesedés.
  • A migráció miatt nem csak délről, hanem nyugatról is védekeznünk kell majd, be kell tudnunk majd fogadni a jövőben onnan érkező menekülő keresztényeket, erre kell készítenünk gyermekeinket. 
  • Orbán Viktor lemondóan beszélt a csehek és szlovákok szerepéről a V4-es együttműködésben.
  •  A NATO sokkal erősebb, mint Oroszország, ezért Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t.
  • Minél modernebb fegyvereket szállít a Nyugat Ukrajnának, annál beljebb fog tolódni a front, az oroszokat az érdekli, hogy ne lehessen elérni a területüket. Új stratégiára van szükség, aminek a célja a jó békeajánlat megfogalmazása. 
  • Megerősítette: az el nem indult állami beruházásokat nem kezdjük el, de ami elindult, azt befejezzük.
  • Globális recesszió, lokális kivétel – azt tűztük ki célul, hogy Magyarországon sikerüljön ezt megvalósítani. Az amerikai elnökválasztás hozhatja el a békét, ez a választóvonal. Ki kell maradni a globális adóból, a genderőrületből, a háborúból. Minden fontos szereplővel új megállapodásokat kell kötni. Az EU-val a pénzekről. Elmegyünk a falig, aztán megöleljük egymást.
  • 2030-ra gyúrunk, ekkorra fognak megsokszorozódni a nyugati világ problémái.
  • A világ tartozik nekünk, és ezt be is fogjuk vasalni – zárta szavait a miniszterelnök.

A részletek: 

https://hang.hu/belfold/orban-a-haboru-es-az-energiavalsag-arnyekaban-beszel-tusnadfurdon-143558

 

Orbán Viktor: A világ nekünk tartozik és ezt be is akarjuk vasalni

A világ tartozik nekünk

Orbán sorolja:

  • nekünk még megvan a határvédelmünk
  • a társadalom család alapú, hadiipari fejlesztések zajlanak
  • diverzifikáljuk az energiaforrásainkat
  • a technológiai váltás kihasználása (például akkumulátorgyárak építése)
  • a külföldi tőke beáramlása, keletről és nyugatról egyaránt
  • tranzitország vagyunk és tranzitgazdaság akarunk maradni
  • politikai stabilitás – kétharmados kormányt nem lehet feldönteni, és a Fidesz levezényelt egy nemzedékváltást is
  • ambíció: „A világ nekünk tartozik és ezt be is akarjuk vasalni”

2030-ra gyúrunk

A kormány elemzése szerint ekkorra fognak felhalmozódni a nyugati világ problémái, például az USA-nak ekkora lesznek nagy gondjai. Ekkor jelentkezik majd az eurózóna nagy problémája is – mondja Orbán – a déli államok államadóssága miatt.

Ekkorra lesznek új politikai erőviszonyok is, mert „mi közép-európaiak” ekkorra leszünk nettó befizetők, azaz többet fizetünk majd be az EU kasszájába, mint amennyit kiveszünk, folytatja, vagyis ekkorra kell a topon lennie Magyarországnak.

Adrián Zoltán/24.hu

Egész Európát a recesszió réme fenyegeti

A dollár euróval szembeni erősödése magával hozza a forint gyengülését, ráadásul az európai országok nagy részében visszaesés lesz és ez politikai destabilizációt hozhat magával.

Azt tűztük ki célul, hogy globális recesszió esetén Magyarország egy lokális kivétel legyen.

Orbán szerint 2024-ben jön el először igazán komolyan az ukrajnai béke lehetősége, amikor elnökválasztás lesz az USA-ban.

Magyarország akkor tudja megőrizni a sikereit, ha kimaradunk a migrációból, a háborúból, a genderhisztériából, a globális minimumadóból és az európai recesszióból.

Fontos, hogy új megállapodást kössünk az Európai Unióval, Oroszországgal, Kínával és az USA-val is. Ha ez sikerül, akkor vissza tudunk kapaszkodni 2024-ben a régi növekedési, fejlődési pályára.

Mi a rezsicsökkentés jövője Magyarországon?

A rezsicsökkentést hatalmas politikai és társadalompolitikai tettnek nevezi a kormányfő, amely jól működött tíz évig, de a háború kibillentette a rendszert.

Úgy látom, sikerülni fog megvédeni a rezsicsökkentést.

Ha ez összejön, akkor az szintén hatalmas politikai és társadalompolitikai tett lesz, jegyezte meg. Erdélyben viszont nem lesznek új beruházások a mostani gazdasági helyzetben.

Le kell jönni a gázról, át kell térni az áramra vagy a biomasszára (…) ez a költségvetés mostani terhei mellett tartható.

Adrián Zoltán/24.hu

Ki jár jól ezzel a háborúval?

A háború után az ötödik nagy kihíváscsomag az energiakérdés. Orbán szerint az jár jól a háborúval, akinek van saját energiaforrása, így a háborúval az oroszok járnak jól, mert ugyan kevesebb energiát adnak el, de azt drágábban.

Jól jártak a kínaiak is, teszi hozzá a miniszterelnök, mert meg tudta szüntetni az energiafüggőségét. Jól járnak az amerikai energiacégek is (Exxon, Chevron).

Rosszul jár az Európai Unió.

Az oroszok egy katonanép, amely csak biztonságban gondolkodik

Orbán szerint amit most csinálunk, az a háború meghosszabbítását jelenti, mármint azt, hogy az ukránok nyugati fegyvereket kapnak, amelyet aztán az oroszok megszereznek.

A háborút csak orosz-amerikai tárgyalások tudják lezárni.

A második világháború után ismét ott találja magát Európa, hogy nem neki van szava, hanem az amerikaiaknak és az oroszoknak. Orbán szerint ebből látszik, mekkora veszélyt jelent az az uniós javaslat, hogy a külpolitikai döntéseket egyhangú döntés helyett egyszerű többséggel lehessen meghozni.

Ez Orbán szerint imperializmus lenne.

Európa azért nem tud világpolitikai tényezővé válni, mert nem tud rendet tartani a saját hátsó udvarában – folytatja a miniszterelnök, például Ukrajnában, a külső határokon, vagy a balkán bővítésével kapcsolatban.

Lehet, hogy mi átlátjuk a helyzetet, de a háború erőjáték

Azt az illúziót nem érdemes dédelgetnünk, hogy remek tanácsokkal tudjuk majd befolyásolni a háború folyását, jegyzi meg Orbán.

Meg kell próbálnunk a nyugatiakat, hogy dolgozzanak ki új stratégiát, amelynek a középpontjában a nem a háború megnyerése, hanem a béketárgyalás és a jó békestratégia szerepeljen. Az új stratégia az legyen, hogy Oroszország és Ukrajna közé álljunk.

A világ demonstratíve nincs a NATO-val

Orbán szerint a NATO/EU-tagok stratégiája minden pontban kudarcot vallott, és ennek egyik része, hogy a világ nagy része nem hajlandó részt venni a háborúban, és nem feltétlenül azért, mert Oroszország mellett állnak, hanem azért mert megvannak a saját problémái.

Miért támadta meg Oroszország Ukrajnát?

Az oroszok egy nagyon világos biztonsági igényt fogalmaztak meg, ezt elküldték a NATO-nak és az USA-nak is. Azt követelik, hogy Ukrajna soha ne legyen a NATO tagja és vállaljuk, hogy soha nem helyezünk el olyan fegyvereket Ukrajna területén, amely eléri Oroszország területét.

A NATO ezt visszautasította és tárgyalni sem akar róla, és Orbán szerint ezért Oroszország fegyverrel próbál érvényt szerezni.

A kormányfő úgy véli, hogy ha most Donald Trump lenne az amerikai elnök, Angela Merkel pedig a német kancellár, akkor az orosz-ukrán háború sohasem robban ki.  

A nyugati stratégia négy pillére: Ukrajna angolszász kiképzőkkel és NATO-fegyverekkel háborút nyerhet; a szankciók le fogják gyengíteni Oroszországot; a gazdasági következményeket képesek leszünk kezelni; a világ felsorakozik mögöttünk.

Helyette ma egy olyan kocsiban ülünk, amelynek mind a négy kereke defektet kapott.

 

Mi magyarok vagyunk az egyetlenek, akik az ukránokon kívül meghalnak abban a háborúban

Orbán szerint eddig 86 kárpátaljai magyar halt meg az Oroszország által indított háborúban, ugyanakkor „ez nem a mi háborúnk”.

Oroszország soha nem fogja megtámadni a NATO-t,

mondja a miniszterelnök és nem ért egyet azzal, hogy az oroszok nem állnak meg Ukrajna határainál, már csak azért sem, mert a NATO erősebb, mint Oroszország.

Orbán úgy véli, hogy a szankciók miatt de facto a NATO és az EU is szerepet vállalt a háborúban, ezért most egyensúlyozni kell.

A poszt-nyugatiak szét akarják verni a Visegrádi Négyeket

A lengyelek és a magyarok stratégiai érdeke egybeesik: azt akarjuk, hogy Oroszország ne jöjjön közelebb, Ukrajna pedig egy szuverén demokrácia maradjon.

A baj a szívvel van.

Mi úgy látjuk, hogy a háború két szláv nép háborúja, a lengyelek meg úgy gondolják, hogy ők benne vannak – ezen Orbán szerint nem tudunk átlendülni, ezért mindent, amit lehet, át kell menteni a magyar-lengyel barátságból a háború utáni időkben.

Csehországban és Szlovákiában a poszt-nyugati értékek mellé álltak.

Egy román politikus zavarta meg Orbán beszédét

Helyi tudósítónk beszámolója szerint egy román politikus zavarta meg Orbán Viktor beszédét. Egy transzparenst tarott a magasba, melyre az volt írva románul, hogy:

Erdély mindörökké román föld.

Adrián Zoltán/24.hu

Ez okozta a szikrát, állítólag a politikus még vizet is kapott az arcába.

A rendőrök kivezették a férfit.

Transzgender? Nem. Transzilvánia? Igen.

„Ebben az ügyben is bíróság elé vittek minket” – jegyezte meg Orbán, aki szerint azt sikerült elérni, hogy a genderügyi vitákat leválasztották az uniós pénzekkel kapcsolatos vitákról.

Mi nem akarjuk megmondani, hogy hogyan éljenek, csak fogadják el, hogy az apa férfi, az anya nő.

Fontos, hogy Nyugaton is megértsék, hogy ez nem ideológiai kérdés, hanem egy ténykérdés, és a genderideológiának sosem lesz többsége Magyarországon.

Transzgender helyett nálunk legfeljebb Transzilvánia van.

A gender Orbán szerint a harmadik legfontosabb probléma, amely hazánkat veszélyezteti.

Nem akarjuk, hogy ránk kényszerítsék azt a sorsot, ami számunkra végzet,

folytatja az előző gondolatsort Orbánt. A kormányfő álláspontja az, hogy Európán belül, egymással egy közösségben élő, különféle európai népek nem számítanak „az internacionalista baloldal által megfogalmazott” kevertfajú népnek, az csak akkor érvényes, ha Európán belüli és Európán kívüli népek keverednek.

folytatás: https://24.hu/belfold/2022/07/23/orban-viktor-tusvanyos-tusnadfurdo-beszed/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6917889387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.07.24. 09:14:09

Egy kib..tt idióta!
És ez Magyarország miniszterelnöke!

taga20 2022.07.24. 11:23:16

@BiG74 Bodri: mindig arra gondol az ember, hogy már nincs lejjebb.

erre minden évben jön a posványos, és rájövök, hogy a pöcegödörnek még nem vagyunk az alján!

www.orulunkvincent.hu/orban-mi-nem-vagyunk-kevert-fajuak-rovidkommentposzt/

BiG74 Bodri 2022.07.24. 12:20:33

@taga20:
Félek aljára némi vér is fog csepegni, de ne legyen igazam.

taga20 2022.07.24. 12:27:47

@BiG74 Bodri: szerintem elkerülhetetlen.

az első kárpátok géniuszának se jött össze, valószínű, hogy a másodicknak se fok sikerülni.

uploads.disquscdn.com/images/2e09c6f5b7f9c29ce3eb4745d9715e1934bb7abf2b4582e0c3db27d84b22cbff.jpg?w=600&h=407
süti beállítások módosítása