He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Katás tüntetők foglalták el a Nyugati teret – élő

2022.07.13. 20:40 guma

Este 6-tól ismét a kedden elfogadott törvény ellen demonstráltak a Kossuth téren. A felszólalók: Szabó-Szontágh Luca, improvizációs színész és tréner, Tompa Andrea, író, Para-Kovács Imre, újságíró, Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke volt.

Tompa Andrea író arról beszélt: a kata nem csak félmillió embert érint, hanem az egész országot, hiszen sokan éppen ezeknek a vállalkozóknak a munkáját élvezik. „Ismét kriminalizáltak egy igen nagy embercsoportot, anélkül, hogy bizonyítanák ezt" – fogalmazott az író, aki szerint a katásokat most csalóknak nevezik. 

Ésik Sándor ügyvéd felszólalásában azt mondta: a kormány nem megoldani akarja a problémát, hanem kapkod, és ezzel kárt fog okozni, például vissza fogja hozni a feketegazdaságot. Most a kormány nagyjából másfél millió magyarnak üzeni azt, hogy „csaljatok újra", jöjjön vissza az a világ, amikor nincs a kezünkben szerződés, mert a vállalkozó nem adott, és amikor kockás füzetben vezetjük a kiadásainkat.

Para-Kovács Imre újságíró többek között arról beszélt: „április 3.-án választ kaptunk arra a kérdésre, akarjuk-e, hogy hülyének nézzenek minket". 

Szabó-Szontágh Luca improvizációs színész és tréner arról beszélt: együtt érez a pedagógusokkal, egészségügyi dolgozókkal, civil szervezetekkel, romákkal, és még sokakkal. De most együttérzést vár mindenkitől, aki nem katás, mert elviselhetetlen és kétségbeejtő, ami most velük történik. Szerinte nem csak az a baj, hogy többet kell adózni, hanem az, hogy nem tudni, kinek lesz attól jobb, ha a katások többet fognak adózni – nem tudni ugyanis, hogy az mire megy majd el. 

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt mondta: a kormány a jövőnket is el akarja lopni. Szerinte a kormány hazudott, amikor azt állította, csak ő képes megvédeni az országot a háborútól, a gazdaságot a válságtól, de most „szembejön velünk a valóság és mélyen a szemünkbe néz". 

Novák Katalint felszólították, hogy kérjen normakontrollt, vagy küldje vissza az Országgyűlésnek ezt a törvényt – mondta Gelencsér, hozzátéve: annyira elkapkodott volt a javaslat, hogy a benyújtás után néhány órával módosítani kellett helyesírási hibák miatt. „Ne írd alá Kata!" - kezdte skandálni a politikus, majd a tüntetők is csatlakoztak hozzá.

Nem sokkal este 7 után bejelentették a hivatalos tüntetés végét, de a tömegben páran arra buzdították a tüntetőket, hogy foglalják el a Nyugati teret. Nem sokkal később a tüntetők egy része elindult a Nyugati tér felé.

A Mérce élő közvetítése

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2417882497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása