He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ingyen utazás a magyar fiataloknak: így lehet jelentkezni az európai élményekért

2022.07.02. 07:21 guma

Közel ezer fiatal utazhatja ingyen körbe Európát vonattal.

Az eredeti kvótához képest 215 vonatbérlettel több jut a magyar fiataloknak a DiscoverEU most lezárult pályázati fordulójában - közölte Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője, a DiscoverEU-program mentora szerdán.

A szocialista politikus a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarországon sokszoros volt a túljelentkezés a 18 évesek ingyenes utazási lehetőségére, míg voltak olyan tagállamok, ahol nem jelentkezett elég fiatal a kvóta szerint kiosztható bérletekre. Az Európai Bizottsággal megegyeztek abban, hogy a fel nem használt jegyeket a túljelentkező tagállamok között osztják el, így Magyarországon összesen 958 fiatal élhet idén nyáron ezzel az utazási lehetőséggel.

Kedvezményekkel is jár az ingyenes utazás

Megjegyezte, az elmúlt években 165 ezer 18 éves utazhatta körbe ingyenesen Európát; Magyarországról eddig összesen több mint húszezren nyújtottak be pályázatot, közülük több mint négyezren bérlethez is jutottak. Az EP-képviselő arra kérte a kormányt és az önkormányzatokat, hogy támogassák a program minél szélesebb megvalósítását. Ha beletennének egy kis pluszpénzt, akkor akár szállástámogatást vagy költőpénzt is adni lehetne a győztes magyar pályázóknak - vetette fel Ujhelyi István.

fiatalok-utazás2
Fotó: AleksandarNakic / Getty Images Hungary

Kitért arra is, Európa számos városában külön kedvezményeket kapnak bizonyos belépőkből és szolgáltatásokból azok a fiatalok, akik a DiscoverEU program nyertes pályázóiként járnak a városban. 

Ujhelyi István felhívta a figyelmet arra, hogy ősszel jön a program következő fordulója. A most zárult pályázati fordulóba azok a fiatalok jelentkezhettek, akik az Erasmus+ programban részt vevő országok - köztük Magyarország - valamelyikében élnek, és 2003. július 1. és 2004. június 30. között születtek.

8 gyönyörű európai város, ahova elvisz a MÁV

A csodás európai városokba közvetlen vonattal is eljuthatsz.

https://femina.hu/utazas/europai-varosok-vonattal/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6217863371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.07.02. 16:30:58

Ez nagyon jó dolog. Annak idején interraillel mentünk, mindig éjszakai vonatokon, hogy kispóroljuk a szállást. A fiaméknak már nehezebb volt egész éjszakás vonatokat találni, felgyorsult a világ. Ők is vonatoztak Koppenhágától Sevilláig.
A baj az, hogy azok a fiatalok, akikben van elég vagányság az ilyen utak megszervezésére, marad vagányság az európai - nem magyar - élet kialakítására is.

Én mindenkit kiküldenék körbenézni, talán kevesebb lenne az orosz propagandát benyelő.

guma 2022.07.02. 16:59:45

@habakuk000:

két éve az első lehetőségnél, mindenkit "riasztottam".

az unokám barátaival egy nagyon komoly utat tudtak megszervezni, és megvalósitani.
Németország, Franciaország, Spanyol, Portugália, stb...- emlékeik szerint, menet közben is, pl erdőtűz miatt könnyedén váltottak útvonalat.
nagyon élvezték az egész utat, sok élménnyel lettek gazdagabbak.

igazán szurkolok, hogy minél többen tudják vállalni és a kvótát felhasználni...
süti beállítások módosítása