He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A tegnapi nap szava: FŐISPÁN – lapszemle

2022.06.22. 10:25 guma

Főispánokká nevezhetik át a kormánymegbízottakat

Ha ezt egy Semjén vagy valamelyik másik salátabáró javasolja, az ember röhög egyet, de amikor mindezt Varga Mihály teszi a “Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról” című dolgozatban, akkor megfordul az ember fejében, hogy nem csak a franciák lapátolnak a vízesés fel

Vármegyék lesznek a megyékből

Ugyanaz az emelet, csak másik ajtó, és az van kiírva rá, hogy KOCSIS MÁTÉ.

“Remélem, hogy a józan ész az érzelmeket felülírja”

– mondta a vármegyés ötletről Lázár János 2011-ben.

Eldőlt: államosítják a Vörösmarty és a Széchenyi teret

A főispános salátatörvényben többek között megbújik a főváros négy belvárosi közterének államosításáról szóló jogszabály is, ami szemérmesen az „egyes budapesti ingatlanokat érintő feladat- és hatáskör átruházásról” cím alatt fut.

Nagyvonalú fizetésemelést kaptak a Paks II. vezetői

Várnagyok? Királybírók?

Mindeközben:

Kemény idők jönnek a kultúrában és az innovációban

“Nem egy technokrata közgazdászt láttunk, aki egykor a Matávot, a Molt, a T-Mobile-t vezette, hanem egy bölcsészt, aki vagy saját magát idézte gyakran, vagy Szókratészt és Arisztotelészt. Ha ebben a cikkben mégis talál néhány konkrétumot, az csak annak köszönhető, hogy mi kimagoztuk azokat a hosszú és csapongó beszédfolyamból.”

Már üzemelnie kellene az Orbán-kormány által milliárdokért megvett trieszti kikötőnek, de még egy csónak sincs a láthatáron

Most tehát az a baj, hogy nincs tengeri kikötőnk, három évvel ezelőtt azonban éppen azzal büszkélkedett el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy Magyarország egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vásárolt meg Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében.

5,3 milliárd forintba kerül egy felcsúti gól a magyar futballválogatottban

Ha azt nézzük, hogy a 70 milliárdból 4, azaz négy labdarúgót sikerült adni Felcsútnak a válogatott számára, akkor az azt jelenti, a magyar adófizetők minden 17,5 milliárdja után „kapnak” egy játékost a nemzeti csapatba.

Duplázódnak az alkalmi munkák adóterhei

Ha egy mezőgazdasági idénymunkás után eddig 500 forintot fizetett naponta az őstermelő, most majd 1000-et kell, de az építkezéseken is lesz duplázás, 1000 forint helyett 2000 forint lehet a napi adó.

Pert nyert a Jobbik az MTI-vel szemben

A bíróság jogerős ítélete szerint az állami hírügynökség jogsértést valósított meg, amikor cenzúrát gyakorolt az ellenzéki párt egyik tavalyi közleménye kapcsán. (Jöhet a többi.)

Elhallgatta a közmédia, hogy Orbán török barátja avatta fel Gül Baba szobrát Isztambulban

Kihagyta Orbán Viktor török barátjának, Adnan Polatnak a nevét egy június 9-i rendezvényről szóló tudósításból a Magyar Távirati Iroda (MTI) és a közszolgálati televízió weboldala. A miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársaként is ismert nagyvállalkozó Isztambulban avatott parkot, utcát és egy szobrot az egykor Budán meghalt török méltóság, Gül Baba emlékére.

Több száz milliárd forintot küld Brüsszel a kormánynak Ukrajna miatt

Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró (mintegy 442,37 milliárd forint) összegű magyar programot hagyott jóvá, amely az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben ágazatokon átívelően támogatja a vállalkozásokat.

Mészáros Lőrinc üzlettársa tisztíthatja meg a Holt-Tiszát

Van egy elképzelésünk, hova jutnak a fentebb említett eus pénzek…

Orbán Viktor mellett még hat másik európai politikusnak telefonált kedden az ukrán elnök

Zelenszkij éjszakai videós összefoglalójában elmondta: megköszönte a politikusoknak, hogy támogatják Ukrajna integrációs törekvéseit, emellett hangsúlyozta, hogy mielőbb szükség van az Oroszország elleni hetedik szankciós csomag bevezetésére.

Nem árulja el a Pegasus gyártója, hogyan került a kémprogram a magyar és a lengyel kormány kezébe

Chaim Gelfand, a vállalat jogtanácsosa nem felelt arra (sem), hogy milyen alapon adták el a kíberfegyvert az évek óta európai jogállamisági eljárás alatt álló Magyarországnak. Annyit azonban elárult, hogy van olyan kormány, amelynek a mai tudásuk alapján már nem adnák el a Pegasust.

 

Hamarosan megkezdődik a tömeges mozgósítás Oroszországban

A Kreml szegényebb régiókban toboroz embereket, hogy Ukrajnában harcoljanak. 

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr317864059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása