He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

2022.06.14. 04:45 guma

Fokhagyma – WikipédiaA fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hiszen számos étel alapízéhez járul hozzá. Nem kell azonban folyamatosan boltba járnunk azért, hogy friss alapanyagot tehessünk a vacsorába, egyetlen trükkel ugyanis folyamatosan biztosítani tudjuk ezt magunk számára.

Az első lépés a fokhagyma csíráztatása, ami nagyon könnyen kivitelezhető. Nincs más dolgunk, minthogy a fokhagymáról lehúzzuk a külső héját, szabaddá téve a gerezdeket, majd éles késsel vágjuk le mindegyik hegyét.

Ezt követően a fokhagyma alját vízbe helyezzük, hogy már másnapra elkezdjenek nőni apró gyökerei.

Néhány nap múlva zöld hajtásokra lehetünk figyelmesek, egy hét elteltével pedig át is ültethetjük őket. Fontos, hogy a gerezdeket elválasszuk egymástól és

olyan területre ültessük, ahol tápanyagban gazdag talajban, sok napsütés mellett növekedhet.

Az ültetés során törekedjünk arra, hogy a gerezdeket legalább öt centiméteres talaj borítsa. Néhány hét elteltével pedig már ki is húzhatjuk frissen termesztett, hazai fokhagymánkat, hogy aztán esszenciális aromáival tökéletessé varázsolja vacsoránkat.

https://roadster.hu/fokhagyma-ujratermesztese/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2217845083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása