He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szakértő: mégis lesz internetadó, csak másképp fogják hívni

2022.06.09. 06:20 guma

Szakértői és kormányzati számítások szerint hozzávetőleg 40 milliárd forintnyi extra befizetést vár a költségvetésbe a távközlési cégektől a kormány.

Az extraprofit adó számítási alapja az cégek éves korrigált árbevétele, levonva belőle a készülékértékesítésekből származó bevételt. A különböző szektorokat érintő elvonások a szombati kormányülést követően, pünkösd vasárnap jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Ami marad, az leegyszerűsítve a szolgáltatásokból – internet, mobiltelefon-vonal és egyéb előfizetésekből – származó bevétel lesz: ez képezi az elvonás alapját – magyarázta Nagy Viktor, a Portfolió részvényrovatának vezető elemzője a lap Checklist cimű, naponta megjelenő podcastjában.

Az adást szemléző Blikk szerint kérdésre válaszolva, az elemző kifejtette azt is, hogy lényegében ez egyfajta – 2014-ben már bevezetni tervezett – netadóként is felfogható.

Hozzátette azt is: nehezen tudja elképzelni, hogy az ezzel kapcsolatos bevételkiesést a távközlési cégek nem próbálják meg valamilyen burkolt, a fogyasztókat érintő áremeléssel ellensúlyozni, annál is inkább, mivel már most látszik, hogy a nagy cégek üzleti terveik módosításával reagáltak a kormány intézkedéseire, illetve részvényeik esésére.

A teljes podcast itt hallgatható meg, a témáról az első blokkban esik szó.

https://hirklikk.hu/kozelet/szakerto-megis-lesz-internetado-csak-maskepp-fogjak-hivjak/399211/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2317851137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása