He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Beszakadt a forint Orbán Viktor bejelentése után

2022.05.26. 10:00 guma

Beszakadt a forint Orbán Viktor szerda délutáni bejelentése után. Az euró alig egy óra alatt megközelítette a 400 forintos árfolyamot, míg a dollár 370 forint felett jár.

A forint már azt követően is zuhanni kezdett, hogy Orbán Viktor kora délután közölte: nagy bejelentés várható később. A bejelentés előtt az euró/forint árfolyam 386-nál járt, a bejelentés után viszont egy óra alatt 388-ig szaladt az árfolyam. Később a 389-et is elérte, délután 6 órára azonban megint 388 forintnál olcsóbb volt egy euró. 

Akkor jött Orbán Viktor bejelentése, amelyet követően beszakadt a forint.

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

Elvárják, hogy hozzájáruljanak a védelmi költségekhez.

Este hét órakor már 394 forintnál is drágább volt egy euró.

Vagyis a bejelentés előtti állapothoz képest alig egy óra alatt 6 forinttal drágult az euró. Mindeközben a dollár/forint árfolyam is meghaladta a 390-es határt. 

A 395-ös euróárfolyamot is megközelítette 

19.10 körül a forint esése egy időre megállt, de utána megint zuhanópályára állt a magyar fizetőeszköz, és az euró ára megközelítette a 395-öt forintot is. 19.25-re az euró/forint árfolyam 394,90-nél, a dollár/forint árfolyam pedig 370,27-nél járt.

A Trading View adatai szerint azóta a forint valamelyest erősödött: 19:52-kor az euróval szembeni árfolyam 393,85-nél járt. 

Az idei legnagyobb forintgyengülésre idén március 7-én volt példa, amikor a forint történelmi mélypontot ért el, és rövid ideig egy euróért 400-nál is több forintot kellett fizetni. A magyar kormány tagjai azt a zuhanást az Oroszország elleni szankciókkal magyarázták.

Történelmi mélypont: 400 forint volt egy euró

Szijjártó Péter és Varga Mihály szerint a szankciók miatt szakadt be az árfolyam.

Legutóbb Orbán Viktor parlamenti beiktatásán mondott beszéde volt az, amely megrángatta a forint árfolyamát: akkor a reggeli 385-ös euró/forint árfolyamhoz képest délután már 391 forintot kellett fizetni egy euróért. Azután viszont és most hétfőn az euró/forint árfolyam már 382-nél állt, de az utóbbi napokban megint gyengült a magyar pénznem.

A tőzsdét is megviselte a mai nap

A Portfolio szerint a magyar tőzsdét is megviselte a mai nap: a BUX-index 3,4 százalékos mínuszban fejezte be a szerdai napot.

Ezen belül mind a 4 hazai blue chip árfolyama esett, leginkább az OTP-papírokat szaggatták meg a részvényesek.

A gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatta a bankokat, hogy elveszik az extraprofitot

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatta a Bankszövetség elnökségét, hogy a kormány több ágazati szektor mellett a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött – közölte a miniszter az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint Nagy Márton a Bankszövetség elnöksége előtt kijelentette:

rendkívüli időket élünk, rendkívüli időkben pedig rendkívüli intézkedésekre van szükség.     

Azt mondta, hogy a világ a koronavírus-járvány és az energiaárak soha nem látott mértékű emelkedése miatt egy gazdasági válság küszöbén áll, és eközben Magyarországnak ki kell maradnia a szomszédunkban zajló háborúból, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát is. Ehhez a megfelelő gazdasági mozgásteret  a kormány a közteherviselés kiszélesítésével biztosítja – fogalmazott.

Hozzátette azt is, hogy a kormány tagjai megállapították: a hazai bankszektor eredményesen működik, a bankok a jegybanki kamatok emelkedése és a lakossági betéti kamatok alacsonyan tartása miatt kimagasló nyereségre, extraprofitra tesznek szert. Ezért döntöttek úgy, hogy ennek az extraprofitnak egy részét átmeneti jelleggel, két évig elveszik. 

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

https://index.hu/gazdasag/2022/05/25/forint-arfolyam-euro-dollar-orban-viktor-bejelentes/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7817840727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2022.05.26. 17:01:38

Jól van, b+. Kúrjad szét a gazdaságot. Ami a csövön kifér. A szocializmus is így baszódott meg, reméljük te is így fogsz.

guma 2022.05.26. 20:40:31

@s:

a magyar boltoktól semmit nem von el, de megvágja a többit. a repjegyekhez 10-15 eurót csapnak, de minden milliárdusunk (pl kaszinók, stb) bezsebelheti a közpénzek hozadékát...

s 2022.05.26. 22:42:26

@guma: Az emberek nagyrészt multiktól vásárolnak. Tudom. Aldi, Tesco, Auchan, Spar, Lidl, Penny. Az ok világos. Olcsóbban lehet friss dolgokat kapni nagyobb választékban. Ez a mennyiségből eredő hatékonyság. Egy magyar kisbolt erre sosem lesz képes. Tehát orbán szarakodását végül az átlag fogyasztó sínyli meg. Vehet drágán, gyengébb minőséget, kisebb választékból. Ez a nem működő szocializmus, ami egyszer már tönkrement. Minek ezt eljátszani ismét?

jaegtoer 2022.05.26. 23:24:48

@s: de hát megmondta: nem a rendszerrel volt baja, hanem az emberekkel:)

s 2022.05.26. 23:58:51

@jaegtoer: A hülyegyerek azt hiszi, hogy ha a szocialista berendezkedés nem ment kádárnak, akkor majd neki sikerülni fog. Nem fog. Maga a rendszer rohad. Pedig nekik jól ment abban az időben is, mert a faterja követ bányászott a komcsiknak. Csak a forradalmár fia többet akart. Nem véletlenül baszta pofán apuka annyiszor. Fosott az öreg, hogy azt is elveszítik amijük van. Erre a fiacskája megvénülve visszaállította azt a rendszert, amihez mindannyían hozzászoktak. Most ő a kádárjános, köldökig behajolva brezsnyev (akarom mondani putyin) végbelébe. Valami kibaszott nagy dolog készül. Olyasmi, mint amikor a Szovjetúnió hipp-hopp szétkúródott. Az Orosz birodalomnak most lesz vége. Ez a faszkirály orbán meg nem tudja kitalálni, hogy melyik a jó oldal, ahova állnia kellene, pedig kórusban üvölti neki mindenki. Ettől simán agyfaszt kapok. Az I. háborút elbasztuk, mert hát akkor nem sokat tehettünk. A II. háborúban nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, de mi azt is elbasztuk. A III. háborúban, amikor teljesen világos, hogy mit kellene csinálni, nos mi azt is simán elbasszuk, mert egy agybeteg parasztfiú lett a miniszterelnök, immár a jó ég tudja hányadszor. Az ugye háromból három. Mit lehet erre mondani?

"Bal sors akit régen tép,"

Ismerős, nem?

guma 2022.05.27. 19:09:01

@s:

@jaegtoer:

"Miért azokat kell megint szívatni, akik működtetik, nem pedig széthordják ezt a banánköztársaságot?"

kolozsvaros.com/2022/05/27/miert-azokat-kell-megint-szivatni-akik-mukodtetik-nem-pedig-szethordjak-ezt-a-banankoztarsasagot/

s 2022.05.28. 00:22:10

@guma: Ez az úgynevezett eredeti tőkefelhalmozás. Kettő baj van vele: egyrészt nem eredeti, mert már játszották ezt annak idején a Vadnyugaton, másrészt lófasz lesz itt, nem tőke. Legfeljebb aprópénz. Ahonnan pénzt lehetne elvenni, - ha már erre van szükség - az pl. a mol, amelyik olcsón kapja az oroszoktól az olajat, és piaci áron értékesíti. Valamint a kaszinók, mert ott olyan pénzeket basznak el, ami nyilván nem kenyérre kell. Ha valahol van extraprofit, hát akkor ezeken a helyeken biztosan van. Csakhát itt orbán jóemberei ülnek, velük bizonyára nem fog kibaszni. A másik szigorúan elméleti lehetőség, hogy csatlakozunk az európai ügyészséghez, bár ez a lopás teljes lehetetlenné válását eredményezné, ezért erre gondolniuk sem szabad. Pedig akkor tonnaszám jönne a lóvé, viszont nem az ő zsebükben kötne ki végül. Maradtunk tehát mi, akik kifizetik a számlát. Ugye április harmadikán erre szavaztak a népek, tehát tessék boldog mosollyal a kasszához fáradni, és kicsengetni az összeget.
Volna persze más megoldás, de polgári neveltetésem visszatart attól, hogy ezeket a gondolatokat részletesen kifejtsem még egy ennyire szűk körben is. A dolog lényege, hogy nem minden termék ára emelkedik drasztikusan. Például

photoline.hu/id/18860-Natur-hatasu-kotel--vizallo-folyometerre--10-mm

Ez csak egy ötlet persze, ha túl hosszúnak tűnne az idő a következő 2/3-ig.
süti beállítások módosítása