He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Két vélemény + a poén!

2022.05.22. 04:04 guma

Rezeda: Orbán szintet lépett

Szélsőjobboldali dzsemborit rendezett magának Orbán Viktor, hogy ne érezze magát annyira egyedül a világban. Meg kellett felelnie a meghívottak szellemiségének, így náci dumát böfögött fel a nyugatról fenyegető kommunizmussal, amivel igazából nem is foglalkoznánk. És nem azért, mert meghajtanánk fejünket nagysága előtt azzal az alázattal, kik vagyunk mi, akik nem vagyunk méltók, hogy hajlékunkba jöjjön, hanem, mert rég tudjuk, hülye ez. Így, ilyen egyszerűen.

Valamint kellően aljas is. Úgyhogy azt a tizenkét pontot, amivel jellemezte a kommunisták, liberálisok, sorosok eltaposását és kibelezését, nem is vizsgálnánk, mivel minek, amikor a saját bőrünkön érezzük, sokkal inkább elejtett oldalszavakból következtetünk arra, emberünk honnan jött, hol van, és hová megy. Ha iszonyodva nevetni akarunk mostanság, akkor sorsunkban, a közegben, amelyben élnünk adatik, módszeresen fedezhetjük fel Pelikán gátőr kies világát.

Az ő kalandjait az ideológia és a terror útvesztőiben, azt a világot, amit nem ért. És hiába Virág elvtárs jó szándékú felvilágosító munkája a nemzetközi helyzet fokozódásáról és egyéb nyalánkságokról, emlékszünk, hogy Pelikán föl nem foghatja, ki a gyanús, amikor nem gyanús, vagy egyáltalán mi az isten is van, szó szerint: „Az a gyanús, ami nem gyanús. Az atyaúristen, az se érti!” Emlékszünk erre polgártársak, s hogy eszünkbe jutott újólag, annak oka van.

Az pedig, hogy tegnap Orbán Viktor is idáig jutott, amikor előadásában elkezdte forszírozni ezt a vonalat, és hasonlókkal örvendeztette meg elgyötört szívünket:

Az a gyanús, ha valaki külföldön nem szalonképtelen”.

Tehát Orbán felől nézvést az a gyanús, aki külföldön nem gyanús, mi viszont Pelikán gátőrrel ellentétben nem sóhajtunk fel magunkat megadva, hogy „az atyaúristen se érti”, mert sokkal inkább dehogynem, illetve nagyon is, sőt alaposan.

Lefordíthatnánk ezt trottyos gatyára is, hogy valaki bumfordian jár kel a civilizált világban, prosztó módon bukik rá hölgyek kezére és karjaira, a világmegváltó vakcina előállítását a préshurka receptjéhez hasonlítja és szevaszröfi köszöntéssel néz be az ólajtón, akkor ő nem gyanús. Minden más ellenben az. Másfelől, ha valaki nyalja az oroszok valagát, szét akarja verni az Uniót, amit pénzkiadó automatának tart, és diktatúrát épít a hazájában, s emiatt szalonképtelen, akkor ő nem gyanús.

Ha és ellenben jogállamról hablatyol, demokráciáról vonyít, és azt tutulja, nem komilfó lopni, akkor ő a kinti ellenséges világban nem szalonképtelen, viszont ezzel szemben Orbán szemében emiatt gyanússá válik, aminek két folyománya van. Az egyik, hogy tanúja vagyunk a hatalom bezárkózásának, amellyel kijelöli a birodalmon belül elvárt eszméket és az ennek megfelelő viselkedési módot, a másik pedig azok megjelölése és ellenséggé bélyegzése, akik ennek az elvárásnak nem felelnek meg.

Nevetségesnek indul, és előadásmódjában az is, tartalmában azonban elborzasztó, amikor Orbán egy mondattal tesz ellenséggé mindenkit, aki rajta, illetve rajtuk kívül áll, tehát még egyszer:

Az a gyanús, ha valaki külföldön nem szalonképtelen”.

Íme, hölgyeim és uraim, a diktatúra foglalata, ami nem egyebet mond, mint azt, aki kicsit is európaiul gondolkozik, az a haza ellensége, és innen nézvést is elértünk Pelikán gátőr világába, ahol a statuálás a lényeg.

Hogy ez mennyire lesz vagy nem lesz, a jövő zenéje, amikor eldől, a NER konszolidálódik-e vagy sem. Miután mindent megszereztek és eltapostak, maguk alá gyűrték az egész elcseszett országot, azt hihetnők, hogy kicsit visszavesznek a tempóból, kevesebbet lopnak és vicsorognak, ám mivel a NER egy feudálfasiszta kommunizmus, jellegéből fakadóan új és még újabb ellenségekre van szüksége, mert ezek nélkül megszűnne létezni.

A kormány mint harcosok klubja, ugye, és a többi.

Mondhatnánk azt, hogy ezt is tudtuk, mint ahogyan így is van. Ámde azért eleddig csak egyes rétegek, filozófusok, bölcsészek, buzik voltak kijelölve a gyűlölet tárgyává, most azonban mindenki, aki nem tapsol velük együtt ütemesen. Az történt, hogy lehet, maga sem vette észre, mert a mélyében mindig is ez volt, de kommunikációjában Orbán mindenképpen szintet lépett.

Aki nincs velük, az nincs.

Aki gondolkodik, gyanús, aki szalonképes odakint, annak nincs helye idebent. Ezt mondta nekünk Orbán.

 

Fotó: MTI

Szerző: Rezeda
Forrás: Rezeda világa

Az amerikai konzervatívok számára Magyarország a polkorrektség-ellenesek paradicsoma

A cikk tegnap született! (megjelent: 2022/05/20)

Csütörtökön kezdődik Budapesten a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC), a világ konzervatívjainak egyik legjelentősebb rendezvényének tanácskozása, és a fő szónok Orbán Viktor lesz, aki ellenőrzése alá vonta a demokratikus intézményeket, és támadja a kisebbségeket – állapította meg az amerikai közszolgálati rádió kommentárjában.

Furcsának tűnhet, hogy ugyan a nacionalista konzervatív szervezet, amely Donald Trumphoz és az America First politikájához köthető, ezúttal azonban a vezérszónok Orbán Viktor magyar miniszterelnök lesz, akit az amerikai konzervatív értelmiségiek, mint Rod Dreher, vagy Tucker Carlson hősnek tekintenek.

Orbán Viktort általában fehér etno-nacionalista, tekintélyelvű politikusnak tekintik, aki élesen szembehelyezkedett a muzulmánok bevándorlásával és korlátozza az LGBTQ emberek jogait. Sok amerikai konzervatív mégis afféle polkorrektség-ellenes paradicsomnak látja Orbán Viktor Magyarországát. Állítása alátámasztására a szerző a tavaly Budapesten járt Tucker Carlsont és Rod Drehert is idézte.

Matt Schlapp, a CPAC elnöke szerint Orbánban és Magyarországon sok csodálnivaló van:

Orbán a magáévá tette a magyarok keresztény örökségét, és jó dolog, ha keresztény társadalmak a kormányban az értékeik tükröződését akarják látni.

A szerző szerint nem csoda, hogy Orbán Viktor Trumpnak is az egyik kedvenc külföldi vezetője. Idézte az adás Kim Lane Scheppele-t, a Princeton-egyetem Magyarországgal foglalkozó alkotmányjogászát, szociológust, aki szerint Trump kapcsolata Orbánnal más, mint amilyen általában szokott lenni egy amerikai vezetőnek egy külföldivel. A demokráciával foglalkozó, annak helyzetét rangsoroló minden szervezet egyetért abban, hogy Magyarország már nem demokrácia.

„Az Egyesült Államoknak pedig még nem volt olyan elnöke, aki jó haverságban lett volna egy diktátorral” – mondta a professzor.

A cikk írója felidézte azt is, hogy hogyan dicsőítette Trump Orbán Viktort, amikor 2019-ben meghívta az Ovális Irodába. A szerző szerint jelenleg mind az amerikai konzervatívokat, mind a magyar politikát kulturális kérdések foglalkoztatják, mint a bevándorlás, a genderidentitás és a terhesség-megszakítás. Scheppele úgy látja, hogy Magyarországon a kulturális háború van a felszínen, míg az autokrácia kiépítése közvetlenül alatta folyik.

„Minden kulturális összecsapást arra használtak fel, hogy leplezzék ezekkel a tényt: Orbán szűkíti a demokratikus teret. Ezt pedig mindenekelőtt a választási jogszabályok megváltoztatásával teszi, és azzal, hogy az ellenőrzése alá vont minden olyan testületet, amely nemet mondhatna neki” – mondta Scheppele.

A szerző rámutatott, hogy Orbán a saját embereivel töltötte fel a bíróságokat és az országban a sajtót is az Orbán iránt lojális emberek tartják a kezükben. Ezt azonban Matt Schlapp CPAC-elnök az amerikai fősodor sajtó elleni támadással intézi el.

„Voltak a sajtóval kapcsolatos vádak Magyarországon, és másutt is, de szerintem itt Amerikában is ezekkel a problémákkal küzdünk, és semmi jogunk ítélkezni arról, hogy mások mit tesznek a sajtóval” – mondta Schlapp.

Scheppele szerint Magyarország lett a „Tegyük újra naggyá Amerikát” politika (MAGA) vezető modelljévé lett.

„Ez azt mondja nekünk az amerikai Republikánus Pártról, hogy látja: nincs egyedül, vannak nemzetközi modellek, amelyektől tanulhat. Orbán tökélyre fejlesztette, hogy hogyan lehet a hatalomban tartani, újra megválasztatni olyan vezetőket, akiknek egyáltalán nem a demokrácia fenntartása a célja, hanem éppen ennek az ellenkezője, vagyis, hogy a hatalmat örökre egy szűk csoport kezében tartsa. Ha az ember ma ezt a kérdést felveti az Egyesült Államokban, az emberek nem azt mondják automatikusan, hogy ez rossz ötlet” – mondta a professzor.

Az olyan konzervatívnak tartott vezetők számára, mint Rod Dreher, nem hogy rossz ötlet, amit Orbán csinál, hanem egyenesen létszükséglet.

„Mi itt most társadalmi katasztrófát élünk át gender-kavarodásssal és transz-genderizmussal. Orbán Viktor meg akarja menteni a nemzetét ettől az ideológiai méregtől, és nem habozik ehhez felhasználni az állam hatalmát, még akkor sem, ha ez sértheti a liberalizmus szellemét” – mondta Dreher.

A cikk szerzője rámutatott:

„Itt a kis l-lel írandó liberalizmusról van szó, mivel egy demokráciában vannak fékek és ellensúlyok, és tolerancia van a sokszínűséggel, a hátterekkel és véleményekkel szemben. Amikor a CPAC Magyarországra megy, akkor Dreher szerint a részvevők azt láthatják majd, hogy mit tud elérni egy nacionalista konzervatív kormány. Tehát akár Trumptól, Tucker Carlsontól, vagy a CPAC-tól érkezik az üzenet, a lényege az, hogy a konzervatív aktivisták sokat tanulhatnak egy olyan vállaltan illiberális vezetőtől, mint Orbán”.

Fotó: MTI

https://huppa.hu/az-amerikai-konzervativok-szamara-magyarorszag-a-polkorrektseg-ellenesek-paradicsoma/

Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs és Matt Schlapp, az American Conservative Union elnökének társaságában érkezik a konferenciára – Fotó: Alapjogokért Központ / Facebook

Nem engedték be számos nagy amerikai lap újságíróját a CPAC Hungaryre

Csütörtök reggel kezdődött a CPAC Hungary konferencia a budapesti Bálna Rendezvényközpontban. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadásáról tudósító újságírók munkája azonban nem a legkönnyebb. A konferenciát magyar részről szervező Alapjogokért Központ ugyanis gyakorlatilag minden sajtóterméket kitiltott az eseményről, amely nem a magyar közmédia vagy nem tartozik a KESMA alá.

Az MTI, a közmédia, a Hír TV és egyéb kesmás újságírókat tárt karokkal fogadták a szervezők. Már csak amiatt is fura lett volna, ha nem így történik, mert az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós egyben a KESMA vezetője is.

Sok másik sajtótermék azonban nem járt sikerrel. Ezen leginkább a csak a konferencia miatt ideutazó amerikai újságírók akadtak ki, akik még nem ismerték eléggé a magyar sajtóviszonyokat.

A Vice azt írja, hogy a csütörtök reggel a Bálna előtt megjelent összes amerikai újságírótól megtagadták a belépést, noha azok hónapok óta próbáltak sajtóigazolványokat szerezni a konferenciára.

A Vice-on kívül a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is elküldték, annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az „igazi” CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy ezek az újságírók be fognak jutni a konferenciára. Az ACU vezetői a helyszínen az Alapjogokért Központot okolták a belépés megtagadásáért.

Rajtuk kívül a Telex információi szerint a Reuters, valamint a Guardian és az Associated Press újságírói is hiába próbáltak sajtós belépési engedélyt szerezni, és bejutni az eseményre. A „nyugati sajtó” képviselői közül egyedül az AFP fotósának sikerült bejutnia értesüléseink szerint.

Az egyetlen vigasz az volt, hogy az Alapjogokért Központ közvetítette az interneten a konferenciát, így mi is be tudtunk számolni a fontosabb eseményekről a nap folyamán.

A nap legfontosabb beszédét Orbán Viktor mondta, többek között megosztotta sikerének 12 pontos receptjét is, amiről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Ebben a cikkünkben a konferencia legnevesebb külföldi vendégeinek felszólalásait, köztük az esemény egyik sztárvendégeként beharangozott Tucker Carlson mindössze 40 másodperces videóüzenetét foglaltuk össze.

Ezenkívül videós stábunk a helyszínen is próbálta kérdezni az érkező vendégeket, több-kevesebb sikerrel.

https://telex.hu/belfold/2022/05/19/belfold-kulfold-cpac-hungary-cpac-sajto-sajtoszabadsag

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4517836559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.05.23. 08:07:22

A legjobb mikor a vérnarancsok számonkérik a szólásszabadságot és a kiegyensúlyozott információ áramlást.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.23. 16:24:17

@BiG74 Bodri:

Nekem az teccik, hogy komolyan is gondolják. Ami önmagában nem baj, csak sokan erre évek múlva jönnek rá.

guma 2022.05.24. 11:18:37

@BiG74 Bodri:

„Nem akarunk olyan Európát, ahol gyámság alá helyeznek, a szabadságot korlátozzák és nem kiteljesítik... ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával... ahol kettős mércét használnak, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelni a nagyobbat.”

Orbán Viktor, Európai Parlament, 2013 július 2.
süti beállítások módosítása