He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Az elmúlt 250 év híreit olvashatja az Arcanumon, most ingyen!

2022.05.15. 07:50 guma

Itt minden újságot megtalál Kossuth Hírlapjától a mai napi- és hetilapokig

A legnagyobb magyar sajtóadatbázis ma éjfélig előfizetés nélkül elérhető. Böngésszen a 36 millió oldalnyi archívumban, keressen rá a nevére vagy kutasson a felmenői után! A mesterséges intelligencia a fotó alapján is megtalálja.

Szeretné tudni, mi történt születése napján vagy egyszerűen csak rajong a történelemért? Az elmúlt évszázadok újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. Kereshetünk napi- vagy hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban is. Ma szabadon nézelődhet, regisztráció után ingyen letöltheti az oldalakat.

Az Arcanum adatbázisa bárhonnan, bármilyen eszközről végiglapozható

Rákereshet konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint tovább szűkíteni. A rendelkezésre álló összes oldalt lementheti, a szövegeket külön kimásolhatja, amelyeket aztán könnyedén szerkeszthet, nem kell a képformátummal bajlódni.

Az Arcanum keresőjét ide kattintva lehet kipróbálni!

1

Átnézheti a napi sajtót és a tudományos folyóiratokat

Időutazóként szörfözhet az újságok oldalain, mintha a nyomtatott kiadványt tartaná a kezében. Nosztalgiázzon kedvére a Pajtás, Ludas Matyi, IM számaiban. A több ezer újság címe a Teljes címlistában érhető el akár témakörök szerint is.

Találja meg a saját fotóját!

Az adatbázis a fényképek között mesterséges intelligenciával keres. Ha szeretné megnézni, szerepel-e valamelyik lapban, töltsön fel egy fotót, és a rendszer listázza a hasonló arcokat. Van esetleg egy fénykép, de nem tudja, kit ábrázol? Erre is választ kaphat. A sajtófotók és az illusztrációk között szintén keres a rendszer, ráadásul a csoportképeket, vagy a metszeteket is képes feldolgozni. A megtalált képpel újabb keresést indíthat, így egyre pontosabb találati listát kap.

Az Arcanum arckeresőjét ide kattintva lehet kipróbálni!

2

Egyetlen hátránya, hogy nem lehet megunni

Felhasználóink visszajelzései mindig nagy örömmel töltenek el minket. Bízunk benne, hogy Ön is elégedett lesz szolgáltatásunkkal.

"Engem nem vezérelt más, csak a kíváncsiság, úgy jártam mint gyermekkoromban az édességboltban. Ezt nem lehet abbahagyni. Fantasztikus élmény, köszönöm."

“Aki szeret kutatni, annak igazán remek. Ilyen bő tartalmú adatbázist nem is ismerek mást.”

“Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, rengeteg örömet okoztam a családomnak hogy régi dolgokat megtaláltam nekik.”

“Nagy örömmel látom viszont fiatalkorom folyóiratait a neten. Gratulálok a munkájukhoz, jól áttekinthető, könnyen kereshető, egyszerűen szuper!”

“Rendkívül meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal, ami szinte egyedülálló a tartalom bősége, és a keresés gyors pontossága tekintetében is.”

Az Arcanum előnyei:

  • Bárhonnan, bármikor hozzáférhetünk a tartalmakhoz, nem kell könyvtárról könyvtárra járni.
  • A bibliográfiai adatok mellett a teljes szövegben lehet keresni, így sokkal több információhoz juthatunk hozzá azonnal.
  • Napilapokban és közlönyökben kereshetünk, ami egy hagyományos könyvtárban sokkal nehezebb.
  • A találati listákon keresztül könnyen átlátjuk egy-egy téma teljes szakirodalmát
  • Egyszerűen és gyorsan tudunk kimásolni, lementeni szövegrészeket, a hozzájuk tartozó pontos hivatkozásokkal együtt.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
https://index.hu/info/2022/02/11/az-elmult-250-ev-hireit-olvashatja-az-arcanumon-most-ingyen-/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6517827893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása