He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ne feled hogyan félelmitett meg még gyerekeket is a fidesz "hadsereg"

2022.04.20. 07:45 guma

Kindlovits Máté, Kubatov titkára és a valtonosok.

Ez a különbség, ha Magyarországon élsz, és nem Franciaországban

„Le a köztársasággal!”

Ezt kiabálta oda valaki pár napja Macronnak egy strasbourgi kampányeseményen, amire a francia elnök így reagált: „Kiabálhatsz, hogy le a köztársasággal, ami szerintem abszurd, de megteheted. Ez a különbség akkor, ha Franciaországban, Strasbourgban élsz és nem Magyarországon.”

Magyarország negatív példaként való emlegetése már-már megszokott a nyugati világban, van, amikor alappal, van amikor anélkül. Ráadásul Emmanuel Macronnak egyéb oka is lehetett, hogy odabökjön az egyetlen illiberális európai országnak. Ugyanis ellenfele, Marnie Le Pen elnökválasztási kampányát már nem Putyin, hanem részben a Mészáros-féle MKB finanszírozza 4,1 milliárd forintos hitellel. (Micsoda külföldről fizetett durva beavatkozás ez egy másik ország belügyeibe, választási kampányába, szuverenitásába!)

Macron beszólását kivételesen szó nélkül hagyta a magyar diplomácia, nyilván csuriban vannak, és várják az elnökválasztás második fordulóját. Egy embernek volt bátorsága felvenni az odadobott kesztyűt. Németh Balázs, a pártszolgálati televízió mindig buzgón túlteljesítő bemondója, elérkezettnek látta az időt, hogy figyelmeztesse a francia elnököt: „Legutóbb 2016 tavaszán a Francois Hollande nevű szocialista elnök jelentette ki, hogy nem szeretne Magyarországon élni. Hollande az utóbbi évtizedek talán legszánalmasabb elnöki ciklusát produkálta Franciaországban, hatalmasat bukott. Nehogy Macron is így járjon, ha ujjat húz a magyarokkal…”

Ami viszont kevésbé komikus, hogy Macron egyáltalán nem túlzott. Magyarországon tényleg nem teheted meg, hogy csak úgy bekiabálj a miniszterelnöknek. És ami még kevésbé vicces, hogy ez mára teljesen természetes, mindenki elfogadja, hogy ez így van rendjén.

Orbán Viktor a 2022-es választási kampányt és országjárást úgy tolta le, hogy kizárólag alaposan válogatott közönség előtt, a sajtó és a kritikus hangok elől gondosan eldugva lépett fel, így fel sem merülhetett, hogy valaki úgy beszóljon neki, mint Macronnak.

Egyedül a kampányzáró eseményen, Fehérváron lehetett szabadon meghallgatni a miniszterelnököt. Ez már a végső seregszemle volt, amihez nélkülözhetetlen a látványos tömeg.Orbán Viktor beszél a fehérvári kampányzárón

Itt történt, hogy egy csapat tizenéves srác elhatározták, hogy tiltakozásul és nyilván tréfából beszivárognak a hallgatóság közé, és amíg Orbán Viktor beszél, addig ők végig fordítva, fejjel lefelé tartják a Fidesz-táblákat. Tehát nem dobálni, kiabálni, sípolni, dudálni akartak, hanem némán tiltakozni. De nem tehették meg. Kindlovits Máté, Kubatov titkára és a valtonosok.

Éppen csak felemelték a táblákat, amikor Kindlovits Máté, fideszes intéző ember, Kubatov Gábor Fradi-környéki titkára marcona tekintettel eléjük állt, rendre utasította őket, majd rájuk hívta a biztonságiakat. Egy rakás valtonos verőemberrel körbevették a srácokat. Orbán Viktor teljes beszéde alatt, a tömeg közepén állt a csapat befenyített fiatal, akik pirulva tűrték a megaláztatást.

Nem rendőrök, nem TEK-esek, nem hatósági személyek, hanem egyszerűen a Fidesz emberei, mint pártkatonák megakadályozták, hogy pár magyar fiatal közterületen, egy választási kampányban némán kifejezzék nemtetszésüket. Ez a különbség akkor, ha Magyarországon élsz, és nem Franciaországban.

Kindlovits Mátétól különösen faramuci ez a hatalmi szívózás. 2013-ban még az ő részvételével libás akcióval zavarták meg fideszes aktivisták Bajnai Gordon fórumát.

Ungváry Krisztián 2016. október 23.

Nem ez volt az első eset, hogy pórul jártak azok, akik tiltakozni mertek a miniszterelnök beszéde közben. 2016-ban Ungváry Krisztián történészt ütötték meg, mert sípolt a miniszterelnök beszéde közben. 2017-ben a Tusványos fesztiválon egy nőt hátulról a hajánál fogva rántottak el a földre, mert megzavarta Orbán Viktor beszédét. Majd a biztonságiak nem a támadót, hanem a tiltakozót dobták ki a rendezvényről.

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9117809237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.20. 14:16:51

Ez a magyar valóság fidesz módra. No de megszavazták nekünk kétharmaddal, tehát tessenek élvezni, hogy a gyerekeiket alázták. Fidesz módra.

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.20. 15:37:22

Jut eszembe, a múlt hetekben olvastam, hoyg egy iskolában a tanár karjánál fogva. akarata ellenére az igazgatói irodába vezetett egy a diákot, és megvádolták kényszerítéssel. EZMIEZ, ha nem nyilvánosan, több kiskorú személy sérelmére elkövetett kényszerítés?

BiG74 Bodri 2022.04.20. 23:52:58

Egy fideszes mindig örömmel fogadja az ilyen eseményeket, de ha a személyét tizedennyi inzultus éri, akkor véget nem érő nyavajgásba kezd.

guma 2022.04.21. 20:01:37

@látjátok feleim szümtükkel:

@BiG74 Bodri:

a ligetvédők elleni fellépés sem volt semmi...

látjátok feleim szümtükkel 2022.04.22. 10:36:56

Ennek a tetejére hab amit Lázár János mondott:

"a győztesnek nemcsak joga, de felelőssége is, hogy a béke és az együttműködés irányába terelje a dolgokat...jobban kell szeretni a városunkat és a hazánkat, mint amennyire egymást utáljuk."

24.hu/belfold/2022/04/22/lazar-janos-a-gyoztes-felelossege-a-megbekeles/

Ezek szerint eddig haragudtak a fideszben azokra, akik nem rájuk szavaztak? Persze azért ezek adóját is zsebre tették.
süti beállítások módosítása