He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán és Putyin, az igaz férfibarátság

2022.03.14. 06:30 guma

Nincs is szebb két érett férfi mély és őszinte barátságánál. Pláne, ha ezt a barátságot anyagiak is összekötik. A Putyin-Orbán barátság és a közös Nyugat-ellenesség egy tőről fakad. Ez pedig a pénzügyi folyamatok átláthatóságának totális és közös elutasítása. Orbán azért nem híve az euró magyarországi bevezetésének, mert az eurózónában sokkal szigorúbb az elszámolási fegyelem, ott nem lehet ész nélkül dézsmálni az állami és az uniós pénzeket.

A barátság szép példája, amint Orbán közvetve azonnal odaállt orosz kollégája mellé. A világ nyolc éve – Merkel akkor mondta, Putyin egy másik valóságban él – sejti vagy tudja, az orosz államfő szellemileg erősen leépülő-félben van. Mára a tekintetén is látszik. Kebelbarátja azzal tesz hitet mellette, hogy ő is elkezd hülyeségeket beszélni. Olyanokat mond, nem küldünk katonát, fegyvert Ukrajna megsegítésére, de a mások által küldötteket sem engedjük át a magyar-ukrán határon. Az indoklás lenyűgöző és emelkedett. Orbán szerint első a magyar emberek biztonsága. Kádár is ezt mondta 1956 november 4.-én, amikor a szovjeteket behívta. Orbán szerint a fegyverek életeket olthatnak ki, közöttük magyar életeket is. Na, itt vetődik fel a kérdés, tisztán és pontosan látja a helyzetet, vagy elment az esze annak, aki miniszterelnökként ilyeneket állít? Vagy csak egyszerűen minket, magyarokat néz hülyének? Attól tartok, a két állítás kéz a kézben együtt igaz. Nincs a kormányában valaki, aki szólna neki, hogy a miáltalunk küldött fegyverekkel az agresszor oroszokat lőnék – hazájukat védve – az ukrán és kárpátaljai magyar katonák? Persze ilyen éleslátás a honvédelmi államtitkártól nem várható el, de abban reménykedtünk, vannak a kormánynak értelmesebb tagjai is. Hát nincsenek.

No azért nem ilyen ostoba a miniszterelnök. Vannak a megborult lelkek mélyén sokkal racionálisabb, ki nem mondott érvek is. A Putyin elleni pénzügyi és gazdasági szankciók mélyen érintik Orbánt és köreit. A Paks 2 – amely a józan ész szerint soha nem fog megépülni – a maga 12 ezer milliárdra tervezett, soha meg nem térülő költségével, akár megépül, akár nem, aranybánya a NER oligarcháknak. Veszélyben az orosz fejlesztési bank is, ami állam az államban. Ami nem más, mint orosz titkosszolgálati intézmény, oda magyar hatóság a lábát be nem teheti, azt nem ellenőrizheti. Terjeszkedésére jó példa, hogy a Balatont tönkretevő törekvések kiemelkedőjét, a szántódi Balaland nevű beruházást a magyar állam mellett ez a bank finanszírozza.

Ez lett a pávatánc, ez a kettős beszéd eredménye. Bölcs vezérünk belekormányozta magát és országát egy olyan helyzetbe, amiből sem ő, sem mi nem tudunk súlyos presztízsveszteségek nélkül kimászni.

Egyszer már voltunk a nácik melletti utolsó csatlós. Aztán voltunk az internacionalizmus és a megbonthatatlan szovjetbarátság leghűségesebb ápolói. Ennek jegyében 1968-ban a szovjetek oldalán megszálltuk Csehszlovákiát. A KGST és a Varsói szerződés 1990-ben szétesett. Egykori partnereink sorra fordulnak szembe Putyinnal. Mi megint a végsőkig kitartunk. A V4-ek, amit Orbán mindig az EU ellenében használt, megszűnt létezni. A lengyelek Magyarország és Oroszország ellen tüntetnek. A csehek, a horvátok, a szlovákok a lengyelekkel együtt fegyverrel, lőszerrel segítik Ukrajnát az orosz agresszorral szemben, mi meg a határainkon sem engedünk át NATO fegyvereket. Az állami rádió és televízió – kiegészülve a Fidesz sajtóhordáival – kezdhetné a műsorát azzal, gavarity Moszkva, itt Moszkva beszél. Kijev bevételével, hős katonánkkal megvalósítottuk az új szovjet birodalmat, ami tragikus körülmények között 1991-ben szétesett. Az ukrán-magyar alapszerződés 1991 december 6.-i tárgyalásakor mondta Antall József miniszterelnök, a Szovjetunió szétesésével az orosz birodalmi medve nem halt meg, csak alszik. Magyarország létérdeke, hogy ne legyen közvetlen határa az oroszokkal, legyen közöttünk egy pufferállam, Ukrajna. Bölcs, államférfihoz méltó előrelátás volt. A volt munkásőrség fegyvereivel pedig Horvátországot segítettük a balkáni háború idején.

Visszatekintve a múltba, a kérdés a kommunizmus áldozatainak emléknapja árnyékában az, hogy az áldozatok, vagy az agresszorok oldalán állunk. ’56 októbere él a szívünkben, vagy a forradalmat vérbe fojtó Kádárt éltető ’57 május elsejével azonosulunk. Orbán, az oroszok egykori „kiűzője” már döntött, neki ’57 május elseje a kedves, és Kádárt követve védi az agresszort.

Forr és változik a világ. Háború van. A lengyelek és a balti államok már azt vizionálják, ők lesznek az orosz agresszió következő célpontjai. A változásra az értelmes nemzetek értelmes válaszokat adnak. Április harmadikán a világ változásaira mi is választ adhatunk. Az értelmes válasz elsősorban magunknak, másodsorban a világnak, de az is rólunk szól. Az értelmes válaszban még áttételesen sem támogathatjuk az agressziót és az agresszorokat. Az értelmes és tisztességes magyar válaszban nem szerepelhet Orbán Viktor neve.

Nem állítom, hogy Márki Zay Péter az ideális választás. Lehet rá mondani, hogy felkészületlen, majd felkészül. Lehet azzal vádolni, ami nem igaz, nem akar rezsicsökkentést. Én nem akarok rezsicsökkentést, mert az cselédnépnek való. Én tisztességes béreket és nyugdíjakat akarok, amiből a rezsi kifizethető, mert egészséges lelkületű népnek az jár. Arra még nem gondolt senki, hogy a rezsicsökkentés miatt elmaradnak a hálózati karbantartások? Később sokkal nagyobb lesz ezek költsége, amit mi fogunk kifizetni. Márki Zay Péter becsületét azonban senki sem kérdőjelezheti meg, és ez a legfontosabb. Ezért nem mer vele Orbán Viktor vitára kiállni. A becsület és a hazugság vitázna. Nem mondom, hogy az ellenzék a csetlő-botló politikusaival kedves az én lelkemnek. Akad közöttük is, aki lop, de nem intézményesítették és nem emelték törvényerőre a lopást, mint a Fidesz. Be kell látnunk, gyermekeink és unokáink jövője, Magyarország jövője szempontjából ma ők a helyes választás. Komoly a tét, a választás nem egy futballmeccs. Itt nem játékról, hanem életekről, életminőségről, a jövőről, a sorsunkról van szó. Számos olyan embert ismerek, aki azt mondja, tudom, hogy az Orbán rendszer rossz és korrupt. De én a kapcsolataim, meg az éleslátásom miatt valahogy majd csak megúszom. Nem lehet megúszni. Még olyan nagy embereknek sem sikerült, mint Simicska Lajos, Vitézy Tamás, vagy a pénzvilág más fideszes szereplői.

Aki hazája jövőjét nem Európában, hanem a türk nemzetek közösségében képzeli el, szoros viszonyt ápolva Kínával, Oroszországgal és a Lukasenka féle bűnözőkkel, Orbán barátaival, azt remélve, hogy ebből bármiféle haszna lesz, szavazzon a Fideszre. 

Akinek fontos a nemzete, akinek fontos a családja, aki nem akarja, hogy a gyerekei külföldre kényszerüljenek dolgozni, az Márki Zay Péterre szavaz, mert ma ez a felelős magyar döntés. Hallgass a lelkiismeretedre, hallgass az igazságérzetedre, hallgass a józan eszedre és szavazz Márki Zay Péterre!

Ezzel a döntéssel, mint minden döntéssel, egyszer majd el kell számolnunk. Meg lehet próbálni a magyarázkodást! Csak azért voltam az MSZMP, Fidesz (tetszés szerint cserélhető) tagja, mert belülről bomlasztottam a rendszert! De ki fogja ezt elhinni? Tisztességes ember számára világos, gyávaságból, butaságból és megalkuvásból volt ott, aki ott volt. 

Herényi Károly

https://hirklikk.hu/velemeny/orban-es-putyin-az-igaz-ferfibaratsag/394545

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8217772850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása