He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Márki-Zay az orosz nagykövetség előtt: Megrendült egy világrend

2022.02.25. 07:30 guma

Komolyan rendőrökkel kellett védeni egy pártszékházat most?

Az ellenzéki tüntetés után a rendőrök lezárták a Fidesz-székház felé vezető utat

A tüntetők EU-s és ukrán zászlókat akartak lerakni a kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt.

Több ezren vettek részt az ellenzék által szervezett tüntetésen az orosz nagykövetség előtt, hogy az orosz agresszió ellen tiltakozzanak. A 444 élő közvetítésében is látni lehetett, hogy többen ukrán zászlóval érkeztek, és azt skandálták, „ruszkik, haza!”, „Putyin, menj haza!” és „Stop Putin! Stop War!” Külföldi tüntetők is vannak

„Nincs pávatánc” - mondta tudósítónknak a DK-s Vadai Ágnes a tüntetés előtt. Kevesellte Orbán Viktor délelőtti fellépését, szerinte a miniszterelnök nem ítélte el az orosz agressziót, és határozottabban kellene fellépnie. (Orbán délelőtti videójában azt mondta: „elítéljük Oroszország katonai fellépését”.)

Ezután felszólalt:

  • Osváth Zsolt, influenszer
  • Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke
  • Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke
  • Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke
  • Józan László kárpátaljai származású színész
  • Lukács László György, a Jobbik alelnöke
  • Donáth Anna, a Momentum elnöke
  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke és
  • Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölt.
    Osváth Zsolt beszéde elején felidézte a fideszes publicisták mondatait az elmúlt hetekből, amelyek arról szóltak, hogy Oroszország biztosan nem fogja megtámadni Ukrajnát. Mint mondta, ő sem hitte, hogy ilyesmi megtörténhet 2022-ben, azt hitte, leélheti úgy az életét, hogy csak Michael Jackson klipjében találkozik ilyesmivel. „200 kilométerre történik ez a dolog.”

Vadai Ágnes arról beszélt, hogy most már mindenki láthatja, mennyit ér Putyin szava. „Kisgyerekes családok menekülnek óvóhelyekre, pincékbe.” „Ez Vlagyimir Putyin valódi arca”, ez az a hatalom, amihez Orbán Viktor tíz éve dörgölőzik, mondta, mire hangos fújolás volt a válasz.

„Aki egy medvével alszik, ideig-óráig nagyobbnak tűnhet, de sosem tudhatja, mikor eszi meg őt reggelire.”Azt mondta, Orbánnak világossá kell tennie, hogy a kormány elítéli az orosz támadást, az is jó lenne, ha a külügyminiszter hazatérne Bahreinből, és felfüggesztenék Paks 2-t.

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté is a kormányt ostorozta, amiért lekicsinyelte a problémát, és most is arról beszél, hogy agresszió ide vagy oda, továbbra is üzletelni kell Putyinnal. Azt mondta, csak az önellátás jelenthet valódi függetlenséget, erre kell törekedni.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint, ha kormányváltás lesz, azzal az egész EU jól jár. Ezt párhuzamba állította azzal, hogy az új német kormány felfüggesztette az Északi Áramlat 2 engedélyezését, amit szerinte az előző nem tett volna meg.

Felszólalt a Vígszínház kárpátaljai származású színésze, Józan László is. Azt mondta, gyerekkorában békében éltek Ukrajnában. Bízott egy szabad világban, de most nagyon csalódott, és félti a szeretteit.

A jobbikos Lukács László arról beszélt, mindnyájunk kötelessége segíteni a kárpátaljai magyarokat, hiába akar a kormány ellentétet szítani. „Segíteni fogunk azoknak, akik a háború elől menekülnek.”

Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint Orbán nem veszi figyelembe a magyarok akaratát, amikor keleti diktátorokkal barátkozik. A fiatal generáció dolga szerinte, hogy megteremtse az európai egységet, ehhez pedig Orbán bukására van szükség.

Karácsony: Orbán olajozta az Ukrajnát letaroló hatalmi gépezetet

A magyarok ezeréves álma, hogy békében, biztonságban és szabadon éljenek Európa közepén, mondta Karácsony Gergely főpolgármester. Felidézte, mennyire boldog pillanat volt 1848 és 1956 fájdalma után 1989, amikor Orbán Viktor a Hősök terén azt mondta, „ruszkik haza”. De mára elfelejtette, miről szónokolt annak idején, és olajozta az Ukrajnát letaroló hatalmi gépezetet.Karácsony azt mondta, az orosz néppel is együtt kell érezni: „nem az orosz nép ellen tüntetünk, hanem az orosz diktátor ellen”. Bejelentette, hogy pénteken ukrán nemzeti színekkel világítják ki a Halászbástyát. Bár ez nem állítja meg Putyint, „itt az ideje, hogy a magyarok 12 év bolyongás után világossá tegyék”, ott van a helyük, ahol együttműködés és béke van, vagyis Európában.

Azt kérte, ha menedéket kell adni az Ukrajnából menekülőknek, „végre egyszer viselkedjünk emberként”. Budapest be fogja fogadni az érkezőket, mondta.

Márki-Zay: Orbán fejezze be a hintapolitikát

Márki-Zay Péter azzal kezdte, hogy a ma indult háborúval megrendült egy világrend: a második világháború óta nem volt ilyen konfliktus szuverén országok között. Azt mondta, eddig, ha kimondtuk ezt a szót, nem telt meg ilyen tartalommal. „Azért vagyunk itt, mert békét szeretnénk.”

Április 3-án váltsuk le Orbán Viktort, de ma fontosabb feladatunk van, mondta: ma ebben az országban nincsenek ellenzékiek és kormánypártiak, csak emberek, magyarok, ukránok és oroszok.

Azt mondta, az elmúlt évtizedek megmutatták, létezik sikeres, békés modell, amit az Európai Unió és a NATO jelent. „Magyarország történelmében oly sokszor álltunk a rossz oldalra.” Szerinte most követelni kell Orbán Viktortól, fejezze be a hintapolitikát.

Ezután hazugságnak nevezte a kormány állítását, hogy ő katonákat küldene Ukrajnába, hiszen csak arról beszélt, hogy a NATO döntéseit kell követni. (Erre a cikk végén visszatérünk.)

Követelte, hogy a kormány csatlakozzon az uniós szankciókhoz, függessze fel Paks 2 engedélyezését, küldje el az országból az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bankot, Szijjártó Péter pedig adja vissza az orosz külügyminisztertől kapott kitüntetését.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor még áprilisig is sokat tehet azért, hogy ukrán, orosz és magyar emberek ne veszítsék életüket, ha világossá teszi nyugati elkötelezettségét, és teljesíti az ellenzék követeléseit.

A miniszterelnök-jelölt ezután a Jóistent kérte, hogy hozzon szeretetet a népek közé, felszólalását pedig ámennel zárta. „Legyen békesség köztünk mindörökké.”

A magyarok élete fontosabb Paks 2-nél

A tüntetés után Márki-Zay nyilatkozott a 444-nek. Azt mondta, nagyon örül, hogy Orbán végre agresszornak nevezte Putyint, és el kell ismerni, amikor valami jót csinál. Ezzel együtt többet vár a kormánytól.

Számított rá, hogy Orbán a rezsicsökkentés ürügyén védené Paks 2-t, de az ellenzék nem a gázellátás alapján döntené el, jogos-e, hogy magyarokat sorozna be katonának.

Tudósítónk megkérdezte, mire alapozza az ellenzék, hogy Orbán háborút előkészíteni ment Moszkvába. Márki-Zay szerint nyilvánvaló, hogy erről volt szó, szerinte erre utal az is, hogy Putyin és Orbán testbeszéde alapján hűvös volt a légkör. Szerinte Orbán nem merte megígérni, hogy megvétózza az uniós fellépést Oroszországgal szemben.

Szerinte a háborús helyzet sokkal fontosabb a kampánynál.

Egész nap egymást szapulta kormány és ellenzék a háború ügyében

Márki-Zay Péter délelőtt felszólította a kormányt, hogy ne csak támogassa az EU és a NATO közös álláspontját az orosz-ukrán háború ügyében, hanem az oroszokkal szembeni szankcióként azonnal függessze fel Paks 2 engedélyezési eljárását, és utasítsa ki „az orosz kémbankot Magyarország területéről”. (Ezzel az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bankra utalt, ami a magyar parlament döntése értelmében mentes a magyar hatóságok felügyelete alól.)

Orbán Viktor délután elítélte Oroszországot, de elutasította a Paks 2-re vonatkozó követelést, és azt is mondta, hogy Magyarország nem telepít katonákat és katonai eszközöket Ukrajnába.

A kormánymédia napközben azzal támadta Márki-Zayt, hogy katonákat küldene Ukrajnába, és háborúba sodorná Magyarországot. Fideszes politikusok is egymás után posztoltak arról, hogy a baloldallal ellentétben ők a béke mellett vannak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egészen pontosan arról beszélt a héten a Partizánban, majd az ATV-ben, hogy szerinte, ha a NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak a szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának, ahogy az afganisztáni háborúban is részt vett.

Márki-Zay válaszul azzal támadta Orbánt, hogy korábban háborút előkészíteni ment Moszkvába. Az esti tüntetést hirdető videóban pedig Putyin kitartottjának nevezték Orbánt, aki „elárulta saját nemzetét, nyugati szövetségeseinket, a NATO-t, az Európai Uniót és a kárpátaljai magyarokat”.

https://444.hu/2022/02/24/az-orosz-nagykovetseg-elott-tuntet-az-ellenzek

A Fidesz székházához vonultak a tüntetők

A Fidesz Lendvay utcai székházához indultak el többen azok közül, akik este az ellenzék által az orosz nagykövetség elé meghirdetett tüntetésen vettek részt. A diplomáciai képviselet irányából azonban csak a Rippl Rónai utcáig jutottak, ott ugyanis rendőrsorfal sorakozott fel és nem lehetett a Lendvay utcára rámenni. Ezért jó néhányan a Hősök tere felől próbálkoztak, ám ott is egyenruhásokba botlottak.Belföld

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6617765744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.02.25. 13:32:42

Szégyellem magam, hogy nem költöztem el ebből a cselédországból.

BiG74 Bodri 2022.02.25. 15:33:13

Mi is egy hangos, agresszív kisebbség foglyai vagyunk.

habakuk000 2022.02.25. 18:40:17

@taga20: Milyen remény? Olvasd el a hozzászólásokat. Nincs remény. Egy szar, gyáva, megalkuvó, szolga nép vagyunk, akik öt perccel az auschwitzi vonatok indulását követően már ölre mentek a vonaton lévők holmijaiért, akik jelentgetjük az összes szomszédot a mocskos hatalomban élő senkiknek, akik egy büdös tolvaj cigány családjától leeső csombékokra ácsingózva szégyenítjük meg sok száz éves történelmünket, járatjuk le magunkat a cicilizált szabad világ előtt.

taga20 2022.02.25. 19:07:49

@habakuk000: igazad van. nincs remény.

aki április 3.-án a fityeszmaffiára szavaz, az egy szar ember!

habakuk000 2022.02.25. 19:22:54

@taga20: 19 perc hírei a hvg-n:
Ungár Péter arról kérdezi az MTVA főnökét, kapott-e pénzt a Kremltől
1855
A közmédiában Zelenszkijt Hitlerhez hasonlították, az oroszok pedig higgadtak
1844
Reuters: A Mol extra-olajszállítmányokat kért Oroszországtól

Nézd meg a szlovákokat, cseheket, - szlovákokat nem lehet oroszellenességgel vádolni pedig - ők teszik a dolgukat.

A hétvégén tankörtalálkozónk van. Nem mentem el, mert nem akartam egy órán belül hangosan és piros fejjel távozni azzal, hogy az életben többet nem akarok hallani az egykori cimboráim egy részéről.
Szégyen, szégyen, éjszaka a Teleki leveléről álmodtam.

"Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden (*) alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.
A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet."

taga20 2022.02.25. 19:54:33

@habakuk000: ja és teleki is basszameg az anyját így utólag is!

"Teleki első kormányzásának egyik máig leginkább ellentmondásos kérdése a numerus clausus-törvény tulajdonképpen az 1920. évi XXV. törvény („a tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozásáról”), nevének jelentése: lezárt (értsd: meghatározott, állandó) szám."
süti beállítások módosítása