He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A Honfoglalás 2000 Egyesület levelet írt Putyinnak, hogy segítsen visszaadni Kárpátalját

2022.02.25. 16:00 guma

Szerintük az orosz elnök éppen most menti meg Európát a III. világháborútól.

De szerintem az M1-en is elmentek otthonról!

Kezdődik az elmebaj a közmédiában: Zelenszkij mint Hitler, higgadt oroszok, ukrán világháborús fenyegetés

Bende Balázs külpolitikai főszerkesztő megkezdte a szakértést a kamerák kereszttüzében Fotó: M1 / youtube screenshot

Láthatóan a közmédiát is meglepte a háború, nem voltak felkészítve ilyen hirtelen eszkalálódó külpolitikai fejleményekre, de az orosz invázió első napja után szép lassan rendezték a soraikat, és kezdik felvenni a ritmust. Ehhez érthető mód idő kellett azok után, hogy Bayer Zsolttól Bencsik Andrásig utolsó pillanatig mindenki csak röhögött a háború eshetőségén.

Pénteken, mint az ilyen válsághelyzetekben szokás, már legerősebb csapatával állt ki az M1: Georg Spöttle, Nógrádi György, Bende Balázs csatársorral rohamoznak.

Kezdjünk is rögtön egy lendületes Spöttle-szólóval a köztelevízióból. Kiderül belőle, hogy az orosz katonák higgadtan, szinte szakszerűen vonultak be, kisimult arccal pakolták ki a lőszereket, látva hogy nincs ellenállás, és csak az ukránok majréztak ezen valamiért.

„Nyugodtan végezték a munkájukat.”

Veszélyes ellenben, hogy Zelenszkij fegyverkezésre szólította fel állampolgárait. Felelőtlen egyrészt, mert pszichopaták és terroristák is fegyverhez juthatnak így. Másrészt a végén még rálőnek az oroszokra, akik visszalőnek, és így civilek halhatnak meg. Hitleri megoldás ez, a német diktátor volt az utolsó, aki gyerekek és asszonyok kezébe fegyvert adott az oroszokkal szemben.

Volkssturm 2022.

Fábián Barna sokat gondolkodott hajnalban, hogy vajon miért foglalták el az oroszok Csernobilt. Spöttle elismeri, nem nukleáris (hanem UFO-) szakértő, de azért van egy nagyon erős gyanúja. Erős gondolatmenet, logikai bravúrral a végén: azért foglalják el az erőművet, nehogy a végén támadás érje.

Mint tőle megszokhattuk, a legendás szélhámos, Nógrádi professzor is nagyon világos és egyenes volt. Oroszország szerinte azért vonult be egészen Kijevig, mert semleges vezetést szeretne az ország élén látni. Megunta, hogy mindig orosz- vagy Nyugat-barát kormánya van Ukrajnának, sosem ukrán-barát.

Nógrádi azt sugallja, hogy emiatt hagyta el az országot hirtelen egy nap alatt 100 ezer ukrán. Gyorsan eljut ő odáig, hogy Zelenszkij miatt borult lángba majdnem az egész kontinens.

„Az ukrán vezetés azt kérte a törököktől, hogy zárják le a Boszporuszt és a Dardanellákat, és ne engedjenek át orosz hajókat. Ez kiváló ötlet, ez világháború lett volna. Törökország a NATO tagja.”

Végezetül lerántja a leplet, az ukránok kezdték a konfliktust:

„A következő követelés az volt, hogy ENSZ-békefenntartók vonuljanak be Ukrajnába. Mivel Ukrajna 24 órával ezelőtt kezdte ezt a háborút és hihetetlen nyilatkozatot tett, így látszik, hogy az ukrán vezetés nem volt felkészülve, az ENSZ békefenntartók odaküldése ma lehetetlen, és kizárt.”

Kevésbé van még formában a legendás külpolitikai szakértő, a monológjairól méltán elhíresült Bende Balázs, akinek láthatóan akadnak tájékozódási gondjai Ukrajna térképe felett:Nézzük el a kilengéseket a játékosoknak. Ők sem voltak felkészülve arra, hogy játszaniuk kell, és ez még csak az első nap volt. Sajnos lesz még miből válogatni bőven.
Közreműködött: Botos Tamás.
Lerajzoltuk, táblázatba raktuk, naponta frissítjük az összes adatot, amit a választásról tudni kell.

https://444.hu/2022/02/25/kezdodik-az-elmebaj-a-kozmediaban-zelenszkij-mint-hitler-higgadt-oroszok-ukran-vilaghaborus-fenyegetes

 

 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5917766240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.02.25. 18:17:39

Egy oktatási törvény miatt nem állhat a NATO védelme alatt Ukrajna?

.
.
.
"2022. február elején a Napi.hu arról számolt be, hogy áll a bál a NATO-ban amiatt, hogy a magyar kormány folyamatosan vétóz ukránügyben. A lap arról is ír, hogy a kiújult orosz–ukrán konfliktus, a nyílt orosz fenyegetés és az Ukrajnával szemben orosz részről immár rendszeressé váló kibertámadások miatt a kibervédelmi központ ügye teljesen más optikát kap."

index.hu/belfold/2022/02/25/magyar-veto-nato-vedelem-ukrajna-oktatasi-torveny/

guma 2022.02.26. 12:47:55

lányok, fiuk!

ha elolvassátok amit ide linkeltem, akkor látjátok még február elején is megvétozta orbán, szzijjártó azt, hogy védelmet kapjon Ukrajna a NATO-tól - hiába figyelmeztették évek óta őket, hogy követelésük nincs arányban a követelésük az életvédelmével.

taga20 2022.02.26. 14:02:42

@guma: drága margarita, azé vannak még hazafiak, ha máshol nem ukrajnában!

"Zelenszkij a beszédében a németek és a magyarok említése után rögtön utána arról beszélt, hogy az ukránoknak van bátorságuk ahhoz, hogy megvédjék a hazájukat és Európát. Zelenszkij azt is elmondta, hogy az éjszakai orosz offenzíva ellenére még mindig ukrán erők ellenőrzik Kijevet és a város kulcsfontosságú területeit. „Sikeresen visszavertük az ellenség támadását, mert tudjuk, hogy a földünket és a gyermekeink jövőjét védjük”. Az oroszok ezáltal nem érték el azt a céljukat, hogy saját bábjaikat ültessék a kormány helyére.

Szerinte Oroszország minden fegyverét bevetette az éjjel során: „deszantosokat, rakétákat, tüzérséget, mindent használtak. Lakónegyedeket találtak el, és energetikai infrastruktúrát céloztak. Mindenkinek segítenie kell nekünk, hogy megállítsuk a megszállókat”."

habakuk000 2022.02.26. 14:42:55

@taga20: Le a kalappal az ukránok előtt.

Nem lehet véletlen medvegyev fenyegetőzése, a twitter, a sajtó, internet akadályozása, nem úgy zajlanak a dolgok, ahogyan putyinék tervezték.
Úgy érzem, az orosz katonaság moráljával is problémák lehetnek, itt most nem a szpecnaz-ról beszélek, hanem a sima állományról.

Ha sikerülne kitartani 3-4 napig még, lenne baj a Vörös-téren.
Az, hogy Kijev szelleme lövöldözi az orosz gépeket és drónokat szerintem a NATO awacs gépekkel történő kommunikációját jelentheti.

Le a kalappal a visegrádi és baltikumi hármak előtt is.

taga20 2022.02.26. 15:05:40

@habakuk000: szerintem, ZELENSZKIJ a napokban lett/lesz leonidász.

minden elismerésem az ukránoké, akik azt élik áz, mint magyarorzság 56-ban, vagy a csehek és szlovákok 68-ban!

tettem egy fogadalmat tegnap este, mikor lefeküdtem. ha bejön akkor tartom magam ehhez.

ja és zene. az angyalok segítség a kijevieket!

www.youtube.com/watch?v=eSaa3vC_n2k

habakuk000 2022.02.26. 22:57:48

@taga20: Úgy nézem, most már elhiszik a nyugatiak, hogy az ukránok nem fogják az árokparton eldobálni a fegyvereket, az 1.000 páncéltörő nem rossz szállítmány, ha az oroszoknak nem sikerül bekeríteni Kijevet, elvérezhetnek simán.
Azt mondjuk nem értettem első nap, ha ennyire pontos infóik vannak az amcsiknak, miért hagyták az ukrán légierőt lebombázni, de most már azért látszik, hogy nem hagyták, valószínűleg már levegőben vagy egyéb reptereken lehettek.
Mindenki küldi már az üzemanyagot, csak a mol kunyerál még az oroszoktól több olajat, nem tudunk tévedni.

Nagyon bízom abban, hogy ismét sikerült az ország vezetőinek a vesztes oldalra állni.

Az már biztos, hogy putyin elvesztette a háborúját - akkor is ha megadják magukat az ukránok - de jobb lenne, ha vissza is vernék őket.

taga20 2022.02.27. 06:50:06

@habakuk000: a csutigeci és bandája megint rossz oldalra tett. remélem április 3.-án nem lesz olyan normális magyar ember, aki ezekre szavaz!

ja és egy kis emlékeztető:

"2017: Szijjártó: Ukrajna elfelejtheti az európai integrációt
2020: Ukrajna EU- és NATO-csatlakozási törekvésének elgáncsolásával fenyegette meg Szijjártó Péter külügyminiszter keleti szomszédainkat
2022, február 9: A NATO- vagy EU-tagság blokkolásáról nincsen szó, hiszen ezek nincsenek is napirenden. Amit mi blokkolunk, az a NATO–Ukrajna-bizottság miniszteri ülésének az összehívása."

gazoló 2022.02.27. 07:18:40

@taga20:

"a csutigeci és bandája megint rossz oldalra tett. remélem április 3.-án nem lesz olyan normális magyar ember, aki ezekre szavaz!"

erre ne vegyél mérget!
nem talkoztál még elég oroszpropagandát istenítő átmosott trollkommandókkal a neten.
a fostévéikből is ez folyik(
.....
youtu.be/jhdFe3evXpk

taga20 2022.02.27. 07:26:16

@gazoló: nem akarom elkiabálni, de ez az ukrán invázió lesz putler és a csutigeci temetője!

SLAVA UKRAINI!!!

habakuk000 2022.02.27. 07:58:36

@taga20: Most már van azért cca20% esélye egy harmadik világháborúnak.
A nyugat nem csak pofázott, hanem ténylegesen segítette az ukránokat.

Kivárták valóban van-e Zelenszkijnek támogatása vagy simán átadják az országukat az ukránok, miután kiderült, hogy valóban nem kérnek az oroszokból, nyomják ezerrel a szankciókat, fegyvereket.
Ráadásul az ideológiai háborút is az ukránok nyerik, a tankok elé állók, a szotyit vagy éppen a hazafelé telekocsit kínáló videókat az oroszok is megértik.

Az is nagy hiba volt szerintem, hogy nem vitték át az egész bandát a határon, innentől a most harcba szállók morálja, hogy is mondjam, a fidesz-hívek okosságával vetekedhet.

Az is furcsa, alighogy a frontra értek a csecsenek, az első pszh, amit kilőttek, a vezetőjüké volt, akinek a névtábláját haladéktalul föl is pakolták a netre. Ez is azt mutatja szerintem, a nyugati hírszerzés baromi jól működik.
( Szerintem egyébként a Schröder-féle barátságban is komoly potenciál lehet ebben az aspektusban, mindent tudtak a nyugatiak, ráadásul a német kémfőnököt autóval kellett kimenteni Kijevből, mert csak személyesen adott át információkat. )
A kanadai és francia követséget védő különleges osztag is inkább az ukrán potentátokat védheti.

Summa summárum, putin baromira mellétervezett.

gazoló 2022.02.27. 08:39:55

@habakuk000: D

vlagyimirovics téltemető sétái az ukrán f@erdőkben))

habakuk000 2022.02.27. 13:37:42

@taga20: @gazoló: Basszus, ha az oroszok eljutnának a Hortobágyra, nagy csata lenne az ott szobrozó T-34-el. Kíváncsi vagyok, a katonák és az fszb megállítja-e putyint, ha nem, akkor nagy baj van.

habakuk000 2022.02.27. 15:09:07

@habakuk000: Reggel nyolckor 20%-ot mondtam, szerintem most már 40% esélye van egy világháborúnak.

Ken Follet veri a fejét a falba ezerrel, gondolom.

habakuk000 2022.02.27. 15:41:56

Minszkben is tüntetnek, ha nem vigyáz, elsöprik Lukasenkót is.

gazoló 2022.02.27. 15:49:44

@habakuk000: DDD

az a baj,hogy putler gondolkodásban,paranoiájában megrekedt valahol sztálin és brezsnyev között,de mi andropovnak szeretnénk látni őt..mármint uralkodása hosszát!
komolyan elhiszi,hogy a nato ukrán tagsággal őt támadgatná.
a nyugat helyében azért nem élezném a helyzetet a végsőkig,mert már most hadoválnak vmi csodafegyverről!

triszta hitler

az is megdöbbentő,hogy a sok anttivaxer milyen gyorsan átöltözött ptyinszopóvá!
szerencsétlen ország,mária 'seggíts((

gazoló 2022.02.27. 15:52:17

@taga20: DDD

vigyázz miket irkálsz,mert jövő héten megyünk a gulágra követfejteni vagy csernobilba a szarkofág árnyékolására)

taga20 2022.02.27. 15:52:32

@habakuk000: ezt hol olvastad? érdekelne.

habakuk000 2022.02.27. 16:10:42

@gazoló: Angol meccsek előtt is nyomják:
twitter.com/Murray_Kinsella/status/1497948437505089538

ez Prága, az ukrán külügyminiszter köszöni:

twitter.com/DmytroKuleba/status/1497950163981283331

ez pedig egy szerencsétlen orosz hadifogoly, sok felvételt tesznek fel az ukránok róluk, csupa fiatal, rémült gyerek.

Elég sok halottat mutogatnak, elég kettővel osztani az urán jelentéseket, ez is rengeteg.
twitter.com/search?q=Ukraine&src=trend_click&vertical=trends

Ezt nem vette figyelembe putyin, talán a legjellemzőbb képe ennek a fura háborúnak:

twitter.com/mainesongwriter/status/1497949856320524289

habakuk000 2022.02.27. 16:20:52

@gazoló: Hát ezek még nem a csodafegyverek, az ukránok levadásszák őket egyenként:

twitter.com/search?q=Ukraine&src=trend_click&vertical=trends

putyint azért csak le kéne tartóztatni, annak már minden mindegy.

taga20 2022.02.27. 16:26:45

@habakuk000: kösz.

remélem az ukránok kibírják még egy ideig, mert minden nap egy újabb szeg a putyin féle diktatúra koporsójában!

habakuk000 2022.02.27. 16:43:24

@taga20: Honvédő háborújuk van, ezt a beszédet te is megérted szerintem:
twitter.com/anon_candanga/status/1497955180184326145
Arról magyaráz amúgy, ha idejönnek a harkovi földjükre, erre számolhatnak, a hangszínből hallható az elszántság.

Ez pedig egy érdekes történet oroszokkal, két orosz megjelent az egyik ukrán rendőrségen, hogy adjanak nekik gázolajat, mert elfogyott a nafta. :)

twitter.com/mishazelinsky/status/1497957124898533379

Más: nincs légifölénye az oroszoknak, nem véletlen putyin fenyegetőzése az atommal.
Eszméletlen kibernetikai háború folyhat, az orosz repülőknek valószínűleg nem működik a szárazföldi és légi felderítő támogatása, az, hogy az orosz határ 50 km-én belül ledrónoznak egy üzemanyag-szállító konvojt, nonszensz, Belgorod mellett van reptér, autóval fél óra, jártam arra.
Nézd meg a flightradart, annyi nato cucc kóvályog a határok körül, csoda, hogy nem ütköznek össze, tankerek, felderítők.

gazoló 2022.02.27. 17:33:31

@habakuk000: DDD

ha már Kotorban is égetik akkor vége..
te nem tudod ott mennyi orosz ingatlan van ott a partok mentén)

habakuk000 2022.02.27. 17:51:26

@gazoló: Tudom. :) Ha nem is Kotorban, de az öböl másik részén volt konfliktusom utoljára orosszal - na nem nagy, de határozottnak kellett lenni :) -.

Micsoda hitvány miniszterelnöki széket bitorló férgünk van nekünk. :(

habakuk000 2022.02.27. 18:06:06

@taga20: Elérhetetlen a putyin oldala, a kommerszant is, az rt sír, hogy az ukránok szabadon engedik a bűnözőket, de a háborúról gyakorlatilag nincs hír, Trump már az ukránokért imádkozik, már csak az iszlamisták mutogatnak amerikai és zsidó bombázásokat plusz a királyi tévénk magyarázza, hogy az oroszok kitűztek valahol egy zászlót.

Van itthon baj a propagandában, nem egyszerű átfordítani a hírmagyarázókat.
Nem tudom, ki tudnak-e tartani az ukránok, de az orosz sereg mítosza meglehetősen fölszívódott, mintha régi magunkat látnám Marcaliban.

habakuk000 2022.02.27. 18:40:57

Jó hírünk a világban:
www.dailymail.co.uk/news/article-10557013/Vladimir-Putin-faces-isolation-Ukraine-invasion-leaves-Russian-leader-abandoned-key-allies.html?ito=social-twitter_mailonline

Az van benne, hogy putyint elhagyják legfontosabb szövetségesei, orbán, a törökök és Kína.

Árulók is lettünk, nem egyszerűen putyin csicskák.

habakuk000 2022.02.27. 22:12:32

Az amik szerint 2-4 nap kell Kijev elestéhez. Ma van a 4-ik éjszaka, jó lenne, ha nem lenni igazuk.
süti beállítások módosítása