He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A „Nyomtass te is!” mozgalomról közölt terjedelmes riportot a Reuters

2022.02.09. 04:08 guma

A Dunabogdányból keltezett terjedelmes riportot a brit hírügynökség, és a jelentés számos sajtóorgánum átvette.

Az A4-es lapra nyomtatott „hetilapot” jelenleg mintegy 1300 önkéntes terjeszti, hogy eljuttassák azokat a híreket a vidéki lakossághoz, amely a szervezők szerint kizárólag a kormányhű médiához jutnak egyébként hozzá. Orbán Viktornak azok a kis települések, falvak a fellegvárai, ahol az emberek csak a kormány ellenőrzése alatt álló médiához jutnak hozzá. Orbán szoros harc elé néz az április 3-ra kiírt választáson, és kampányában a média kulcsszerepet tölt be.

A Nyomtass te is! pártok feletti kezdeményezés, amelyet a szervezők a „XXI. század szamizdatjának” minősítenek. A mozgalomhoz októberig 150, januárra már 1000, és mostanra 1300 önkéntes csatlakozott, és január utolsó hetében mintegy 150 ezer példányt kézbesítettek ki. Az önkéntesek egyik szervezője szerint legalább 3500 emberre lenne szükség ahhoz, hogy elérjék a 2-5 ezer lakosú falvakban élő mintegy kétmillió embert.

A riport egészen a KESMA létrejöttéig részletesen ismertette, hogy hogyan tagadta meg Orbán Viktor a sajtót. Magyar szakértőkre hivatkozva azt írta: az online hírszektor élénk, de sok ember főleg vidéken nem eléggé felkészült a média használatából ahhoz, hogy meg tudja különböztetni a híreket a propagandától, és ezek az emberek könnyen beleragadnak a saját buborékjukba, amelyet a kormánypárti média ural, a Fidesz pedig nagyon vigyáz arra, hogy megőrizze ezt a buborékot.

A szerző hangsúlyozta: Dunabogdányban senki nem akart beszélni a Reuters munkatársával. Egyetlen 38 éves asszony volt hajlandó megszólalni, de a vezetéknevét nem akarta megadni. Elmondta: ismeri a kiadványt. Három gyereke van, az előző alkalommal is az ellenzékre szavazott, és most is így fog tenni. Az illető azt mondta: nem ő az igazi célközönség, mert ő enélkül is olvassa a híreket. Hozzátette: mélyen tiszteli azokat, akik írják, nyomtatják és terjesztik a kiadványt.

Dunabogdány úgy került a nemzetközi sajtó figyelmébe, hogy január elején egy helyi lakos megtámadott egy önkéntest.

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú Nyomtass te is!-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette. Szervezetünk nyilvánosan felszólítja a kormányt, hogy hasson oda: a Fidesz szavazótábora ne félemlítse meg és ne inzultálja azokat, akik önkéntes munkával igyekeznek olyan híreket eljuttatni a falvakba, amelyeket a kormánymédia elhallgat a választók elől. Biztosítsák a sajtószabadság gyakorlását!” – írta akkor közleményében a mozgalom.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3917263282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása