He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

"Szájer családja tudott mindenről" - Kardos József a Partizánban

2021.07.14. 06:50 guma

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8716599648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.07.14. 12:19:28

És kit érdekel?
Ez az alapító már nyilatkozott újságban, -lehet, hogy az újságok hozták le a riportot, nem tudom - van elég baja szajer családjának különösebb hírverés nélkül is.

Nem tartozik a közéletbe a családról csámcsogás, akkor sem, ha tudjuk kik ők és mit tettek.

Viszont az Európai Bizottság közleményt adott ki, hogy a magyar miniszterelnök székét elfoglaló tolvaj hazudik.

Büszke lehet magára a sok buta és hívő, hogy ilyen nagy megtiszteltetés érte istenüket.

jaegtoer 2021.07.14. 13:14:13

@habakuk000:

Szájer felesége Handó Tünde.
Szájer Fanni pedig mindennek haszonélvezője.
Orbánékkal az egész család sütve-főzve.

Milyen csámcsogásról csámcsognánk amúgy?
Ki kímél kit?

Vagy az a trendi, hogy a család szent, csak a közpénz nem, mindemellett a hazugság, a képmutatás és tettestársi közreműködés meg kötelező... ámde NER-en kívül minden büntetendő, stb... stb... stb.

habakuk000 2021.07.14. 14:07:15

@jaegtoer: Meglehetősen fantáziaszegény manus vagyok, ha elmagyaráznád nekem, milyen hasznot élvez Szájer Fanni abból, hogy tudta ő és az anyja is, hogy az apja ereszcsatornákon szokott tornászkodni meleg bulik közepette, megköszönném.

Ez magánügy. Ha a Szajer lány a hazudós lányához hasonlóan haszonélvezője a családi kapcsolatainak, az közügy, arról lehet és kell is csámcsogni.

Az hogy ki meleg, ki hideg, ki kivel, ki kivel nem, az csak akkor érdekes, ha a magánéleten kívül egyéb, gazdasági, politikai, kulturális hatásai vannak a viszonyoknak.
Gondolom én.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.14. 14:44:33

@habakuk000:

Azt miért nem gondolod, hogy a Szájer családnak nincs anyagi haszna a Józsi és neje pozicójából?

hvg.hu/360/202050_orban_es_szajer_kotelekben ( igaz, hog cssk egy rsze olvasható, de a Hvg nem szokott mellébeszélni.

Jaegtoerrel kell egyetérteni.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.14. 14:52:36

Egyebekben amiket elmond az alapító a riport elején a leépített szolidarításról, amiatt szégyelje minden fidesz tag magát. Ők hagyták elszállni a fidesz vezetését Orbánnal az élen.

jaegtoer 2021.07.14. 15:28:40

@habakuk000:

Azt akartam írni, hogy:

Szegény... rázkódik a vállam a részvét teli zokogástól, annyira együttérzek az abszolút privát család megpróbáltatásai miatt.

A fantáziaszegénységre nem térek ki.

habakuk000 2021.07.14. 15:35:01

@látjátok feleim szümtükkel: nem erről szól az írás.

"Szájer családja mindent tudott", ebben a szövegkörnyezetben nem a lopásokról, nem az anyagi hasznokról, hanem konkrétan a melegségről.

Ez ugyanaz, ha mondjuk egy ellenzéki politikus pár amiatt kerül közbeszédbe, hogy a hölgy anált szeretne, az úr viszont orált.
Erről is lehet napestig beszélgetni, csak gusztustalan.

Amúgy a többi mondatoddal egyetértek, anyagi haszna is van és az egész fidesz plusz egy nagy csomó támogatója okozta ezt a mocsarat.
Na nem az anál és az orál, hanem a csámcsogás.

jaegtoer 2021.07.14. 16:58:05

@habakuk000:

te annyira hülye vagy, hogy ilyen nem is létezhet, csak ezért nem tudom elhinni.

Szájer az alaptörvényt írta, Handó meg a bírói ág és az igazságszolgáltatás függetlenségének aláásásának letéteményese, ki is érdemelte az alkotmánybírói tisztet.

Mind a kettő közszereplő, nem is akármilyenek. Mind a kettő az erkölcs a jog, az igazság, társadalmi és közvetlen emberi viszonyok szabályozásának kiemelkedő korifeusai s ebben a minőségükben mind a kettő képmutató, mind a kettő faszán megél a NER-ből, Fannika sem a Páter u-ba vonszolta virgácsait a ingyentankönyves isibe, puszika pajtika Récsöl barinővel és van orcád csámcsogásról csacsogni. Bazmeg ájjá má be egy kirakatba tükörrel.

Neytiri1 2021.07.14. 17:08:10

Szeritem itt senki sem hülye.
Na de itt van ez az ártó szilárd, mondott kettőt,
amiről azt mondta, hogy milyen jó lesz nekünk (gondolom a népre értette), úgyhogy én akkor mostantól bizakodom, erősen:

"A kormány reagál az építőipari alapanyagok elszálló áraira, az eddigi piaci intézkedések (exporttilalom, extraprofit-adó) mellett a kormány 5,5 milliárdos támogatást ad egy magyar kézben lévő alapanyaggyárhoz. A gyár 12 ezer négyzetméteresen terül el, a teljes beruházás összege 14 milliárd forint lesz. A tárcavezető itt egy olyan magyar céget említett, ami sem a cégadatbázisban, sem a sajtóban nem szerepel."
Vajon ki lehet a szerencsés tulaj?

"És a végén a legfurcsább: ezentúl a külföldi tulajdonban álló vállalatok a létszámuk 20 százalékáig alkalmazhatnak külföldi munkaerőt az eddigi 10 helyett. A tárcavezető erről elmondta, hogy „könnyű dilettáns alapon támadást indítani” a rendelkezés ellen, de higgyük el: ez a magyar munkaerőpiacot segíteni. Ugyanis – szól az okfejtés – ha nem lehet az alkalmazottak ötöde külföldi, akkor ide sem jönnek ezek a vállalatok és nem is bővítik a hazai kapacitásaikat."
Akkor most még több külföldi tulajdonú vállalatnak örülhetünk, aki szaré-húgyé szalagon 4 műszakban fogja dolgoztatni a magyar-ukrán vendégmunkásokat?

jaegtoer 2021.07.14. 17:10:44

@habakuk000:

"Ez ugyanaz, ha mondjuk egy ellenzéki politikus pár amiatt kerül közbeszédbe, hogy a hölgy anált szeretne, az úr viszont orált."

kb ez a jogfilozófiai megközelítésed és képzettársításod szintje és legnagyobb közös osztója.
Aki közjogban utazik és abból él, annak méltónak is kell lenni a hivatalára, tisztségére, aki hazudozik, az meg nem.
Ráadásul a jogrendszer fő felforgatóiról, első rendű tettes társairól van szó, nem arról, hogy egy szegény mássággal küszködő, vagy abban magát nagyon is jól érző kiscsóka félti a bírósági fogalmazói állását, vagy a vállalati jogi előadói beosztását.

Neytiri1 2021.07.14. 17:13:46

+1
"Létrejön egy 400 millió eurós termőföld-tőkealap, ami a magyar élelmiszeripar szereplőit segíteni, hogy a stabil alapanyagellátáshoz szükséges földterület rendelkezésre álljon."
Ez meg meg fogja oldani azt a problémámat, hogy miért ilyen drága a zöldség, gyümölcs, olaj, kenyér, kukorica. Stabilan.
Én a fideszre fogok szavazni. Ez most már majdnem biztos.

taga20 2021.07.14. 17:16:10

@jaegtoer: na végre, ez a jég, akit mindig szerettem, nem az nyomi múltkori, aki beszar a hómároktól:)))

viccet félre téve, kurvára fején találtad a szöget.

Neytiri1 2021.07.14. 17:18:33

"A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke (Csányi Sándor) az UEFA alelnökeként is illetékes az ügyben, így meglehetősen kényes helyzetben van, amikor a magyar érdekekért harcol az UEFA érvényben lévő szabályainak tiszteletben tartásával.

„Részletesen elmondom majd a médiának, amit fontosnak tartok az UEFA fegyelmi döntésével kapcsolatban, amint ennek itt lesz az ideje.""

Mikor lesz itt az ideje Sanyi?
Annyira IS szar most neki, szegény gazdag embernek. :(

taga20 2021.07.14. 17:26:00

@habakuk000: mi van veled haba, sokat votá a napon?

persze valami igazságod van, csak kb. 5%.

szájer és bandája húszon éve a képmutatás magasiskoláját művelik. többek között statisztáltak a melegek és még jó néhány kisebbség, közösség szétkurásában(lásd iványiék, vagy a kishantos) és bakker te eltartod kisujjal ilyeneket írsz?

taga20 2021.07.14. 18:15:42

@Neytiri1: retro bulit tartasz fraudrága?:)))

coub.com/view/2o7j8n

Neytiri1 2021.07.14. 18:20:59

@taga20: jó az, néha. :)
Nekem Senna halálával véget ért a Forma 1.

Ha már... a linked alatti zenét is szerettem
www.youtube.com/watch?v=fJttmIRS8oM
Mástól, máshogy
www.youtube.com/watch?v=waz5C7tKQ0U

taga20 2021.07.14. 19:04:29

@Neytiri1: "Nekem Senna halálával véget ért a Forma 1. "

jézus, én akkor votam kiskölök:)))

ja és:

www.youtube.com/watch?v=XZVpR3Pk-r8&list=RDXZVpR3Pk-r8&start_radio=1&rv=XZVpR3Pk-r8

habakuk000 2021.07.14. 19:09:06

@jaegtoer: Úgy látszik, a személyes ellenérzés az értő olvasást is befolyásolja, nem csupán az irónia akceptálást.:)

Na fussunk neki még egyszer: asszondja ez a megtért bárány, hogy a Szájer család tudott arról, hogy meleg.
Erre bátorkodtam azt írni, hogy kit érdekel? Családi ügy, csak rájuk tartozik.

Most pedig roppant szelíden hozzáteszem, hogy senki se ugasson az erkölcs piedesztáljáról, hanem jusson eszébe a szép mese Jézusról és a megkövezésre ítélt házasságtörő asszonyról. Aztán ha eszébe jutott, jöhet az első kavics. Vagy ha nem jut eszébe ez a sztori, akkor jusson eszébe az, mennyire föl van háborodva, hogy a fidesz a takaró alá is be akar furakodni.

Ha az a cikk címe, hogy a magyar kormánypárt vezető uniós képviselője és feleségeként a főbírája zsarolható a férfi magatartása miatt, így nemzetbiztonsági kockázat - ez is csak addig igaz, amíg be nem vallja, utána kit érdekel - akkor az egy nagyon fontos írás.
De a fenti beszélgetés nem erről szól.

A Fanni lány belekeverése pedig véleményem szerint undorító. Még konzervatív elveket vallótól is.

@taga20: Két különböző sík. Attól, hogy egy ocsmány képmutató banda, az, hogy hogyan élték meg magánszemélyként a férj és apa melegségét, csak és kizárólag rájuk tartozik. Akkor is, ha ők bele akarnak pofázni folyamatosan a magánéletünkbe. Mert tiltakozni kell ellene, nem leutánozni őket.
Természetesen az, hogy szajer vizet prédikál és bort iszik ocsmány dolog, azt nyugodtan lehet köpködni, hányni stb...
Az mondjuk megérne egy misét - direkt miattad Navarrai Henrik szavaival -, hogy mi kell ahhoz, hogy egy önmaga által felvállalt homoszexuális részt vesz az utóbbi idők leghomofóbabb törvényeit létrehozó csapat munkájában, habár az sem kizárt, hogy kifejezetten ő volt a katalizátor, az ő ereszmászásának napvilágra kerülése kényszerítette rá a fideszt a többi ügy palástolásának szándéka mellett a homofób megnyilatkozásokra, hiszen nem nagyon kell elfelejteni, hogy a fidesz táborába szinte már csak a komplett hülyék, buták csábíthatók.
Elképzelhető, ha nincs eresz, nincs ez a törvény sem.

habakuk000 2021.07.14. 19:25:13

@jaegtoer: Miért hazudozna ebben a témában? Nem hallottam szajert arról nyilatkozni, hogy a nőket szereti.
Van felesége? Van. Van gyereke? Én ugyan nem tudtam, te mondtad, hogy van.
Mi ebben a bűn?
Házasságtörő? Igen. Mennyi házasságtörő ember él ezen a világon? Hány olyan család van, ahol a körülmények kényszerítik rá a családokat a "képmutatásra"?
Szerinted aki házasságtörést követett el esetleg elvált, az nem lehet közjogi méltóság?

Nem kérlek alássan, szajer legnagyobb bűne szerinted, amiért nem méltó a hivatalára az, hogy egy buzi, csak nem mered ezt így kimondani, ezennel megkíméllek ettől a nehézségtől.

De nem így van, attól, hogy a férfiakat szereti, még nyugodtan lehetne akár közjogi méltóság is.

habakuk000 2021.07.14. 19:30:36

@Neytiri1: Annyira jó lesz nekünk, én ugyan még soha nem szavaztam rájuk, de majd most... :)

Ma büszkélkedett az agrárminiszter a román mezőgazdasági termékexport duplázódásával.
Pedig csak az árak duplázódtak. :)

Gazdasági kérdésekben kifejezetten óriási a kapkodás, a hozzá nem értés és a vadmarha intézkedés.
Megértem: amikor valakinek csak az lebeg a szeme előtt, hogyan lehet még többet lopni, nem ér rá gazdasági szakértőkkel beszélgetni.

taga20 2021.07.14. 19:41:25

@habakuk000: haba szerinted az rendben van, hogy a pandémia csúcsán, szájerdzsozefina 25 pasival gumi nélkül, bedrogozva análpartit tart, asztán mikor megjelennek a sűnök, akkor lemászik az ereszen, aztán uccán elkapják, és falhoz állítják.

aztán másnap előadja, hogy elfáratt és visszavonul, de egy kibaszott szót nem szól arról, hogy mi az igazság.

harmadnap, csak azért derült ki az egész, mert az uccán lebukott, és a csutigeci nem tutta kimenteni, mint kaletát.

ha nem bukott volna le, akkor a mai napig ott ülne az epében, és osztaná a konzervatív fidesz erkölcsöt.

haba, szerintem ez nem a te napod:)))

coub.com/view/2manaf

Neytiri1 2021.07.14. 19:44:03

@taga20: "jézus, én akkor votam kiskölök:)))"
Na, ezért nem tudod, hogy mijaza a Forma 1. :)))

jaegtoer 2021.07.14. 19:52:49

@habakuk000:

A Fannika úgy van belekeveredve, mint Récsöl úrnő és tiszteletreméltó párjának saját lábon állásának hírhedten mély valóságtartalma. Egyébként egészségben gazdag hosszú-hosszú életet kívánok mindannyiuknak, mely teljen mély megvetésben. Mondjuk Fanni dolgait mély titok övezi, a barinő Récsölön túl, még akár rendes ember is válhat belőle, akárcsak Tiborcz Istvánból. Az anyagi háttér megvan ahhoz, hogy kezeit ne szennyezze további hétköznapi mocsok.

Ez azonban édes:

"_Most pedig roppant szelíden hozzáteszem, hogy senki se ugasson az erkölcs piedesztáljáról, hanem jusson eszébe a szép mese Jézusról és a megkövezésre ítélt házasságtörő asszonyról. Aztán ha eszébe jutott, jöhet az első kavics. Vagy ha nem jut eszébe ez a sztori, akkor jusson eszébe az, mennyire föl van háborodva, hogy a fidesz a takaró alá is be akar furakodni.:"

Ez a szólásod mutatja hogy mennyire nem vagy képben arról, amiről beszélsz, almát hasonlítasz körtéhez, majd amikor ez nem jön be, szaladsz Jézushoz, akinek aztán végképp semmi köze ahhoz, ahogy ezek a szarházi, képmutató álkeresztények mekkora vehemenciával vettek részt a jogrend felforgatásában akként, ahogy, s közben megmagyarázták, mintegy előírták, hogy a póroknak milyen életet kell élni.,,, mit szabad, mit nem és hogyan kell élni. Kivéve saját magukat, meg akikre még nem vonatkozik, mert általános NER-felmentésük van minden kényelmetlen következmény alól..., csak ki ne derüljön...

Neytiri1 2021.07.14. 19:54:01

@habakuk000: bár nem értek a mezőgazdasághoz (sem), de ha valamiből kevés van, miért engedik, hogy exportálják?
Valahol, valamikor olvastam, hogy mennyi búzát és kukoricát visznek ki, gyümölcsöt is. Itt meg marad a szar, és az is drága. Mire hozzám kerül a hűtőbe, nyolcan gazdagodtak meg rajta, én meg már alig bírom kifizetni.
Amikor valaminek leviszik az áfá-ját 5%-ra, akkor 4 Ft-al kapom olcsóbban két hétig, majd drágább lesz az eredetinél 20%-kal.
Semmihez sem értenek. Döbbenetesen dilettáns társaság. Persze... a legtöbb jogász pöcs és sosem dolgoztak egy percet sem, azonnal politikusok lettek.

Nos... akkor már legalább ketten szavaznak (szavazunk) a fideszre :)))))

habakuk000 2021.07.14. 19:54:46

@taga20: nem erről beszélünk: bammeg olvasd már el, amit írok, ne legyél fafejű:

"a Szájer család tudott a dologról." Ez magánügy, senkinek nincs joga, sem erkölcsi fölénye, hogy ebbe belepofázzon, szerintem arra sincs joga, hogy ezt ország-világ elé tárja.

Lehet, hogy azért nem értitek, mit is írok, mert én valóban nem szoktam ítélkezni senkinek a magánügyeiben, nem sopánkodok a kisvárosi szörnyülködőkkel együtt, nem érdekel, és úgy gondolom, baromira nem tartozik rám, mi is történik a családokban, kivéve akkor, ha segítséget kérnek - néha szoktak sajnos -, akkor viszont kutya kötelessége az embernek minden oldal érdekeit képviselni.

AZ összes többi az nem magánügy és természetesen csúnyaság.
Hányszor kell még leírnom, hogy eljusson a gyöpös agyadig?

habakuk000 2021.07.14. 20:10:56

@jaegtoer: Van valami információd a Fanni lány récsölhoz hasonló karrierjéről?

Ha van ki vele... ha nincs ne vedd a szádra a nevét.

Jégtörő uram, tudom, hogy útálsz, a peched, hogy én viszont szeretem az írásaidat így aztán nem hagylak szó nélkül, tedd már meg, hogy igyál egy pohár hideg vizet és olvasd vissza az írásaimat.

Egyetértek mindennel amit írtok, az álkereszténységgel, képmutatással, jogrend tiprással, mindennel, kivéve ezt az egy kérdést, amire viszont nem reagáltok, csak fújjátok az összes többit:

az, hogy egy család hogyan éli meg belső személyes problémáit, az a család ügye.

Neytiri1 2021.07.14. 20:14:36

@taga20: képzeld egy napon születtem Árpád-házi Szent Margittal. :)))

habakuk000 2021.07.14. 20:16:06

Inkább zenéljünk, innen nem lesz egyszerű lehiggadni néhány szereplőnek. :) ( én higgadt vagyok)

www.youtube.com/watch?v=Kmiw4FYTg2U

Neytiri1 2021.07.14. 20:20:49

Én nem vagyok higgadt. Kurvára utálom ezt a meleget.

taga20 2021.07.14. 20:27:40

@habakuk000: haver én csak röhögök rajtad, me nem szoktál ekkora gyökér lenni:)))
persze csak szeretetből, me mérges is lehetnék, de inkább hullanak a könnyeim a vigyortól;)

na zene!:)))

www.youtube.com/watch?v=K8JaBxlH96Y&list=OLAK5uy_kofJc1EIxos5-QarZE1RD7NHVCh8kPVtk&index=1

habakuk000 2021.07.14. 20:35:11

@Neytiri1: Az EU alapja az áruk, szolgáltatások, tőke szabad mozgása.
Óriási többlettermelés van nálunk szántóföldi növényekből, már a monarchiában is ránk osztották az éléskamra szerepet, de a hajdúk is marhákat tereltek a bécsi vásárokba.
Azt nem lenne baj megérteni a politikusoknak, hogy annyira globalizálódott a piac, hogy ha Brazíliában a szójaföldekre egy hónapig nem esik eső vagy az ausztráloknál sok a pocok, az Kétegyházán 15 %-os kukorica árnövekedést jelent, akkor is , ha éppen rekordtermés lesz.
Ez nem baj, ez így természetes. A baj az, hogy Kína gazdagodik, átalakulnak a fogyasztási szokásai és nagyom komoly plusz keresleti piac jelent meg tartósan, a másik, a járvánnyal megjelenő nagyon komoly válságot okozó gond, hogy a sok hülye politikus nem fért a bőrébe és kötelességének érezte teljesen szétvágni még a szociális piacgazdaságokat is a töméntelen pénz nyomtatásával, aminek jelentős része nem fizikai termékek elköltésére fordítódott - hiszen zárva voltak a gazdaságok - hanem megjelentek a tőzsdéken, vettek mindent, ami csak volt - olajat, aranyat, bitcoint, kukoricát, búzát - és egy nagy csomó cuccnak fölverték az árát.
Rengeteg a fölösleges pénz a Földön, ami keresi a helyét, ezért aztán jön az infláció, és jön az ideiglenes áruhiány.
Az nálunk még külön királyság, hogy tök nyitott, kicsi, védtelen és baromira nem hatékony, azaz versenyképtelen gazdaság vagyunk, így ránk nézve jelentősebbek a bajok.

www.youtube.com/watch?v=--tFFz44zvc

taga20 2021.07.14. 20:40:34

@Neytiri1: gugli után, ako te is vízöntő vagy, mint én;)

habakuk000 2021.07.14. 20:43:26

@Neytiri1: Akkor kenyeret kell sütni, az segít. :) Hidegebb ugyan nem lesz, de irtó finom illatok szállnak a forró levegőben. :)

Máshol melegebb van:

www.youtube.com/watch?v=UwgmqPzVadM

Neytiri1 2021.07.14. 20:50:13

@habakuk000: a szabad árumozgás azt jelenti, hogy a saját országában nem lényeges, hogy milyen minőség és mennyiért van, mindenki szabadon viheti ki amilye van és semmilyen "kötelezettség" nincs, hogy maradjon itt valami normális termés is? És ezt támogatja a kormány, így?
Én viszont támogassam a magyar gazdát azzal, hogy magyar árut veszek?
Kína több fronton támad, ideje lenne a világnak ezt megakadályozni, mert egyre nagyobb problémát jelent az, hogy ezek egy feneketlen fazékként mindent akarnak.
Persze, ehhez (sem) értek, lehet, hogy nem jól látom. :)

Neytiri1 2021.07.14. 20:51:09

@taga20: naná! Már múzeumi darab vagyok, minden héten néhány órára be kell mennem, mert kiállítanak. :)

Ja, víz öntő.

Neytiri1 2021.07.14. 20:59:20

@habakuk000: kenyérsütés holnap lesz. :)
A szaharaiak hozzászoktak már, nekem még most kell kezdeni ezt a megszokást, és most, az első fázisban, az ellenkezés, a dac, a harag az, ami még fűt.
Olyan 15 év múlva én is ilyen keményen állom majd a meleget, hajam borzolja a forró szél és nem fog zavarni, hogy a szám-szemem tele lesz homokkal. :)

habakuk000 2021.07.14. 21:00:05

@taga20: francba, hányszor próbáltam már szabadulni a vízöntők karmaiból, nem sikerül sohasem :(

Együtt kávézott Jászberényivel:

www.youtube.com/watch?v=c_BcivBprM0

Neytiri1 2021.07.14. 21:05:51

@habakuk000: nem szereted a vízöntőket?

habakuk000 2021.07.14. 21:16:41

@Neytiri1: Az, hogy a saját országodban milyen a minőség az árszínvonal részben te határozod meg.
Kivéve itt, mert itt beleavatkozik a politika a gazdaságba olyan magas szinten, ahol már nem működik normális piac, a piac törvényszerűségei nem érvényesülnek.
Nem attól van drágaság, mert kiviszik a cuccokat az országból, ha olyan hatékonyan dolgoznál itthon, hogy lenne egy nagy csomó pénzed, akkor meg tudnád fizetni a legjobb minőségű cuccokat és akkor befelé áramolna ez az áru illetve a magyar termelők rá lennének kényszerítve arra, hogy kiváló minőségű termékeket állítsanak elő.

Ha taga nekem akar esztergálni, akkor eladhatja az esztergazsírt is 5 cm-es tűréssel mert nem értek hozzá és nem baj az, ha van egy kis rés. Ugyanez egy németnek valószínűen nehezebben menne, így taga kénytelen minőségi munkát végezni.
A magyar fogyasztók viszont ár érzékenyek - nem is lehet másképp 27 % áfa és világbajnok járulékok mellett - így nekünk mindegy milyen szar, csak óccó cuccot lehet eladni.

Meg kell tanulni dolgozni, ehhez pedig iskola kell, ehhez tanár kell, már vissza is értünk az alapokhoz.

habakuk000 2021.07.14. 21:19:43

@Neytiri1: a gyakorlat azt mutatja túlságosan is szeretem őket. :(

www.youtube.com/watch?v=N0H48bpJziQ

jaegtoer 2021.07.14. 21:36:47

@habakuk000:

egész nap hűtött vizet ittam, mint valami állat.

Amúgy a Szájer család megpróbáltatásai (külső-belső) nem érdekel, csak azt hangsúlyozom, hogy a nagy együttérzésben nem köll senkinek exponálni magát, mert van százezer másik család, akiknek az élete időközben gajra ment, nélkülözés, halál, kilátástalanság, míg a Szájer család köszöni szépen jól van, optimistán nézhet mind a jelenbe, mind a jövőbe.

végül erre a kérdésedre, állításodra: "az, hogy egy család hogyan éli meg belső személyes problémáit, az a család ügye."
Ez igaz a sarki pékre, a népszínház utca szabóra, a kecskeméti kamionosra, Dob utcai tanárra, a szegedi óvónénire, ámde azokra, akik meghatározzák, eldöntik, hogy mi hogyan élhetünk, mit tehetünk, mit nem tehetünk, sajnos nem áll ez a premissza, amit próbálsz elfogadtatni.
Egy kiegyensúlyozott jogrendben, egy a korrupció ellen minden eszközzel fellépő kormányzó elit esetén valószínű nem egy lépést, hanem két utcányit lépnék hátra egy ilyen sztori esetén, de egyelőre nem ilyen a közélet, ezért ott ütöm (verbálisan) a trógerokat ahol csak érem, és ahol a legjobban fáj.
Fanni esetében várjuk ki a végét. Egyelőre Ráhel úrnő szívbéli barinője.

Neytiri1 2021.07.14. 21:42:44

@habakuk000: szerintem nagyon lehet szeretni a vízöntőket. :)))

habakuk000 2021.07.14. 21:59:46

@jaegtoer: Akkor forralt borral vagy forró teával kéne próbálkoznod, az lehet segítene. (Nekem pl a két kenyér sütése 250 fokon kifejezetten üdítő.)

Na szóval: a problémám az, ha ütöd a családot, a személyest, ( nyilván megérdemlik, leírtad, én már nem írom le, blablabla...) akkor elveszted erkölcsi fölényedet, ugyanolyan leszel, mint ők.
És nem várhatod, hogy ők ne tegyék ugyanezt.

A maffia is külön kezelte a családot és az üzletet. A szajer-főbíró páros ügye üzlet. A Szajer család Fannistul ügye személyes családi ügy.

Nem fogod megérteni, én pedig képtelen vagyok elmagyarázni. Pedig szeretném.
Mindegy.

Utolsó próba, ígérem: egy "normális" felállású család szembesül azzal, hogy a család szigorúan személyes - szex, szerelem, barátság- része nem működik, ezeket a viszonyokat valamilyen úton megpróbálják rendezni.
Ehhez nincs köze senkinek, ez a család nagyon személyes, intim dolga.

Valamilyen üzlet miatt az a döntés, hogy megmarad a családi kötelék, ebbe sem nagyon van beleszólása a köznek, de ez már necces, itt a bolt miatt simán támadható az üzleti modellen alapuló család.

A cikk az intim szférába tette be a sáros talpát. Ez nem jó, mert nem azt feszegette, milyen érdekek miatt maradt meg egy látszatcslád - egyébként erről halovány fogalmunk sincs, nem az üzletről magyarázott, hanem s tökéletesen magánszféráról.

Így se pontos, föladom.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.15. 07:05:29

@habakuk000:

Nem gondoltál még arra, hogy azért nem tudod pontosan megfogalmazni, mert rossz szögből nézed a kérdést?
A cikkben arról beszél egy alapító, hogy bezony őket megvezették, mert istent, hazát, családot hirdettek nekik, és becsapták őket azok, akiknek a kezébe tették ajogart. Után meg becsaptak téged és mindenki mást is, mert mint rendes szentnek nekik is maguk felé kezdett hajlani a kezük.

jaegtoer 2021.07.15. 10:18:15

@habakuk000:

Az én erkölcsi fölényemet bezártam egy nenyisdki fiókba, úgyhogy biztonságban vagyok tőle. senki vagyok; adófizető, jogkövető jogalany (a kialakult társadalom felperese), kihasználható munkaerő, manipulálható választó, kényszeríthető személy (nem mész tüntetni, mert ki leszel rúgva), tömören összefoglalva egy nélkülözhető, marginális senki.

Csakhogy Józsi bácsi, és Tünde néni nem ilyenek, ők Valakik a társadalmi hierarchiában. Elvárható tőlük, hogy példaértékű követendő és követhető viselkedésmintát mutassanak fel, nekem, a prosztónak, s ráadásul a viselkedésmintájuknak egyezni kell a jogalkotói és a jogalkalmazói ethosz-szal.

Ez az a csapdahelyzet, amikor nem tehet meg bármit és bárhogyan egy kiemelt státuszú jogalkotó és egy szintén kiemelt státuszban lévő jogalkalmazó duó. [a történések fényében már látható, ki(k)nek az érdekét szolgálta a családi idill megzavarása, Szájer lebuk(tat)ása]

A gyerekről valóban nem tudunk semmit, csak azt a nyilván semmit sem sejtető valóságot, hogy az ereszcsatornás hadműveletig O.R. igen jó barátnéja volt. Ebben nincs is semmi kivetnivaló, ezért írtam, várjuk ki a végét.

Két népi bölcsességet idézek:
Vizet prédikál, bort iszik.
A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.15. 12:17:05

@habakuk000:

Utó(lsó)szó.

A "néprádió" szerint Szájerné amikor a bíróságok egyszemélyes hatalmi főnöke volt, tiszteletét tette egy megyei bíróságon, ott értekezlet stb, majd ebéd. Az akkori megyei főbíró meghívta ebédre, mire ténsassszony közölte vele, hogy tud ő egyedül is ebédelni. Ezen mindenki kiakadt. Mert aki hatalmi poziciójában elfelejti honnan indult, és útközben mit csinált vagy nem csinált, az akkor sem takarózhat azzal, hogy a "természet ellenes szex" belső családi ügy. Ilyen alapon a Borkai is mondhatta volna, ez csak az asszony, meg az ő dolga. Meg a vak komondor is mondhatta volna, hogy ő nem akarta, hogy átessen rajta az asszony.

Tudod aki istennek akar látszani, annak különbnek kell lenni istennél. Isten állítólag mondott valamit a kőről, amit rá lehet vetni bárkire, de a kutatások szerint ő maga is titkolta - vagy csak az utódok titkolták nem tudni - a kapcsolatát Máriamagdolnával, aki a követők közt első helyen volt a közelében. De Isten nem dobált követ a melegekre, mint ahogy a törvény dobál.

Azt pedig, hogy a házastársak közti szex mennyire magán ügy vagy közügy, nem itt a blogon kezdtük el vitatni, ennek töténelmi hagyománya van. Maga az egyház is sokat rendelkezett erről történelme során. A magyar jogban közügy lett amikor a házasságon belüli nemi erőszakot is elismerték azzal, hogy büntetendővé tették. Vagy is a házasságból nem következik a házastársak közti kötelező szex. A fidesz új törvénye a nemi másság ismeretének terjesztését a szülőkre bízza a képmutatással együtt. Ez is közügy azáltal, hogy törvényben van. Mert minden törvény közügy.

Nem lehet vizet prédikálni és egyidejűleg bort inni, mert előbb utóbb jön az a bizonyos sánta kutya. Nos jelen esetben egy fideszt alapító jött. Neki joga van ahhoz, hogy pártársai magatartását kritizálja, még a belső családra tartozó magatartást is. Ezért párt a párt. Nekünk, nem ner hívőknek meg jogunk van arra, hogy egyet értsünk vele, de neked is, hogy más véleményen legyél.

habakuk000 2021.07.15. 14:49:41

@látjátok feleim szümtükkel: Nem gondoltam. Nem a cikk egészéről pampogok, hanem a címről " a Szajer család tudott mindenről".
Ez így baromság, mert nem is erről magyaráz tulajdonképpen, hanem azokról a dolgokról, amiket Jégtörő urammal olyan szépen összefoglaltatok, s amivel nem is vitatkozom, mert ezekben igazatok van, egyet is értünk, kivéve az ominózus cím, és az abban foglaltak, család és pletyka kérdésben fenntartom az álláspontomat.

"Nos jelen esetben egy fideszt alapító jött. Neki joga van ahhoz, hogy pártársai magatartását kritizálja, még a belső családra tartozó magatartást is."

Ezzel, a többi mondásoddal ellentétben vitázom, nincs joga.
Amennyiben nem büntetőjogi kategória, egyáltalán nincs joga.

Persze így működik általában az ország, mindenki szereti beleütni az orrát olyan dolgokba, amihez semmi köze, ebben élen jár valóban az írásaitoknak megfelelően a ner.
De: attól, hogy a ner egy vadbaromnak sem nevezhető tapló, nekünk nem lenne muszáj annak lenni.
Mindegy, nyilván személyes attitűdök alapján fejti ki álláspontját az ember fia, ki így ki úgy.

habakuk000 2021.07.15. 14:56:32

@jaegtoer: "Az én erkölcsi fölényemet bezártam egy nenyisdki fiókba, úgyhogy biztonságban vagyok tőle. senki vagyok; adófizető, jogkövető jogalany (a kialakult társadalom felperese), kihasználható munkaerő, manipulálható választó, kényszeríthető személy (nem mész tüntetni, mert ki leszel rúgva), tömören összefoglalva egy nélkülözhető, marginális senki."

Azaz nélküled összeomlana a társadalom. Mert a sok senki viszi a hátán az egész hóbelevancot.
Ezt azért nem ártana néha tudatosítani az "elitnek" nevezett szélhámosok bandájában sem.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.15. 18:31:51

@habakuk000:

A sok senki nem érdemel meg tisztességes vezetőket, akik a családi életük, szexszuális irányultságuk tekintetében sem prédifikálnak vizet, miközben bort isznak?

habakuk000 2021.07.15. 18:45:45

@látjátok feleim szümtükkel: Jelenleg még választásokon nyerték el a pozícióikat, jó, abszolút nem pártatlan választásokon, így a sok senki azt kapta, amit megérdemelt, bármennyire is fáj nekem ezt leírni.
Van, aki azért, mert nem tett eleget a szenny ellen, van aki azért mert buta, van aki pénzért van aki meggyőződésből, van aki lustaságból.

Szexuális irányultság, családi életük tekintetében vizet prédikálás... a fenti vitánk nem erről szólt.

taga20 2021.07.17. 14:06:20

@habakuk000: habahaver, te végig nézted ezt az egy órát?

én igen. és nem értem, hogy miről dumáltál a héten!

habakuk000 2021.07.17. 14:18:41

@taga20: A címválasztásról. Nem a riportban elhangzottak javáról, hanem a címről.
(ebben igazam is van)

taga20 2021.07.17. 14:27:47

@habakuk000: "Nem a riportban elhangzottak javáról, hanem a címről.
(ebben igazam is van)"

ja, hogy prejudikálsz, asztán egyből fel is mented magadat!

nyugger, ez itt kevés lesz!:)))

u.i.: én végig néztem délelőtt, és amit itt toltál napokig, semmi nem ül, vagy áll.

ha van benned egy kis valami, ako meakulpázhacc! mekbocsátok:))

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.17. 14:59:21

nem megy el a kommentem, mi van ilyenkor?

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.17. 15:00:20

Jé, elment, csak korábban blokkolt valamilyen oldal.

taga20 2021.07.17. 15:07:55

@látjátok feleim szümtükkel:

szerintem hülyeséget írtál, ezé letiltott a reccer:)))

habakuk000 2021.07.17. 15:23:14

@taga20: Értő olvasás nélkül nehéz lesz, mindenütt ezzel a beharangozóval kezdték, ez aljasság.

Nem " A főbíró asszony tudott róla" hanem a család.

Efféle finomságokat nem értesz te meg, :)

www.youtube.com/watch?v=CydoHnlWpEI

taga20 2021.07.17. 15:59:59

@habakuk000: nigger, az még érthető lenne, hogy én, de jég?

szerintem a hazai pályádon lesz a bibi!:)))

zenét szoktál? nesze!;)

www.youtube.com/watch?v=enuOArEfqGo&list=RDenuOArEfqGo&start_radio=1&rv=enuOArEfqGo

habakuk000 2021.07.17. 16:17:07

@taga20: Őt elborítja a szivárványos köd, Szümtük is hozzátok húz. :)

1434 forint volt egy nagy angus steak a Metróban, ilyesmit akartak adni a várban 7.980-ért.
Amikor pampogtam azon, biztosan nem angus, lehet nem volt igazam, ez így nagyjából árában van, bár továbbra is inkább hátszín az a bélszín.

Belátom én ha nincs igazam, csak az a szörnyű tragédiám, hogy mindig igazam van. :)

kepkuldes.com/images/e524f3f925a7a4486f1445d8b24b0153.jpg

taga20 2021.07.17. 16:29:17

@habakuk000: "Belátom én ha nincs igazam, csak az a szörnyű tragédiám, hogy mindig igazam van. :) "

tesó, ez a nagyság átka, meg az, hogy rájössz, hogy kicsi vagy;)

evan.

egyébként ezt néztem délelőtt.
az ilyen emberekért érdemes itt élni, mert van még remény.

www.youtube.com/watch?v=4V8lazzEpVs

taga20 2021.07.17. 17:58:07

@habakuk000: végig néztem, és semmi igazad nincs.
semmi olyan nincs benne, amit te itt állítottál.

semmi gond, csak kicsit vegyél vissza!;)

habakuk000 2021.07.17. 18:02:15

@taga20: El ne hidd, hogy komolyan írom a sok sületlenséget, mert visítok.

Nem szeretem nézni ezeket a műsorokat, épp elég, amit innen-onnan elolvasok.

Nincs mit felderíteni számomra, tisztában vagyok azzal, mi is a ner, és az ördöggel is cimborálnék, hogy eltűnjön.
Ezzel tíz éve pont ugyanígy voltam, te akkoriban még bőszen nem értetted, miért kvaterkázok Angyallal.

Faudát nézted már? Ezek a riportok hidd el, hogy nem tesznek jót sem az egészségnek, sem az agynak, megjegyzem nálad ez egyértelműen látszik is. :) Mármint az agy. Hiány. :)
( Be fogom fejezni a cukkolásod, néha magam is megrettenek, miket is írok, de jól esik. :) )
Remélem nincs harag.

Remény akkor van, ha az aktivisták kimozdulnak vidékre, és megpróbálják megélni a vidék életét, butaságát, kiszolgáltatottságát.
Valamint minden szinten, - értelmin - magyarázni kell az EU fellépéseinek okát, okozatát, nem a ner által generált bandzsa szemüvegen keresztül.
Mert bekeményít az EU. Az ő felelőssége is, hogy kialakult a ner, nem csupán a miénk.
Minden más jelenleg másodrendű szerintem. Még gyurcsány is, pedig ez nem kis szó az én számból.

habakuk000 2021.07.17. 18:08:15

@taga20: Meséld már el nekem, mi a bús picsának akarsz beszélgetni, amikor nem olvasod el, amit a másik ír?

"Szájer családja tudott mindenről" - Kardos József a Partizánban

Ez a főcím, erre reagáltam. Nem a 28-ik percre, nem a harmadikra, hanem erre, és a netes ellenzéki portálon megjelentekre, mert azokon is így jelent meg.

Ez, azaz "Szájer családja tudott mindenről" baromira nem érdekel, és baromira nincs köze hozzá senkinek ezen a Földön a Szajer családon kívül.

Miért, miért kell 28000-szer elismételni az értetlennek, aki nem hajlandó elolvasni, amire reagál?

taga20 2021.07.17. 19:42:55

@habakuk000: te hogy csinálod cigány eszt a behergelést?

nem sikerült a pacalpöri, vagy hogy?:)))

felejts már el a szájer bandát, és lazíts!

nyugger hülye vagy?:)))

na zene, me látom, hogy kicsengettek nálad.

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1&rv=j3qIBHStUc0

taga20 2021.07.17. 20:08:57

@habakuk000: "( Be fogom fejezni a cukkolásod, néha magam is megrettenek, miket is írok, de jól esik. :) )
Remélem nincs harag."

öreg, mikor cukkolsz akkor vagy a legjobb formádban.

ha inspirálod(szemétkecc a másikkal), akkor jön ki legjobban, hogy milyen is vagy.

ne fogd vissza magad, mert jó látni mindenki valós énjét:)))

na és zene. az örök szerelmem, a sziámi;)

www.youtube.com/watch?v=GY5n5bSH9iA&list=RDGY5n5bSH9iA&start_radio=1&rv=GY5n5bSH9iA

jaegtoer 2021.07.18. 08:36:13

@habakuk000:

"_Ez, azaz "Szájer családja tudott mindenről" baromira nem érdekel, és baromira nincs köze hozzá senkinek ezen a Földön a Szajer családon kívül._"

Kurvára köze van hozzá, mert mutatja a törvényhozás, és az igazságszolgáltatás képmutató voltát, merthogy a család jólétét és jelentős befolyását ez a képmutató hozzáállás tartotta fönn. [a gyerek (most 34 éves) léte ebből a szempontból irreleváns] 28001-edszer is. Igazi NER-fideszes családmodell. Csak ki ne derüljenek a dolgok. No, most a csak ki ne derüljenek a dolgok, hadd maradjanak csak a családban deal elmegy a Piroska és a farkasban és más mesékben, de nem megy el abban a valóságban, amelyben a család egyik tagja az Alaptörvény szülőatyja, a másik pedig időközben alkotmánybíróvá lényegült Országos Bírósági Hivatal elnöke. 28001-edszer is.
(Lábjegyzet: Nem zárom ki, hogy én nem értem az általad írtakat, de hogy te sem érted érted a puffogásaidra írt válaszokat, az hétszentség. Ezért a markánsan eltérő, mondhatni 'antagonosztikus':-) ellentétből eredő véleményeltérés okán célszerű ezt az egymás melletti elbeszélést legalábbis felfüggeszteni, hacsaknem befejezni:-)

habakuk000 2021.07.18. 08:49:44

@jaegtoer: Szerintem mindketten értjük, mit beszél a másik, csak nem azonosak az elveink, így aztán antagonisztikusnak tűnik a vélemény különbség.
(nem az, de ez most nem számít)
Nem akartam újrakezdeni, taga fiatalúr reakcióideje nem átlagos.
süti beállítások módosítása