He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Önkormányzati szociális bérlakásból hatvanpusztai birtok (is)?

2021.07.01. 06:00 guma

További titkok derülnek ki az e heti HVG-ből a hatvanpusztai Orbán-birtokról

E heti számában a HVG folytatja tényfeltárását az Orbán család hatvanpusztai birtokáról.

Hogy kinek a szellemi terméke Hatvanpuszta újjáélesztése, azt az építészeti stílusról, illetve a beruházó döntéseit vezető szándékról lehet leolvasni. Amit Alcsútdoboz határában láthatunk, azt nevezhetjük az Orbán-barokk egyik csúcsteljesítményének – írja a HVG.

Orbán Viktor nem nagyon beszél róla, de számos döntése mögött érezhető, hogy növekvő figyelmet fordít arra, hogyan őrzik majd emlékét a történelemkönyvek lapjai. A törekvés leginkább a presztízsberuházásokon keresztül érhető tetten, ennek megfelelően a miniszterelnök egyre több figyelmet és pénzt fektet abba, hogy uralmának épített hagyatéka is tekintélyparancsoló legyen.

Első miniszterelnöksége alatt a Millenáris, majd 2014-et követően a Várkert Bazár lett az a beruházás, amelyet bázisává tett, ahol fontos beszédeit tartotta. A projekt egyesít valamit, ami az elmúlt évek nagy beruházásaira is jellemző: a kiegyezéstől a nyilasok hatalomátvételéig tartó szűk nyolcvan év prosperitását tükröző épületek a modern építészet technológiájával újulnak meg, és ezt a kettősséget nem leplezni, hanem diszkréten bemutatni igyekeznek. A stílusjegyeket a karmelita kolostorban kialakított miniszterelnöki hivatal egyesíti, de nincs még egy hely a világon, ahol ilyen drágán érték volna el a szerénységet sugárzó összhatást.

A cikk szerint ahogy a budai Várban sorra jelöli ki a kormányfő, melyik elpusztult vagy visszabontott épületet kell modern anyagokból újraönteni, majd korhű külsővel felcicomázni, úgy igyekszik a hatvanpusztai birtokokon is visszaállítani egy, a XXI. századhoz igazított múltat, és lassan alakot ölt az Orbán-majorság.

A lapban további részleteket olvashatnak majd a beruházásról, és exkluzív belső képeket is mutatunk majd.

Kapcsolódó:

Hatvanpuszta drága titkai - a HVG360 dokumentumfilmje Orbánék főhercegi birtokának átalakulásáról

Az egykori tulajdonos, József nádor megirigyelhetné, amit hatvanpusztai majorsága romjaiból emel az Orbán család - sok-sok milliárdból. Közel fél órás dokumentumfilmen minden, amit a miniszterelnök családjának beruházásáról tudni érdemes.

Elolvasom a cikket itt: hvg.hu >

Saját lábon forgó palota - feltártuk a hatvanpusztai Orbán-uradalom titkait

Orbán Viktor azt reméli, a szerény körülmények közt élő miniszterelnök imázsával 2022-ben választást tud nyerni. Amilyen serényen dolgozik ezen a Fidesz kommunikációs stábja, úgy sürögnek az építőmunkások a kormányfő valódi arcát mutató hatvanpusztai birtokon. A főhercegi majorság - sokmilliárdos beruházást követően - a nyáron elnyeri végső formáját.

Elolvasom a cikket itt: hvg.hu >

További részletek a HVG-ben és a hvg360-on, csütörtök reggel 6.30-kor.

https://hvg.hu/itthon/20210630_Orban_barokk_hatvanpuszta

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2316609368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása