Egy középkorú férfi éppen depressziós fázisban van, ezért úgy dönt, hogy egy kicsit feldobja magát egy meggypiros Porsche-val.
Beül az új kocsiba, felhajt az autópályára, és dönget 180-nal. Már kezdené jobban érezni magát,amikor felbukkan mögötte egy szirénázó rendőrautó.
Emberünk nem akar az új kocsival már első nap bírságot fizetni, jól belatapos, felgyorsít 240-re, hátha lerázza a zsarut.
Csakhogy a rendőrautó bírja a tempót, úgy hogy a porschés egy idő után jobbnak látja szépen lelassítani és megállni.
Egy nagyon morcos közeg lép az ablakához:
- Uram, ma nagyon szar napom volt, de adok egy esélyt magának, hogy ne szekáljuk egymást. Ha tud mondani egy olyan kifogást, amit még senkitől sem hallottam, akkor futni hagyom.
- Biztos úr! Este a feleségem megszökött egy rendőrrel, és azt hittem, őt akarja visszahozni.
- További jó utat kívánok
Mosolyogj :))
2021.06.12. 05:45 guma
7 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3516519974
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
habakuk000 2021.06.12. 06:12:26
Van az úgy, hogy igyekezni kell erősen.:)
látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 06:38:13
Kissé régi, de öregecske feleséget le kell cserélni. Illetve újszülöttnek minden vicc új.,Đ
habakuk000 2021.06.12. 10:45:07
A palóc leves története
Bizonyára sokan hallottak már a palóc levesről. Az étel eredetileg nem a Palócföldről származik, bár némi köze azért van a palócokhoz: annyiban, hogy Mikszáth Kálmán a „nagy palóc” tiszteletére kreálták az egykori István Főherczeg Szállodában Pesten. Gundel János készítette az általa igen tisztelt író számára az első palóc levest 1892-ben, aki ugyancsak szerette és tudta élvezni az asztal örömeit, s gyakorta megfordult barátaival a szálloda különszobájában. Azon a bizonyos téli estén az ünnepi vacsora fényes vendégei, kik magánfogatokkal vagy fiákeren érkeztek, első fogásként az újonnan kreált levest kapták. Persze mindenki félszemmel Mikszáthot figyelte – az eledel keletkezésének híre hamar elterjedt –, mit szól a múzsa az újfajta leveshez. Nos, az író kétszer is szedett a tálból, s bizonyára nem csak udvariasságból. Pedig receptjében és készítési módjában nincs semmi úri rafinéria, amint el is várjuk egy ilyen paraszti elnevezésű, egyszerű levestől.
Gundel-féle palóc leves
Kanálnyi zsírt felforrósítunk, s rajta megpirítunk fél fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma aranybarna, megszórjuk egy kiskanálnyi pirospaprikával. Amint a paprika feloldódott a zsírban, belevetünk egy kiló, kockára vágott ürücombot vagy -lapockát. Megszórjuk durvára tört köménymaggal, és dobunk rá egy-két babérlevelet. Összeforgatjuk, és megpirítjuk a húst. Külön fazékban sós vízben puhára főzünk fél kiló kockára vágott burgonyát, és ugyanannyi 2-3 cm-es darabra vágott zöldbabot. Amint ez kész, levével együtt hozzáöntjük a pirított húshoz. A főzőléből annyit öntsünk hozzá, hogy gulyásleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, s ha már a hús is puha, keverünk bele 2 dl savómentes tejfölt. Forrósítsuk fel, hogy az ízek összhangját megteremtsük!
/Forrás: ujszo.com/
Bizonyára sokan hallottak már a palóc levesről. Az étel eredetileg nem a Palócföldről származik, bár némi köze azért van a palócokhoz: annyiban, hogy Mikszáth Kálmán a „nagy palóc” tiszteletére kreálták az egykori István Főherczeg Szállodában Pesten. Gundel János készítette az általa igen tisztelt író számára az első palóc levest 1892-ben, aki ugyancsak szerette és tudta élvezni az asztal örömeit, s gyakorta megfordult barátaival a szálloda különszobájában. Azon a bizonyos téli estén az ünnepi vacsora fényes vendégei, kik magánfogatokkal vagy fiákeren érkeztek, első fogásként az újonnan kreált levest kapták. Persze mindenki félszemmel Mikszáthot figyelte – az eledel keletkezésének híre hamar elterjedt –, mit szól a múzsa az újfajta leveshez. Nos, az író kétszer is szedett a tálból, s bizonyára nem csak udvariasságból. Pedig receptjében és készítési módjában nincs semmi úri rafinéria, amint el is várjuk egy ilyen paraszti elnevezésű, egyszerű levestől.
Gundel-féle palóc leves
Kanálnyi zsírt felforrósítunk, s rajta megpirítunk fél fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma aranybarna, megszórjuk egy kiskanálnyi pirospaprikával. Amint a paprika feloldódott a zsírban, belevetünk egy kiló, kockára vágott ürücombot vagy -lapockát. Megszórjuk durvára tört köménymaggal, és dobunk rá egy-két babérlevelet. Összeforgatjuk, és megpirítjuk a húst. Külön fazékban sós vízben puhára főzünk fél kiló kockára vágott burgonyát, és ugyanannyi 2-3 cm-es darabra vágott zöldbabot. Amint ez kész, levével együtt hozzáöntjük a pirított húshoz. A főzőléből annyit öntsünk hozzá, hogy gulyásleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, s ha már a hús is puha, keverünk bele 2 dl savómentes tejfölt. Forrósítsuk fel, hogy az ízek összhangját megteremtsük!
/Forrás: ujszo.com/
Neytiri1 2021.06.12. 11:21:51
@habakuk000: szereted? :)
Van egy ízletesebb formája -szerintem- a
Bakonyi betyárleves
www.magyarkincsek.hu/magyar/receptek/bakonyi-betyarleves/
Mindkettő nagyon jó és laktató.
Van egy ízletesebb formája -szerintem- a
Bakonyi betyárleves
www.magyarkincsek.hu/magyar/receptek/bakonyi-betyarleves/
Mindkettő nagyon jó és laktató.
habakuk000 2021.06.12. 14:39:43
@taga20: Én-e? Drága biztos úr nagyságos! Milyen gulyásot? Én aztán ott se vótam...
Mégis csak te figyeltél fel rá. :)
Mégis csak te figyeltél fel rá. :)