He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A pápa nem felejt! - nem akar sem Orbánnal, sem Áderrel találkozni

2021.06.05. 08:30 guma

Napvilágra került, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásakor nem akar találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel. A hírt a National Catholic Register című újság szellőztette meg, hozzátéve, hogy a színfalak mögött diplomáciai erőfeszítések kezdődtek Ferenc pápa meggyőzésére, de a Szentatya egyelőre hajthatatlan.

A Register szerint a pápát a legfrissebb programterv szerint Budapestre érkezése után a reptérről egyenesen az Eucharisztikus világkongresszus Hősök tere-i helyszínére vinnék, ahonnan a zárómise után egyből tovább indulna Pozsonyba. Ferenc pápa korábban sem titkolta, hogy nem áll szándékában Orbánnal és Áderrel találkozni.

Már tavaly világossá tette, hogy csak és kizárólag a világkongresszust kívánja felkeresni, egyébként nem tervez magyarországi látogatást. Március 8-án, hivatalos iraki látogatásáról hazatérőben is úgy nyilatkozott, hogy szeptember 12-i látogatása „nem az ország felkeresése, csak egy mise”. Minthogy Budapest mindössze két órányi autóútra van Pozsonytól, a mise után azonnal indulni kíván Szlovákiába.

Ahogy közeledik a budapesti látogatás időpontja, a helyzet úgy lesz egyre kínosabb a magyar politikai vezetés számára. Sűrűsödnek a gondfelhők, hogyan magyarázzák meg a magyarországi híveknek és a világ keresztényeinek, hogy pont azokkal a vezetőkkel nem kíván találkozni a katolikus egyházfő, akik a kereszténység védelmezőinek tekintik magukat, és fennen hirdetik, hogy rájuk azután igazán számíthatnak az üldözött keresztények szerte a világon.

Ám azzal valószínűleg senki nem számolt a magyar politikai vezetésben, hogy a pápa nem felejt! Nem felejti el, mit írt róla a Fidesz 5.számú párttagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt 2016 augusztusában:

„A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”.

És azt sem felejti el, hogy ettől a kijelentéstől a kormány azóta sem határolódott el!

https://hirklikk.hu/kozelet/a-papa-nem-felejt/382344

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5916582720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása