He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Áder János felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát + Orbán, a virológus – lapszemle

2021.05.29. 04:45 guma

A honvédelmi miniszter előterjesztésére

A Magyar Közlönyben jelent egy egyetlen mondatból álló, indoklás nélküli határozat. Korom Ferencnek mennie kell.

Fű alatt elvehették a Covid-eszközök beszerzését Szijjártótól

Láthatóan nem tett jót a Külgazdasági és Külügyminisztérium megítélésének a lélegeztetőgép-botrány, a tárcától ugyanis elvehették a Covid-eszközök beszerzésének lehetőségét.

Tállai: Tíz év alatt 220 százalékkal nőtt a magyar focisták száma a tao-rendszer bevezetése óta…

Azt már nem tette hozzá, hogy a tao-rendszerrel a klubok rákényszerülnek arra, hogy legalább papíron minél több gyerek játsszon náluk, hiszen a több játékos után lehet több pénzt igényelni.

NER-hez irányított lakásprivatizáció

Szemezgetnek a drága lakásokból.

“A nemzeti vagyon visszaszerzése nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik”

Forgács Imre szerint az ellenzéki szövetségnek már most el kell kezdenie felkészülni, kialakítani a koalíciót, mert amennyiben kormányt alakíthat, fontosabb dolgokat kell szinte azonnal végrehajtania.

Formálisan is felbomlott az ellenzéki egység Egerben

Az előválasztás előtt egymásnak estek a felek.

Manipulatív fizetett hirdetésekben froclizzák a megyei lapok Karácsony Gergelyt

A nyelvvizsga…

Egy rágalmazó gyűlöletblog és a helyi Fidesz-vezetés kapcsolata

Hazaárulózik, libernyákozik, buzizik, de leginkább a helyi ellenzék képviselőiről ír nyomdafestéket nem tűrő gyalázkodásokat egy gyulai gyűlöletoldal, amely ellen feljelentés született. Az elsőfokú bíróság és a rendőrség sajátosan kezelte a helyi fideszes elithez köthető oldal ügyét.

Kálomista szerint a filmnek és a színháznak nem feladata a direkt politikai állásfoglalás

Majd ők megmondják, miről szóljon a színház és a film…

Egy Gyurcsány-beszéd

Az alábbi szöveget 2005 szeptemberében írtam.

Boris Johnson korábbi jobbkeze szerint teljes volt a káosz a brit kormányban a járvány elején

Lesz miről csevegniük Orbánnal…

Fogy a brit egyetemek függetlensége

A patinás brit egyetemek, köztük a legjobb 24-et tömörítő Russell Group tagjai növekvő pénzügyi függésbe kerülnek Kínától.

Nem elnézők kancellárjukkal az osztrákok, lemondatnák Kurzot

Az osztrákok túlnyomó többsége szerint le kell mondania kancellári tisztségéről Sebastian Kurznak – amennyiben a bíróság bűnösnek találná hamis tanúzásért. Ez a kérdés felvetülhet…?

Kína az ujgurokon teszteli a megfigyelési eszközök egyik új nagy reménységét

A technológia az arcfelismerő rendszereken alapszik, és azt vizsgálja, az ember arcára milyen érzelmek ülnek ki. Ez alapján próbálja megjósolni többek között azt is, hogy valaki valami rosszban sántikál-e.

Az ügyfélkapun lehetne böngészni a pedofilokat

Selmeczi Gabriella szerint szintén cél, hogy zéró esélye legyen egy pedofilnak arra, hogy még egyszer gyermek közelébe kerülhessen, valamint zéró tolerancia legyen velük szemben, illetve ne évülhessen el a pedofil bűncselekmény.

Svájc semmilyen pokolgépes fenyegetésről nem beszélt Minszkkel

A fehéroroszok erre hivatkozva parancsolták földre a Ryanair vilniusi járatát.

Lukasenko gépeltérítése mutatta meg a tüntetések erejét

A Financial Times arról írt, hogy ami most Belaruszban történik, azt figyelik más olyan országok is, mint Oroszország, Kína vagy éppen Irán, amelyek a jövőben akár hasonlóan léphetnek fel disszidensekkel, a rendszerek kritikusaival szemben.

Orbán hivatalosan elítélte, de továbbra is barátjának tekinti a diktátort

Talán fel sem fognák, mennyire káros az országra nézve, hogy Magyarország miniszterelnöke egy ideje kizárólag diktátorokkal barátkozik, az ő aljasságaiknak falaz, velük köt homályos üzleteket.

Újragondolja a nagy port kavart hotelépítést a Cserkészszövetség

Tiltakoznak a nagykovácsi Kastélyparkba tervezett hotel ellen a hegyi környezetben fekvő zsákfalu lakói, mondván, a grandiózus beruházás megterhelné a már amúgy is túl forgalmas főutat, és a fákat sem kímélné.

A főnix éjszakája

“… meglepőnek találtam azt is, hogy az interjú oktatást érintő részének szinte minden kritikus szavával egyetértettem. Hogy micsoda? Egy követ fújok Révész Máriusszal. Nos, úgy tűnik, ebben az egy dologban igen.”

Fotó: MTI Archív

Szerző:
Forrás: Huppa

Orbán, a virológus – lapszemle

Péntek reggeli igehirdetés

Azt mondta, hogy azok az oltások, amiket itthon alkalmazunk, kivétel nélkül mind alkalmasak arra, hogy az indiai mutánst is legyőzzék. A szakemberek általában ennél óvatosabban fogalmaznak.

Olyan vakcina nincs, amelyik mindenkiben tökéletesen működne

„Konkrétan néhány olyan oltás van Magyarországon is, amelynek a dokumentációját nem tudjuk, hogy kik látták és kik döntöttek azon az alapon, hogy ez használható vagy sem.”

A magyar kormány 40 ezer adag Pfizert ad kölcsön Csehországnak

Orbán Viktor a lebonyolítást Kásler Miklósra és Szijjártó Péterre bízta.

A kormány vakcinatáblázatáról kérdezett Szabó Tímea

Oltásellenes baloldalozós kirohanást kapott válaszul

Tizenöt közgazdász elmagyarázza, miért ellenzik a budapesti Fudan Egyetemet

Már eleve úgy indul, hogy Paks II. és a Budapest-Belgrád vasút létesítésére legalább 4300 milliárd forintos adósságunk halmozódik fel, az unió helyreállítási alapjából pedig a kormány kivette az egyetemek megújítására szánt 1200 milliárd forintos csomagot. Erre jön még a gigantikus Fudan-vállalás.

A víziközmű-vagyont is átveheti az állam az önkormányzatoktól

A változtatás az indoklás szerint mentesítené az ellátás felelőssége alól az önkormányzatokat a víziközmű-vagyon önkéntes átruházása esetén az állam számára. Szerintünk meg a Pásztor-fiúk készülnek valamire…

Újabb többletmilliárdokat csoportosítanak Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez a kormánypártok

A törvényalkotási bizottságban tegnap elfogadott kormánypárti indítvány – a víziközművekhez hasonlóan – a beépítettség-arányos közműadó bevezetését indítványozza a hazai áram- és gázhálózatok esetében is.

Vagyonkezelő lett Schmidt Mária közalapítványa

Semjén Zsolt április végén nyújtotta be a törvényjavaslatot, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben pedig megjelent a rendelet: az egyetemekhez hasonlóan vagyonkezelővé alakították Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványát.

Átadták a budapesti állami nevelőszülői hálózatot a katolikus egyháznak

A civil fenntartóknak csak az alapnormatíva jár, a legtöbben annyira nehéz helyzetbe kerültek, hogy már eddig is kénytelenek voltak összefogni valamelyik egyházzal. Az új fenntartó amúgy híresen jó kapcsolatot ápol a kormánnyal, ami egy állami pénzből felhúzott stadionban is megmutatkozik.

Az orosz hatóságok nem engedték, hogy egy Bécsből Moszkvába tartó gép elkerülje a belarusz légteret

A járatot végül törölték.

Nem tudják Lukasenkát bíróság elé állítani

Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint nincs olyan bírói fórum, ahol állami terrorizmusért egy ország vezetőjét számon lehetne kérni. Lukasenka nemzetközi jogot sértett.

Új kampányeszköz: gyerektáboroztatás

Miután az Orbán-kormány elvette a tábor felújítására adott támogatást, egy fideszes alapítvány bejelentkezett, hogy elviszi üdülni a józsefvárosi gyerekeket. zseniálisan aljas – és fordítva.

Terheléses támadás érte Kövér László idegrendszerét

Javában tart a háború Jakab Péter és Kövér László között. Ami persze nem meglepő, Kövér a fél világgal hadban áll, leginkább saját démonaival vív reménytelen harcot. Egykori baloldali önmagát kellene legyőznie ahhoz, hogy olyan lehessen, mint amilyennek évek óta látszani szeretne.

Orbán Viktor tönkrement szép története

A gázszerelőből lett, nívóból alábbhagyni nem óhajtó pénzember pedig egy olyan bajnokságot szeretne megnyerni, ahol már alig akad csapat, amelyiknek nem NER-közeli a tulajdonosa. Hogy is mondta Orbán Viktor? „Én már láttam szép történeteket tönkremenni.” Az a helyzet, hogy mi is, miniszterelnök úr, mi is. De ennek most már tényleg semmi köze a focihoz.

Fotó: MTI Archív

Szerző:
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6316574286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása