He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

25000 halott után ideje lenne “hibákat és mulasztásokat“ is feltárni

2021.04.21. 07:51 guma

Sérül a társadalom, ha nem emlékezik meg halottairól

Ezt Frank-Walter Steinmeier német államfő mondta vasárnap Berlinben, a koronavírus-világjárvány áldozatainak tiszteletére tartott emlékünnepségen.

A Berlin történelmi belvárosban álló Konzerthaus hangversenytermében tartott központi, állami megemlékezés előtt ökumenikus istentiszteletet tartottak a főváros nyugati részének központjában álló Vilmos császár emléktemplomban. A fertőzéshigiéniai óvintézkedések miatt mindkét rendezvényt szűk körben tartották meg, de a közös megemlékezéshez így is bárki csatlakozhatott Frank-Walter Steinmeier kezdeményezése révén. Az államfő a napokban azt kérte, hogy a részvét jeleként mindenki helyezzen el egy gyertyát vagy más fényforrást lakása ablakában péntek, szombat és vasárnap este.

A szövetségi elnök kiemelte, hogy meg kell emlékezni mindazokról, akik “magányos és gyakran kínkeserves halált haltak ezekben a sötét időkben”.

A SARS-CoV-2 járványa egy “katasztrófa“, amelynek kezdete óta “szinte megbabonázva figyeljük a napi fertőzési rátákat és a halálesetek számát, és követjük a járványgörbék alakulását”, közben pedig

“társadalomként nem tudatosítjuk elég gyakran, hogy a számok mögött sorsok, emberek vannak”

Ezeknek az embereknek a szenvedése és halála “gyakran láthatatlan marad a nyilvánosságban“, pedig az egész társadalom sérül, ha nem vesz tudomást tagjai szenvedéséről, haláláról, gyászáról. Ezért “ma nem a számokra és a statisztikákra tekintünk, hanem az emberekre, akik távoztak közülünk“.

“A gyász határokon át összeköt, és a közös szenvedés tapasztalata megerősít bennünket abban, hogy együtt cselekedjünk, Európában és az egész világon” – mondta a német szövetségi elnök.

A járvány elleni küzdelem tanulási folyamat mindenkinek, így a politikának is, ezért fel kell majd dolgozni a “hibákat és mulasztásokat“. Ugyanakkor nem szabad beleveszni mások hibáztatásába, és nem szabad megengedni, hogy az embereket társas távolságtartásra kényszerítő járvány a társadalomban is megosztottságot okozzon – mondta Frank-Walter Steinmeier.
   
A Covid-19-cel összefüggésben vasárnapig 79 914 halálesetet regisztráltak a 83,1 milliós országban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint. A regisztrált fertőzöttek száma 3 142 262. A legfontosabb járványügyi mutatóként számon tartott hétnapi fertőzésgyakoriság – az előző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma – gyors ütemben emelkedik, vasárnap reggel 162,30 volt, bő harminccal több az egy héttel korábbi 129,20-nál.

Fotó innen

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5316507070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása