He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Orbán Viktoré az EU legköltségesebb kormánya

2021.03.25. 04:15 guma

Az Eurostat megállapításáról több más orgánum mellett a Die Presse konzervatív bécsi lap is hírt adott.

Az EU statisztikusai azt vizsgálták, melyik tagállamban a GDP milyen részét költik a bürokráciára, illetve „általános kommunális szolgáltatásokra”.

Az uniós átlagérték eszerint 5,8 százalék.

A kimutatás szerint Orbán Viktor kormánya a legdrágább Európában:

a célra a GDP 8,2 százaléka megy el.

A többi V4 államban az európai átlag alatt vannak ezek a kiadások.

A Népszavát idézve alap azt írta, hogy a kormány nem tett közzé részleteket arról, hogy miért ennyire drága a közigazgatás, mindössze annyit közölt, hogy a 3330 milliárd forintban – mintegy 905 millió euróban – benne vannak egyebek mellett az állami cégeknek nyújtott tőketámogatások és a közalkalmazottak béremelése.

Ugyancsak jóval az európai átlag (4,3 százalék) felett költ a magyar kormány a gazdaság támogatására is: 7,3 százalékot. A statisztikusok szerint az állam ennyire költséges működését

más területek kiadásainak csökkentésével kell kompenzálni.

Magyarországon jelentősek az elvonások a szociális kiadások, az egyébként is alulfinanszírozott a környezetvédelem, és az egészségügy terén.

Az utóbbi területen 2010 óta 5 százalékról 4,5 százalékra csökkentették a kiadásokat – miközben az európai átlag a GDP 7 százaléka –, és ezzel az unióban Lettország és Olaszország után Magyarországon jut erre a legkevesebb. A nyugdíjakra és egyéb szociális ellátásokra 12,7 százalékot költött, miközben az európai átlag 19,3 százalék.

A kimutatás az EU-tagállamok 2019-es költségvetési adatai alapján készült.

Fotó innen:

Akik miatt százezrek hagyják el az országot, hogy megélhetést találjanak, azok hazaárulók!
Akik miatt több ezer gyerek szüleivel elhagyja az országok, sokuk magyarul írni, olvasni soha nem fog megtanulni, azok hazaárulók!
Akik kőgazdag országnak folyósítanak hitelt, miközben honfitársaik közül sokan nyomorognak, azok hazaárulók!
Akik külföldi futballcsapatokra, akadémiákra költik az adófizetők pénzét, azok hazaárulók! Évente 10 milliárdok mennek elezekre. Pl.: Délvidék Sport Akadémia (Topolyai SC), Székelyföld Labdarúgó Akadémia (FK Csíkszereda), Munkácsi Labdarúgó Akadémia (FC Munkács), Dunaszerdahely Sport Akadémia (DAC), Eszék Sport Akadémia (NK Osijek), Komáromi stadion + akadémia (FC Komárom), Lendvai akadémia. Felsorolni is sok!
Akik hagyják, támogatják, hogy az ország sorsáról olyanok döntsenek, akik nem itt élnek, nem itt fizetnek adót, azok hazaárulók!
Akik egészségügyi vészhelyzet idején is többet költenek sportra, stadionokra, valamint az egyházakra, azok hazaárulók! A legutóbbi költségvetési átcsoportosításokból sportra közel 290 milliárd forintot költöttek, míg az egyházak több mint 150 milliárdhoz jutottak. A koronavírus-járvány közepette 60 milliárd forint jutott az egészségügyre!
Az a kormány, amelyik katasztrofális járványkezelése miatt országa világelső a halálozások számában, az cserbenhagyta népét, az hazaáruló!
Az a kormány, amelyik egy veszteségessé vált erőművet 17,4 milliárd forintért vett meg egy magánszemélytől, aki pár évvel korábban legfeljebb 11 milliárdért jutott hozzá, az hazaáruló!
Az a kormány, amelyik 19 milliárd forintból 500 ágyas kórházat épít Vietnamban, mikor a hazai kórházak siralmas állapotban vannak, adósságokban úsznak (~50 milliárd forint!), hazaáruló!
Akik hagyják, támogatják, hogy a nemzet vagyonát képező ingatlanok alapítványok kezére, magánkézbe kerüljenek, azok hazaárulók!
Akik olyan adószabályokat hoznak, mely szerint külföldi, és magyar sportolók is, jelentős adókedvezményben részesülnek, szemben a többi adófizetőkkel, azok hazaárulók!
Akik 1,7 millió vakcinát nem rendelnek meg az EU-tól, miközben sokkal drágábban vesznek EU által nem jóváhagyott vakcinát, azok hazaárulók!
Akik miatt egy hónap alatt több, mint 5000 orvos, ápoló hagyta ott az egészségügyet, azok hazaárulók!
(Szürkenyúl)

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr716476434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása