He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A királyi család kérésére 1970 óta nem mutahatták be

2021.02.28. 07:45 guma

II. Erzsébet ebéd közben Fülöp herceg, Anna hercegnő és Károly herceg társaságában a BBC kamerái előtt – Fotó: Hulton Archive / Getty Images 

Felkerült YouTube-ra a II. Erzsébet által betiltott dokumentumfilm

Közel 50 év után a YouTube-on bukkant fel a brit királyi család életéről szóló, 1969-ben készült dokumentumfilm, ami egészen közelről mutatja be a családi viszonyokat. A „Royal Family”, vagyis Királyi család című filmet milliók nézték, amikor először adásba került a BBC-n, ám az 1970-es évek óta sehol nem mutatták be, állítólag épp a királyi család kérésére.

 

A CNN említ is pár jelenetet, ami alapján érhetővé válik, hogy miért kérhette II. Erzsébet, hogy ne nagyon kerüljön tévébe a film:

  • az egyik jelenetben a királynő egy gorillához hasonlítja a leírás alapján alacsony, ugyanakkor hosszú karú amerikai nagykövetet,
  • egy másik részben pedig az látható, ahogy II. Erzsébet aprópénzért kutat a pénztárcájában, hogy cukorkát vegyen az akkor hat éves fiának, Eduárdnak, majd megjegyzi, hogy azzal a „gusztustalan ragadós valamivel” lesz tele a kocsi.

A 110 perces műsort, ami addig ismeretlen közelségből mutatta meg a királyi család tagjait, 30 millióan nézték meg az 1969-es bemutatásakor, ezzel a mai napig az egyik legnézettebb műsor a brit televíziózás történetében. A BBC becslése szerint világszerte 350 millióan láthatták. A műsor készítésének körülményei a Netflix sikersorozatában, A Koronában is előkerült, miszerint a királyi család tagjai nem örültek, hogy kamerák követik őket mindenhova.

A CNN kérésére a BBC csak annyit erősített meg, hogy ők kérték a film eltávolítását a videómegosztóról, azt nem kommentálták, hogy hogyan szivároghatott ki oda az adás. A Buckingham Palota ugyanakkor nem reagált a CNN megkeresésére.

A YouTube-re felkerült verziót hamar el is távolították jogdíjsértés miatt, ám azóta több más verzióban is elérhető.

https://telex.hu/szorakozas/2021/01/30/kiralyi-csalad-dokumentumfilm-ii-erzsebet-youtube-bbc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2516410022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása